پیام پوتین به پزشکیان: روسیه از تلاش‌های ایران برای صیانت از منافع مشروع خود و تأمین امنیت کشور در شرایط بغرنج کنونی حمایت می‌کند اعلام آمادگی ژنو برای برگزاری گفت‌و‌گو‌های تهران-واشنگتن سخنگوی وزارت خارجه: اعمال فشار اقتصادی و تحمیل رنج بر مردم ایران، جنایت علیه بشریت است عراق: نتایج مذاکرات ایران و آمریکا می‌تواند به نفع کل منطقه باشد نعیم قاسم در پاسخ به نامه ولایتی: مقاومت لبنان با وجود خسارات سنگین، هدف دشمن را ناکام گذاشت نخست‌وزیر مجارستان: اروپا تا سال ۲۰۳۰ با روسیه وارد جنگ می‌شود واکنش سفارت روسیه به ادعای انگلیس درباره نحوه مرگ ناوالنی عراقچی: کنفرانس امنیتی مونیخ در موضوع ایران به «سیرک مونیخ» تبدیل شده ماچادو در کنفرانس مونیخ: از حمله آمریکا به ونزوئلا سپاسگزاریم! اسرائیل هیوم: نتانیاهو فردا نشستی امنیتی درباره ایران برگزار می‌کند دیپلماسی در خطر؛ آماده‌سازی نظامی آمریکا تنش‌ها با ایران را افزایش داد ایران به آمریکا باج نمی‌دهد/شیطنت‌های واشنگتن بر کسی پوشیده نیست آمریکا از صدور مجوز برای همکاری‌های ایران با ونزوئلا در حوزه انرژی سرباز زد گروسی: ایران حق داشتن توانمندی هسته‌ای صلح آمیز را دارد پادشاه عربستان ۱۳ مقام سعودی را برکنار کرد

توصیه آمریکا به شهروندان آمریکایی برای ترک قزاقستان

ارت خارجه ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای ضمن هشدار درباره تشدید اوضاع در قزاقستان به شهروندان و دیپلمات‌های خود توصیه کرد که این کشور آسیای مرکزی را ترک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۸ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 08
کد خبر: ۱۱۶۹۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه ایالات متحده در پی تحولات روزهای اخیر در قزاقستان به شهروندان و دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در این کشور توصیه کرد در صورت تمایل این کشور را ترک کنند.

شبکه روسی «راشاتودی» در این خصوص گزارش کرد، واشنگتن در بحبوحه خشونت‌ها و ناآرامی‌ها در قزاقستان، دستور خروج کارکنان دولت آمریکا از قزاقستان را صادر نکرد و تأکید کرد که شهروندان و دیپلمات‌های آمریکایی در صورت تمایل می‌توانند، این کشور آسیای مرکزی را ترک کنند.

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا با صدور بیانیه‌ای تصریح کرد: «شهروندان آمریکایی در قزاقستان باید آگاه باشند که اعتراضات خشونت‌آمیز ممکن است به شدت بر توانمندی سفارت آمریکا برای ارائه خدمات کنسولی از جمله کمکبه شهروندان آمریکایی برای خروج از قزاقستان تأثیر منفی بگذارد».

وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که خروج داوطلبانه از قزاقستان شامل تمامی «کارکنان غیراضطراری دولت آمریکا» و خانواده‌های آن‌ها می‌شود که در کنسولگری آمریکا در شهر آلماتی فعال هستند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده همچنین در توصیه‌نامه خود به شهروندان آمریکایی تصریح کرد: «تظاهرات، اعتراضات و اعتصاب‌ها احتمالاً رخ خواهد داد. این گونه وقایع می‌تواند به سرعت و بدون اطلاع‌ قبلی ایجاد شود و اغلب حمل‌ و نقل، ارتباطات و سایر خدمات را مختل می‌کند و چنین رخداد‌هایی پتاسیل تبدیل شدن به خشونت را دارد».

از حدود چند روز پیش، اعتراضاتی پراکنده در شهرهای قزاقستان در اعتراض به افزایش قیمت گاز مایع آغاز شد که برخی از این اعتراضات سوء استفاده کردند و آن را به خشونت کشاندند.

در پی تشدید اعتراضات در قزاقستان، مقام‌های ارشد این کشور از روسیه درخواست کردند که نیروهای «سازمان پیمان امنیت جمعی» را برای برقراری امنیت به قزاقستان اعزام کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که «قاسم جومارت توقایف» رئیس‌جمهو قزاقستان روز چهارشنبه هفته گذشته از روسیه و سایر اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی تقاضای کمک کرد.

برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا تلاش کردند تا روسیه را در این قضیه مقصر جلوه بدهند و اعتراضات در قزاقستان را به نوعی تلاش مسکو برای مداخله در قزاقستان جلوه دهند.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (جمعه) تصریح کرد که واشنگتن از دخالت روسیه در قزاقستان نگران است و حضور نظامیان روس در قزاقستان را سؤال برانگیز توصیف کرد.

وی سپس تصریح کرد که وقتی روسیه به قزاقستان وارد شود، دیگر بیرون کردن آن‌ها از این کشور دشوار خواهد بود./فارس

کلمات کلیدی: آمریکا قزاقستان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار