عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد

شرط ترکیه برای دعوت از سوریه به نشست‌های عربی

شرط ترکیه برای دعوت از سوریه به نشست‌های عربی وزیر امور خارجه ترکیه گفت: دلایل تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب تغییر نکرده است.اگر رفتار رژیم سوریه تغییر نکند و آوارگان به خانه‌های خود بازگردانده نشوند، هیچ منطقی برای عادی سازی روابط با رژیم [دمشق] وجود ندارد
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 06
کد خبر: ۱۱۲۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه که به دوحه سفر کرده بعد از دیدار با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» همتای قطری خود، در نشست خبری مشترک حاضر شد.

چاووش‌اوغلو در این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به تصمیم آنکارا برای بهبود روابط با کشورهای غرب آسیا، گفت: «ما با هیچ کشوری در منطقه هیچ سوء نیت و دشمنی نداریم، هرچند برخی پرونده‌ها بحث برانگیز است اما نباید بر روابط ما تأثیر بگذارد».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی در واکنش به برخی گزارش‌ها درباره سفرش به قطر گفت: «ما به قطر نیامده‌ایم تا از آنها بخواهیم (مقدار) خاصی پول بفرستند، ما اینجا فقط برای گفت‌وگو در مورد بهبود روابطمان هستیم. قطر به بهبود روابط ترکیه با همه کشورهای منطقه کمک می‌کند».

وزیر خارجه ترکیه درباره بحران اقتصادی و سقوط ارزش پول این کشور اظهار داشت: «مشکل ارز موقتی است و ما به دنبال حل آن هستیم. آنچه در مورد اقتصاد ترکیه می‌شنوید صحت ندارد. نرخ رشد ترکیه در ماه‌های اخیر بسیار بالا بوده و همچنین تعداد سرمایه‌گذاری‌ها و حجم تولید در حال افزایش است».

بر اساس این گزارش، چاووش‌اوغلو درباره تصمیم کشورهای عربی برای بازگرداندن سوریه به جایگاه خود در مجامع عربی ادعا کرد: «دعوت از رژیم سوریه به نشست سران کشورهای عربی یا هر نشست بین‌المللی دیگر بدون یک راهکار رادیکال برای بحران در آنجا، این رژیم را به ادامه خشونت و تجاوزات خود سوق خواهد داد».

وزیر خارجه قطر نیز به تبعیت از این ادعاهای همتای ترکیه‌ای خود، اظهار داشت: «دلایل تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب تغییر نکرده است.اگر رفتار رژیم سوریه تغییر نکند و آوارگان به خانه‌های خود بازگردانده نشوند، هیچ منطقی برای عادی سازی روابط با رژیم [دمشق] وجود ندارد».

پیش از این، «عبدالمجید تبون» رئیس‌جمهور الجزایر هم‌زمان با افزایش گزارش‌ها درباره عادی‌ شدن روابط کشورهای عربی با دمشق، خبر داد که کنفرانس آتی اتحادیه عرب شاهد بازگشت سوریه به این اتحادیه خواهد بود. (جزئیات بیشتر)

اتحادیه عرب در نوامبر سال ۲۰۱۱ همزمان با شعله‌رو شدن بحران سوریه تصمیم گرفت که عضویت دمشق در این اتحادیه را تعلیق کند. با این حال، از ماه جولای گذشته کشورهای عربی به‌ویژه اردن، امارات عربی متحده و مصر یکی پس از دیگری در تلاش برای عاد‌ی‌سازی روابط خود با سوریه هستند.

در همین ارتباط، «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات پس از گذشت حدود ده سال در صدر هیأتی بلندپایه اخیرا وارد دمشق شد و با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه و دیگر مقامات این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز چندی پیش گزارش داد که هیأتی امنیتی به نمایندگی از جانب وزارت کشور سوریه در سلسله نشست‌های اینترپل که به مدت سه روز به طول انجامیده، در استانبول ترکیه حضور پیدا کرده است. هیأت سوری در حالی وارد ترکیه شد که روابط دو کشور از اواسط سال ۲۰۱۱ و همزمان با آغاز بحران سوریه قطع شده است.

رسانه‌های ترکیه خبر دادند که «حسین جمعه» مدیر اداره امنیت جنایی سوریه، «یاسر سلیمان» رئیس شعبه امور عربی و خارجی بخش امنیت سیاسی سوریه و «حسن طالوستان» رئیس شعبه اینترپل در نشست مذکور مشارکت کرده‌اند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار