هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید

چین: آمریکا باید همه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند

چین: آمریکا باید همه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند وزارت خارجه چین با اشاره به اینکه آمریکا با خروج از برجام وضعیت فعلی این توافق را رقم زده تأکید کرد که واشنگتن باید همه تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را رفع کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 07
کد خبر: ۱۱۲۵۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، سخنگوی وزارت خارجه چین عصر دوشنبه به وقت تهران در نشست هفتگی با خبرنگاران به بیان دیدگاه‌های چین درخصوص تحولات جهان از جمله مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پرداخت و گفت مذاکرات وین به همه طرف‌ها کمک می‌کند تا مواضع دولت جدید ایران را بهتر درک کنند.

به گزارش وبگاه «وزارت خارجه چین» «ژائو لیجیان» از سخنگویان وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوالی در زیمنه مواضع تازه آمریکا، آلمان و فرانسه در خصو مذاکرات وین گفت: «با تلاش‌های هماهنگ همه طرف‌ها، دور هفتم مذاکرات از سرگیری برجام در وین آغاز شد. اگرچه هیچ پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشد، اما همه طرف‌ها نگرش جدی نشان دادند و موافقت کردند که به برجام دقیقاً همانطور که هست، بازگردند. بر اساس متنی که در شش دور قبلی مذاکرات به دست آمده بود، طرفین در مورد لغو تحریم‌ها و موضوعات حوزه هسته‌ای گفت‌وگوهای جامعی انجام دادند و طرف ایرانی اسنادی را پیشنهاد کرد. این تعاملات به همه طرف‌ها کمک می‌کند تا مواضع دولت جدید ایران را بهتر درک کنند.»

این دیپلمات چینی در ادامه گفت: «در شرایط کنونی، همه طرف‌ها باید به جهت سیاسی گفت‌وگو و مذاکره پایبند باشند و برای گسترش اجماع و پیشبرد روند مذاکرات تلاش کنند. در حال حاضر، نکته مهم تمرکز بر مسائل حل نشده، اتخاذ نگرش منعطف و باز، نشان دادن خرد سیاسی، جستجوی راه حل‌های عملی و تلاش برای دستیابی به توافق در مورد ازسرگیری اجرای برجام در اولین زمان ممکن است.»

سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد، آمریکا به‌عنوان آغازگر بحران هسته‌ای ایران، باید تمامی تحریم‌های یکجانبه غیرقانونیعلیه ایران، چین و سایر طرف‌های ثالث را رفع کند و ایران نیز باید بر این اساس به تعهدات هسته‌ای خود عمل کند. همه طرف‌های ذینفع باید منطقی و خویشتن‌دار باشند.

دور جدید مذاکرات وین برای «رفع تحریم‌ها» و احیای برجام از روز دوشنبه (۲۹ نوامبر و هشتم آذرماه) در پایتخت اتریش آغاز شد و ایران دو سند درباره رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طرف‌های مقابل ارائه کرد و طرف‌های اروپایی از ایران درخواست کردند که برای رایزنی با مقام‌های کشورهای خود، به پایتخت‌هایشان بازگردند و مجدداً به زودی برای ادامه این مذاکرات به وین بازگردند که هنوز زمان دقیق بازگشت به مذاکرات نامشخص است.

از طرف دیگر «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات «وین» طی روزها و هفته‌های اخیر بارها اعلام کرده است که تیم ایران بسیار در مذاکرات جدی است و ارائه اسناد از سوی جمهوری اسلامی نمایانگر جدیت این کشور برای رسیدن به توافق است و هم‌اکنون نوبت به طرف‌های مقابل است تا عزم خود را نشان دهند.

وی اخیراً تصریح کرده است پس از آن که طرف‌های مقابل مذاکره کننده، به دو سند ارائه شده ایران پاسخ دهند، سند سوم تحت عنوان «تصمیم» درباره راستی‌آزمایی لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران ارائه خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار