به گزارش راهبرد معاصر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا میگوید: «کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هشدارهای لازم را در این مورد داده است. اما چون در حال حاضر میزان ابتلا به کرونا، بستری و مرگومیر در وضیت بحرانی قرار ندارد، مسئولان با اتکا به این وضعیت این تصمیمات را میگیرند.»
افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در کنار فوتی بر اثر این سویه جدید کرونا؛ برخی از خانوادهها و دانشآموزان را نگران ابتلا به کرونا در مدارس کرده است. روز گذشته هم محمد علوی، معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد که ۹ هزار و ۴۰۰ مورد اومیکرون در خوزستان وجود دارد.
در همین حال وزارت آموزشوپرورش برگزاری حضوری کلاسهای درس، امتحانات دانشگاهها و مدارس وابسته به این وزارت را ابلاغ کرد.
بعد از حدود یک سال و نیم آموزش آنلاین در کشور، سرانجام مهرماه مدارس بازگشایی شد. واکسیناسیون در کشور افزایش یافت و فوتیهای کرونا کاهشی شد. وضعیتی که مسئولان آموزشی را بر این داشت تا با حضور دوباره دانشآموزان در مدارس، فاصله گرفتن آنها از تحصیل را جبران کنند. اما شیوع سویه جدید کرونا وضعیت را پیچیده کرد.
روز شنبه هم محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در توییتی نوشت: «آمار مبتلایان به امیکرون به ۱۱۶۲ مورد رسیده و تعداد مبتلایان در مشهد با ۲۴۹ مورد افزایش چشمگیر داشته است. متاسفانه در هر یک از شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد شاهد یک فوتی به دلیل امیکرون بودهایم و یک مورد بدحال هم در اهواز وجود دارد. هشدار بسیار جدی است!»
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این مورد به تجارتنیوز میگوید: «کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هشدارهای لازم را در این مورد داده است. اما چون در حال حاضر میزان ابتلا به کرونا، بستری و مرگومیر در وضیت بحرانی قرار ندارد، مسئولان با اتکا به این وضعیت این تصمیمات را میگیرند.»
او ادامه میدهد: «هنوز به پیک اپیدمی اومیکرون در کشور نرسیدهایم. پیشبینی ما این است تا اواخر بهمن ماه و اوایل اسفندماه به پیک ابتلا به اومیکرون در کشور برسیم. اگر آن وضعیت اتفاق بیفتد بازگشایی مدارس به صلاح نیست و ترجیحا باید غیرحضوری باشند.»
مردانی میگوید: «ابتلا به کرونا زیاد است اما وضعیت بیماری مبتلایان شدید نیست و بیشتر آنها به بیمارستان نیاز دارند. بنابراین برخی فکر میکنند نیازی به اعمال محدودیتها نیست. حتی برخی ماسک گذاشتن را هم کنار گذاشتهاند.»
با وجود هشدارها برای افزایش موارد ابتلا به اومیکرون اما احمد وحیدی، وزیر کشور درباره بازگشایی مدارس بر این باور است که از نظر وزارت بهداشت هیچ ممنوعیتی برای برگزاری کلاس وجود ندارد.
وزیر کشور بر این باور است که برگزاری حضوری کلاسها در مدارس یک ضرورت است و باید برای نجات آموزش کشور این اتفاق در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.
وحیدی گفته با روند مناسب واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال در کشور دلیلی برای تداوم روند تعطیلی مدارس و دانشگاهها وجود ندارد. حضور دانشآموزان در مدارس با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا الزامی است و همه دانش آموزان باید به مدرسه بروند.
یکی از نگرانیهای برخی از دانشآموزان و خانوادهها رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس است. آنها میگویند برخی ماسک نمیزنند و برخی هم فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند. آذرماه نیز ابتلای دانشآموزان به کرونا خبرساز شد. آنطور که برخی از مقامات خبر دادند ۲ هزار دانشآموز در تهران، ۱۸۰ دانشآموز در بویراحمد، ۴۸ دانشآموز در قم و ۱۵ دانشآموز و چهار معلم در ایلام به کرونا مبتلا شدند.
اما حالا یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش گفته: «همکاران من تمام تلاش خود را برای اجرای شیوهنامههای بهداشتی در مدارس به کار بردهاند، بنابراین مدارس آمادگی کامل را برای پذیرش دانشآموزان دارند.»
او همچنین گفت: «از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کردهایم تا جایی که امکان دارد اجازه بدهند مدارس به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه دهند و از تعطیل کردن مدارس خودداری کنند.»/تجارت نیوز