بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

اردوغان خواستار تقویت روابط ترکیه و اسرائیل شد

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه روابط آنکارا و تل‌آویو در حال توسعه است، گفت، روابط دو طرف برای امنیت و ثبات منطقه حیاتی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۲ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 23
کد خبر: ۱۱۴۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، چهارشنبه، با جمعی از یهودیان ترکیه و اعضای «ائتلاف خاخام‌ها در کشور‌های اسلامی» در کاخ ریاست‌جمهوری این کشور دیدار کرد.

بر اساس گزارش امروز خبرگزاری ترکیه‌ای «آناتولی»، اردوغان در بخشی از اظهارات خود گفت هر گامی که در ارتباط با آرمان فلسطین برداشته شود- به‌ویژه برای قدس- تنها در امنیت و ثبات فلسطینیان سهیم نخواهد بود بلکه اسرائیل را نیز شامل خواهد شد.

رئیس‌جمهور ترکیه اضافه کرد: «بر این اساس من به گفتگو‌های ما که مجددا احیا شد، چه با "اسحاق هرتزوک" رئیس اسرائیل یا نخست‌وزیر "نفتالی بنت" اهمیت می‌دهم».

طبق این گزارش، رجب طیب اردوغان با تأکید بر اینکه «اطیمنان دارد برای مسئله قدس راهکاری پیدا خواهد شد که حساسیت تمام فرقه‌های دینی را در نظر بگیرد»، «روابط ترکیه و اسرائیل را برای امنیت و ثبات منطقه دارای اهمیت حیاتی» دانست.

وی همچنین گفت که به‌رغم وجود اختلاف میان تل‌آویو و آنکارا درباره مسئله فلسطین، روابط دو طرف در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری در حال توسعه است.

رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه بیان کرد: «ما تمایل نداریم در این منطقه جغرافیایی با قدمت که اماکن مقدس سه دین توحیدی را در خود جای داده، تنش، جنگ یا نابسامانی ببینیم».

اردوغان در پایان اظهار داشت که بزرگ‌ترین خواسته ترکیه این است که فرقه‌های دینی، اقلیات‌های نژادی و قومی مختلف در خاورمیانه با یکدیگر در صلح زندگی کنند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رئیس‌جمهور ترکیه پیشتر در تماسی تلفنی با اسحاق هرتزوک رئیس رژیم صهیونیستی بر «اهمیت روابط ترکیه و اسرائیل برای امنیت و ثبات خاورمیانه» تأکید کرده بود.

رئیس‌جمهور ترکیه تیرماه سال جاری نیز در تماس تلفنی با همتای صهیونیست خود ضمن گفتگو درباره مسائل منطقه، تعیین او به عنوان رئیس این رژیم را تبریک گفته بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر