بیانیه فراکسیون اهل سنت مجلس درباره مراسم تشییع رهبر شهید؛ امت اسلامی در درد‌های بزرگ، به ریشه‌های مشترک خود بازمی‌گردد نقدعلی: به محض بازگشایی مجلس پیگیر قانون حجاب و عفاف خواهیم بود پیکر ۲ شهید مدافع میهن در مرودشت و سپیدان آرام گرفت برگزاری مراسم بزرگداشت امام شهید امشب در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران حکم خواندن نماز لیله الدفن برای امام شهید انقلاب چیست؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت جمهوری عراق به زبان عربی مراسم ترحیم رهبر شهید درحرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود زمان احتمالی زیارت مزار رهبر شهید اعلام شد عارف: ایران با رهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای وارد دوره‌ای نو شد پیکر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) دفن خواهد شد سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با 10 موشک بالستیک درهم کوبیده شد تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه

رحیم زارع:هدف بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۸ درصدی است

رحیم زارع:هدف بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۸ درصدی است به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق هدف بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی ۸ درصدی استو
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۳ - ۱۳ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 03
کد خبر: ۱۱۶۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: دولت اختصاص ۳ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان به سرمایه گزاری را در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی کرده تا بتواند رشد اقتصادی ۸ درصدی را تحقق بخشد. رحیم زارع در جمع خبرنگاران، گزارش نوبت عصر دوشنبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ را قرائت و خاطرنشان کرد: با توجه به مباحثی که امروز پیش بردیم، احتمالا فردا بتوانیم تصویب کلیات بودجه ۱۴۰۱ را در معرض رای نمایندگان بگذاریم.

وی با بیان اینکه جلسه امروز عصر ما در رابطه با ارز بود، خاطرنشان کرد: ارز ۴۲۰۰ در لایحه دولت کلا حذف شده و به ازای آن، ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گزاری و اشتغال در اختیار استان ها گذاشته شده است. صندوق کارآفرینی امید به صندوق پیشرفت و عدالت ایران تغییر نام می دهد و این منابع در این صندوق قرار خواهد گرفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی از بررسی بحث اختصاص قیر رایگان به وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، مدارس، بسیج شهرداری ها و دهیاری ها خبر داد و افزود: بحث تورم و پایه پولی از دیگر مسائل مورد بحث در جلسه امروز کمیسیون تلفیق بود.

زارع از بررسی موضوع درآمدهای نفتی در جلسه امروز خبر داد و گفت: ۴۰ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی می رود که ۲۰ درصد آن را دولت استقراض می کند. ۱۴.۵ درصد آن به وزارت نفت اختصاص می یابد. ۴۵.۵ درصد این درآمد نیز به دولت اختصاص می یابد.

وی با بیان اینکه تورم امسال بیش از ۴۹ درصد بود، خاطرنشان کرد: راهکارهای کاهش تورم در سال آینده بررسی شد که موضوع افزایش ۲۸ درصدی تورم در صورت ماندن ارز ترجیحی مطرح شد که با حذف آن، دنبال تورم ۷ درصدی هستیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق، تمرکز بر اولویت ها، برنامه محوری و اصلاح ساختار بودجه را رویکرد بودجه ۱۴۰۱ عنوان کرد و افزود: حذف تسهیلات تکلیفی بانک ها، افزایش سرمایه بانک های دولتی و کاهش بدهی بانک ها به دولت از دیگر برنامه های دولت در بودجه است. بر اساس تبصره ۱۶، دولت نظرش این است که بانک ها به نوعی با همدیگر در این مورد توافق کنند.

زارع با اشاره به کاهشی بودن رشد اقتصادی و نوسانات متعدد آن در سال های اخیر، خاطرنشان کرد: مثبت شدن رشد اقتصادی و ثبات در اقتصاد از دیگر برنامه های دولت در بودجه ۱۴۰۱ است. افزایش تولید و اشتغال و سرمایه گزاری که در چهار سال اخیر منفی بوده نیز از دیگر برنامه‌هاست.

وی گفت: دولت هم برای سرمایه گزاری ۳ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان پیش بینی کرده که ۹۰۷ هزار میلیارد تومان از این مبلغ را قرار است بانک ها بدهند. ۵۶۲ هزار میلیارد تومان را بازار سرمایه، ۲۵۲ هزار میلیارد تومان از آن را بودجه عمومی، ۴۳۵ هزار میلیارد تومان از آن را شرکت ها، ۱.۵ میلیارد دلار از آن را صندوق توسعه ملی، ۱۸۱ هزار میلیارد تومان از آن را بخش خصوصی، ۸۰۰ میلیون دلار از آن را منابع خارجی تامین خواهند کرد تا بتوانیم به سمت رشد اقتصادی ۸ درصدی برویم.

این نماینده مجلس گفت: در رابطه با بهره مالکانه که سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده، دولت تا الان ۱۷ هزار میلیارد تومان وصول داشته است. درآمد حاصل از بهره مالکانه و فروش مازاد دارایی ها و مازاد مالیات استان ها برای اشتغال و رشد اقتصادی همان استان در اختیار صندوق پیشرفت و عدالت قرار می گیرد.

زارع در رابطه با طرح های اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان ها توضیح داد: طرح های اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان ها از ۳۲ هزار میلیارد تومان به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده و چهار برابر شده و در مجموع اعتبارات استان ها نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۰۸ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: اعتبارات آب هم که در سال ۱۴۰۰، ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده، ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان شده است. ۱۰ هزار میلیارد تومان هم به شبکه ملی ارتباطات اختصاص یافته است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: در مجموع، نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری در سال ۱۴۰۱، ۱۸ درصد پیش بینی شده است. در حالی که امسال ۱۴ درصد بود. اینها موضوعاتی بود که امروز بررسی شد و انشاالله احتمالا فردا سه شنبه رای گیری می کنیم و موافقان و مخالفان در این مورد صحبت خواهند کرد./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار