ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

فرهنگبان مدارس غیرانتفاعی شامل رتبه بندی معلمان می شوند؟

به گفته سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی مصوبه رتبه‌ بندی معلمان فقط برای فرهنگیان مدارس غیردولتی نیست.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۶ - ۲۵ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 15
کد خبر: ۱۱۷۸۳۵

به گزارش راهبرد معاصر نخستین بار موضوع رتبه‌بندی معلمان در دولت دهم و به دنبال تصویب سند تحول بنیادین مطرح شد. بر این اساس، وزارت آموزش و پرورش با تدوین آیین‌نامه‌ای، معلمان را براساس شرایط آن‌ها به چهار رتبه تقسیم کرد و قرار شد حقوق معلمان به پایه‌ ۸۰ درصد اعضای هیأت علمی دانشگاه برسد. این طرح پیشنهادی برای تصویب به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده شد اما به دلیل ابهاماتی رد شد.

دومین مرتبه رتبه‌بندی در دولت یازدهم مطرح شد که از مهرماه ۹۴ و به نام «مرحله اول رتبه‌بندی» اجرا شد. اما در این مرحله نیز به دلیل عدم تناسب بودجه اختصاص یافته برای اجرای رتبه‌بندی که حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان بود، تعدادی از معلمان از جمله آموزگارانِ پیش دبستانی و معلمانِ با سابقه‌ کمتر از ۶ سال، حذف شد.

در سال ۹۵ و در جریان تدوین برنامه ششم توسعه، رتبه‌بندی معلمان، به عنوان تکلیفی قانونی در ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه مطرح شد و با توجه به ابلاغ این قانون در ابتدای سال ۹۶، باید تهیه لایحه رتبه‌بندی از زمان شروع برنامه ششم در دستور کار آموزش و پرورش و دولت قرار گرفته و حداکثر تا قبل از بسته شدن لایحه بودجه ۹۷ به مجلس ارائه می‌شد اما زمان اجرای این طرح در بند «الف» این ماده، باعث حذف محدودیت زمانی برای اجرای آن شد.

در نهایت مجلس یازدهم در تاریخ ۲۴ آذرماه با تصویب رتبه‌بندی معلمان موافقت کرد. مصوبه رتبه‌بندی، معلمان را در پنج دسته آموزشیار معلم (از بدو ورود به خدمت)؛ مربی معلم (۷ سال خدمت)؛ استادیار معلم (۱۲ سال خدمت)؛ دانشیار معلم (۱۷ سال خدمت) و استاد معلم (۲۲ سال خدمت) رتبه‌بندی می‌کند. بدین ترتیب معلمانی که کوشایی بالاتری در تربیت نسلی نوین از دانش‌آموزان داشته باشند، شایسته بهرمندی از مزایایی بالاتر نسبت به سایر معلمان هستند.

حال سؤالی که در افکار عمومی مطرح است این است که آیا تمامی معلمان تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند؟

در این راستا، احمد محمودزاده، سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در این باره، گفت: «مصوبه رتبه‌بندی برای معلمان مدارس غیردولتی نیست. پیشنهاداتی داریم تا این طرح شامل معلمان ما نیز شود اما هنوز به توافق خاصی نرسیده‌ایم. در سازمان مدارس و مراکز غیردولتی این موضوع را بررسی کردیم و جویا شدیم که جایگاه ما و معلمان عزیز ما در مصوبه رتبه‌بندی کجاست.»

چندی پیش نیز قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا تمام معلمان تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: طبق بند ۲ ماده ۲ قانون افراد مشمول، شناسایی شده‌اند و در آن قید شده افرادی که در مدارس دولتی تحت عنوان دبیر، آموزگار، هنرآموز، مشاور، مراقب سلامت، معاونین و کادر مدرسه هستند تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند اما متأسفانه قشر ضعیف خدمتگزاران را نتوانستیم لحاظ کنیم زیرا عنوان لایحه رتبه‌بندی معلمان است، نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم و آموزش و پرورش به دنبال این است که از طریق راهکارهای دیگری در ارتقای جایگاه آن‌ها مؤثر باشد./پانا

مطالب مرتبط
ارسال نظر