مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس روایت الجزیره از دلیل درگیری‌های مرزی میان پاکستان و افغانستان شنیده شدن صدای چند انفجار در ریاض نیروی دریایی ارتش: تعداد نفتکش‌های صدمه دیده در محدوده دریای عمان در حال افزایش است/ کشور‌ها فریب دروغ باز بودن تنگه هرمز را نخورند وقوع انفجار مهیب در بغداد + جزییات و عکس

امیرعبداللهیان جمعه به چین سفر می‌کند

امیرعبداللهیان جمعه به چین سفر می‌کند سخنگوی وزارت خارجه چین از سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به چین در روز جمعه (۱۴ ژانویه) خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۲۱ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 11
کد خبر: ۱۱۷۳۰۴

به گزارش راهبردمعاصر، طبق اعلام سخنگوی وزارت خارجه چین، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۱۴ ژانویه (۲۴ دی) به دعوت همتای چینی به این کشور سفر می‌کند.

طبق گزارش شبکه «سی‌جی‌تی‌ان»، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه گفت به دعوت وانگ یی وزیر امور خارجه چین، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه و حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به ترتیب در روز‌های ۱۲ و ۱۴ ژانویه به چین سفر خواهند کرد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی درباره توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین و اقدامات عملیاتی در حوزه صنعت و نفت و گاز گفت: آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه آخر این هفته به دعوت همتای چینی خودش عازم چین است و موضوعات مختلفی را در دستورکار برای گفتگو‌ها داریم و نقشه راه ۲۵ ساله یکی از این موضوعات است. مجریان آن بخش‌های مختلف و وزارتخانه‌های مختلف هستند.

وی افزود: مقررات سفت و سخت کرونایی در چین برقرار است و مراودات با سختی انجام می‌شود و ملاقات محدود آخر هفته نیز در همین چارچوب انجام می‌شود. دستورکار ما بسیار متنوع است و موضوعات متنوعی در همین چارچوب در دست پیگیری است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره چالش‌هایی که جهان با آن روبرو است و تحریم‌هایی که از سوی آمریکا علیه ایران اعمال شده و مقابله ایران و چین با یکجانبه‌گرایی اظهار داشت: جهان امروز در یک دوراهی قرار دارد. دوراهی یکجانبه‌گرایی که آمریکا از زمان ترامپ آغاز کرد و امروز به انحای مختلف ادامه دارد و نگاهی که بر اساس اجبار است و متاسفانه آمریکا در محوریت آن قرار دارد و یا راهی که بر اساس چندجانبه‌گرایی، گفتگو، احترام به قوانین موضوعه و حاکمیت ملی کشورهاست.

خطیب‌زاده ادامه داد: ایران و چین در این مسیر در یک محور قرار دارند و تلاش می‌کنند در مقابل این سیاست زور و اجبار و سیاست تحریم و فشار و سیاست محروم کردن و استثنا کردن کشور‌ها از ترتیبات منطقه‌ای بایستند. آنچه امروز ایران و چین و برخی کشور‌ها در جنوب و شرق نمایندگی می‌کنند، همین نگاه راه متفاوت به همکاری‌های بین‌المللی است. امیدواریم آن‌هایی که مسیر یکجانبه و زور، اجبار، دسیسه و فشار را دنبال می‌کنند به این مسیر که محتوم در روابط بین‌المللی است احترام بگذارند و به دامان این موضوع برگردند.

وزیر خارجه روز دوشنبه به عمان سفر کرد و در مقصد دوم، امروز در دوحه حضور دارد و قرار است با امیر قطر و وزیر خارجه این کشور دیدار کند. امیرعبداللهیان دیروز در دیدار معاون سلطان عمان بر حسن نیت و جدیت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق خوب در وین تأکید کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار