پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن اوشاکوف: عضویت اوکراین در ناتو در نشست پوتین-ویتکاف بررسی شد آزادی خدمه کشتی غرق شده «اترنیتی سی» و انتقال آنها از یمن به عمان ادعای دانون: اسرائیل به مرز‌های ۶۷ برنمی‌گردد، از جولان هم خارج نمی‌شود وال‌استریت ژورنال: آمریکا پهپاد‌های کپی‌شده از مدل‌های ایرانی را مستقر کرد نوجوان مصری با کمک هوش مصنوعی دوستش را کشت و جسد را تکه تکه کرد!

امیرعبداللهیان خطاب به گوترش: با حسن نیت وارد مذاکرات وین شده ایم

دبیرکل سازمان ملل متحد در گفتگوی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان، درخواست جمهوری اسلامی ایران در مورد راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها را معقول دانست و ضمن اعلام حمایت کامل از احیای برجام، نسبت به حصول نتیجه مطلوب در مذاکرات وین ابراز امیدواری کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 30
کد خبر: ۱۱۱۶۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبه شب به صورت تلفنی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره مسائل منطقه ای و بین المللی از جمله تحولات افغانستان و مذاکرات هسته ای در وین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

امیرعبداللهیان در این گفتگوی تلفنی خاطر نشان‌کرد، علیرغم بد عهدی و بی عملی آمریکا و سه کشور اروپایی، تهران با حسن نیت و جدیت وارد مذاکرات هسته ای وین شده است و در تلاش بر دستیابی به یک توافق خوب است.

وزیر امور خارجه کشورمان در توصیف ویژگی های یک توافق خوب افزود: طرف‌های مقابل می بایست به تعهدات کامل خود در برجام برگردند. در این صورت ایران نیز اقدامات جبرانی خود را متوقف خواهد کرد. همچنین این نکته اهمیت دارد که هر نوع توافق حاصله، قابلیت راستی آزمایی موثر داشته باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به گفتگوهای سازنده و رو به جلوی رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران اشاره نمود و افزود: تهران به همکاری های فنی با آژانس ادامه می‌دهد.

امیرعبداللهیان همچنین در خصوص برگزاری شش دوره مذاکرات قبلی خاطر نشان کرد، ما این مذاکرات را نادیده نمی گیریم، اما به عنوان دولت جدید این حق را برای خود قائل هستیم که با ملاحظات خود مسائل مورد اختلاف را مرور و در مورد آن گفتگو کنیم.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن استقبال از آغاز مذاکرات و حمایت کامل خود از احیای کامل برجام، نسبت به حصول نتیجه مذاکرات ابراز امیدواری کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست ایران در مورد راستی آزمایی برای رفع تحریم ها را معقول دانست. وی تلاش همه طرفها برای ایجاد اعتماد بین طرفین را ضروری خواند و بر حمایت همه جانبه سازمان ملل تاکید کرد.

در ادامه وزیر امور خارجه کشورمان با دبیر کل سازمان ملل درباره مسائل افغانستان گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر تشکیل دولت فراگیر، وضعیت انسانی خطرناک در آستانه فصل سرما را نگران کننده خواند. وی وجود بحران مهاجرت، تحریم منابع مالی مردم افغانستان و اقدامات تروریستی داعش را از جمله عوامل بحران زا در افغانستان دانست.

آنتونیو گوترش ضمن ابراز نگرانی نسبت به بحران گسترده بخصوص بحران انسانی در افغانستان، بر ضرورت تزریق نقدینگی به اقتصاد این کشور تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل افزود: ما در تلاشیم تا ساز و کاری برای تزریق نقدینگی به اقتصاد افغانستان از طریق ایجاد یک صندوق پولی بین المللی به کمک بانک جهانی و چند کشور دیگر ، علیرغم وجود تحریم ها ایجاد کنیم./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار