غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

کاهش محبوبیت جوبایدن در پی یک هفته شکست متوالی

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از کاهش محبوبیت رئیس‌جمهوری آمریکا پس از یک هفته شکست‌های متوالی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۵ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 15
کد خبر: ۱۱۷۷۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا در مواجهه با تحریکات کره شمالی و روسیه، تورم بالا در کشورش و شکست پروژه پارلمانی خود برای اصلاح نظام انتخاباتی روز گذشته -‌جمعه- تلاش کرد یکی از معدود موفقیت‌های دوره ریاست جمهوری خود را به عنوان پروژه زیرساختی بزرگ، محل ستایش جلوه دهد.

بایدن در کاخ سفید گفت: «گفتگو‌های زیادی درباره ناامیدی در قبال چیز‌هایی که نتوانسته‌ایم به دست آوریم، وجود دارد، اما ما در تحقق بخش بزرگی از آن‌ها موفق خواهیم بود».

در واقع کاری که این رهبر دموکرات انجام داده است، تصویب یک طرح بزرگ به ارزش هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار در پاییز برای سرمایه‌گذاری در جاده‌ها، پل‌ها و اینترنت بود، یک اتفاق تاریخی که حتی حمایت برخی از قانونگذاران جمهوری‌خواه را به همراه داشت.

اما یادآوری این موفقیت کنایه آمیز است، زیرا زمانی که این متن در ۱۵ نوامبر گذشته تصویب شد، بایدن از «کرستن سینما»، سناتور آریزونا دعوت کرد تا درباره متن صحبت و آن را تحسین کند، اما همین سناتور روز پنج‌شنبه اشاره‌ای به لایحه انتخاباتی جو بایدن درباره دسترسی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار به صندوق‌های رای در برخی از ایالت‌های محافظه‌کار در جنوب نکرد.

این متن نماد تحولی است که جو بایدن برای انجام آن در دو سخنرانی با هشدار نسبت به خطر بی‌سابقه‌ای برای دموکراسی آمریکایی و حملات خشونت‌آمیز بی‌سابقه علیه سلف خود، «دونالد ترامپ» و به طور کلی علیه مخالفان تلاش کرد.

به تبع، هیچ امیدی وجود ندارد که این لایحه اصلاحات انتخاباتی حمایت نمایندگان جمهوری‌خواه را کسب کرده و به اکثریت غالب مبتنی بر ۶۰ رای مورد نیاز در سنا دست یابد.

همچنین دادگاه عالی روز پنجشنبه، یک واکسن اجباری را که بایدن قصد داشت بر شرکت‌های بزرگ تحمیل کند، لغو کرد. کاخ سفید نیز اذعان کرد که در پایان مذاکرات دیپلماتیک فشرده با روسیه، خطر درگیری جدید در اوکراین از بین نرفته است.

در واقع این یک روز تاریک در وسط هفته‌ای بد بود که یادآور عدم تحقق وعده‌های بزرگ بایدن پس از گذشت یک سال از تحویل قدرت در کاخ سفید بوده است.

تسلط بایدن بر کنگره بسیار اندک است و او باید با دادگاه عالی که به دلیل انتصابات ترامپ بسیار محافظه کار شده است، تعامل داشته باشد.

از نظر اقتصادی، تورم به بالاترین حد خود از سال ۱۹۸۲ رسیده است.

شمار متلایان جدید کرونا که در بیمارستان بستری شده‌اند، رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

نظرسنجی‌ها یکی پس از دیگری کاهش محبوبیت رئیس جمهور را تایید می‌کنند.

یک نظرسنجی که روز چهارشنبه توسط دانشگاه کوئینیپیاک انجام شد، میزان محبوبیت بایدن را تنها ۳۳ درصد نشان داد و تاکید کرد که بیشتر نظرسنجی‌ها حاشیه اطمینان حدود ۴۲ درصدی برای او تعریف می‌کنند./ایلنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر