راهبرد جدید آل سعود برای اعمال فشار به صنعاء چیست؟-راهبرد معاصر
واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

راهبرد جدید آل سعود برای اعمال فشار به صنعاء چیست؟

واقعیت امر این است که سعودی با طرح راهبرد تخریب شهرها و اماکن عمومی در یمن تلاش دارد تا راهبرد فشار بر دولت نجات ملی را اجرایی کند. به عبارت بهتر ریاض با این راهبرد می‌کوشد تا مسئولیت ساخت و ساز و فشارهای وارد بر دولت نجات ملی برای آبادانی یمن در دوران پسا جنگ را مضاعف کند. این راهبرد از منظر سعودی‌ها این قابلیت را دارد که روند فشارهای سیاسی و مشروعیت زدایی از دولت نجات ملی را رقم بزند.
مصطفی مطهری؛ کارشناس مسائل شبه جزیره عربستان
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۱۳ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 03
کد خبر: ۱۱۶۱۱۶

راهبرد جدید سعودی برای اعمال فشار به صنعاء چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ با افزایش حملات هوایی کورِ سعودی ها علیه مردم یمن در شهرها به نظر می رسد سعودی از انجام این عملیات هوایی به دنبال اهدافی می باشد؛ اهدافی که در ذیل راهبرد جنگی در میدان نبرد برای آینده تعریف می شود. در واقع سعودی با مفروض قرار دادن این مسئله که محتملاً آینده نبرد در یمن به ضرر آنها تمام خواهد شد و خواه ناخواه مجبور به پذیرش شرایط سیاسی برای پایان دادن به تجاوز در یمن خواهند شد، درصدد هستند تا روند مناسبات میدانی را به گونه ای رقم بزنند تا آثار آن در آینده، دامن دولت نجات ملی را بگیرد. جالب توجه است که این راهبرد فارغ از شرایط موجود از تجاوز تعریف می گردد که هدف عمده آن مشغول سازی دولت نجات ملی در آینده به احیا زیرساخت ها و فشاری است که از این ناحیه متحمل خواهد شد.


واقعیت امر این است که سعودی با طرح راهبرد تخریب شهرها و اماکن عمومی در یمن تلاش دارد راهبرد فشار بر دولت نجات ملی را اجرایی کند. به عبارت بهتر سعودی با این راهبرد سعی دارد تا مسئولیت ساخت و ساز و فشارهای وارد بر دولت نجات ملی برای آبادانی یمن در دوران پسا جنگ را مضاعف کند. در واقع این راهبرد از نظر سعودی ها این قابلیت را دارد که روند فشارهای سیاسی و مشروعیت زدایی از دولت نجات ملی را رقم بزند. تخریب، فشار اقتصادی، متزلزل سازی اساس مقبولیت عمومی و مشروعیت سیاسی انصارالله و دولت نجات ملی از سوی ریاض هدف نهایی و غایی متجاوزان برای بی رمق سازی و حتی ساقط سازی صنعاء در آینده به شمار می آید. هدفی که در طول هفت سال از تجاوز به یمن هنوز به آن دست نیافته اند و حتی شواهد نشان می دهد که علاوه بر شکست در دستیابی به اهداف مورد نظر، مواضع آنها در درون مرزهایشان نیز در تیررس صنعاء و رزمندگان انصارالله، ارتش و کمیته های مردمی یمن قرار دارد.


گفتنی ست که راهبرد مذکور تنها مختص به آینده مناسبات سیاست و قدرت در یمن نبوده و محدود نمی شود؛ در واقع با توجه به اینکه این حملات کور به شهرها متوجه غیرنظامیان می باشد و تلفات سنگینی را نیز برجای خواهد گذاشت سعودی ها در زمان حال با این طرح غیرانسانی تلاش دارند تا به تضعیف روحیه جهادی – انقلابی یمنی ها دست بزنند که در میدان ها و جبهه های متعدد، با موفقیت های ادامه دار و دامنه دار در حال پیروزی هستند. از سوی دیگر سعودی با این رویکرد راهبردی تلاش دارد تا مکانیسم فشار عمومی را بر صنعاء برای پذیرش مذاکرات بدون تعیین شروط و یا حتی نادیده گرفتن شروط پیشین را فراهم کند. به واقع حمله هوایی به شهرها و کشتار غیر نظامیان با هدف فعال سازی نارضایتی عمومی از شرایط جنگی و اعمال فشار از ناحیه افکار عمومی در مناطق تحت مدیریت صنعاء با راهبری و رهبری انصارالله در حال انجام می باشد.


اگر چه دلایل متعدد دیگری از جمله منحرف سازی تمرکز صنعاء از میدان های نبرد به سمت حملات هوایی، تلافی شکست در میدان های نبرد و در جبهه هایی مانند مأرب و الجوف و ...، دستاوردسازی رسانه ای از 7 سال تجاوز، نمایش و قدرت نمایی میدانی با در نظر داشتن اهداف کوتاه مدتِ انتقام جویی و بلند مدت بی ثبات سازی، کسب امتیازات ولو اندک برای مذاکرات در آینده و .... نیز در این باره وجود دارند و نمی توان آنها را نادیده گرفت اما واقعیت امر این است که تمام موارد ذکر شده متغیرهای وابسته در راستای متغیر مستقل و اثباتی تخریب و اعمال فشار به صنعاء از ناحیه مردم و افکار عمومی در زمان حال و آینده با اهداف مشروعیت زدایی سیاسی – هویتی می باشد.


در حقیقت پیرو بحران سازی سیاسی، بی ثبات سازی، ناامن سازی، خلق بحران اقتصادی و بحران ناکارآمد جلوه دادن رهبری انصارالله بر صنعاء، اولویت عملیات های هوایی و حملات و بمباران شهرها و غیرنظامیان می باشد که توسط ریاض دنبال می شود که روزها و هفته های گذشته شدت روز افزونی به خود گرفته است. این بدان معنا می باشد که ریاض نه تنها شکست را پذیرفته و به دنبال راه چاره می گردد که حملات هوایی به شهرها نتیجه چاره اندیشی آنها و ماحصل عجز و ناتوانی شان در نبرد رو در رو و مستقیم با صنعاء است بلکه به نوعی به دنبال جبران شرایط تحمیلی با ابزار غیر انسانی مذکور می باشد. بطوریکه با این رویکرد در تلاش است تا با دستان خالی یمن را ترک نکند و برای آینده برگ برنده ای جهت انجام مذاکرات در دست داشته باشد.


بهره سخن اینکه، آنچه امروز از سوی ریاض دنبال می شود نتیجه شکست های میدانی آنها از صنعاء در جبهه ها و محورهای مختلف از یکسو و ناتوانی شان در تغییر معادلات از سوی دیگر با گذشت 7 سال از تجاوز به یمن در قالب ائتلاف به رهبری سعودی می باشد. بنحویکه ریاض با توجه به شرایط موجود، برای وارد سازی فشار بر صنعاء و در تنگنا قرار دادن آن در شرایط فعلی و در آینده حملات هوایی به شهرها را در دستور کار قرار داده است تا از طریق فشار عمومی و بحران سازی های سیاسی، اقتصادی و مشروعیتی، صنعاء را وارد بازی خود کند و از آن امتیازگیری نماید.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار