ناکارآمدی سامانه ضد موشکی پاتریوت آمریکا-راهبرد معاصر

ناکارآمدی سامانه ضد موشکی پاتریوت آمریکا

روزنامه رأی الیوم در گزارشی با اشاره به ناکارآمدی سامانه ضد موشکی پاتریوت آمریکا و حملات موشکی نافرجام رژیم صهیونیستی به سوریه، بر شکست سلاح های آمریکایی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 03
کد خبر: ۱۱۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه الکترونیکی رأی الیوم نوشت: شکست های نظامی غیر مستقیم ایالات متحده در غرب آسیا، که آخرین آنها تجاوز به یمن و پس از آن حمله موشکی نافرجام رژیم صهیونیستی به سوریه در پنج شنبه گذشته (8 آذر) بود، ژنرال های آمریکایی را به شدت نگران کرده است.


رأی الیوم افزود: بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که حمله موشکی پنج شنبه شب رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، که اولین تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه پس از تحویل سامانه پدافند هوایی اس-300 روسی به سوریه و پنجاه و پنجمین تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی طی 18 سال گذشته به خاک سوریه بود، تنها برای اطمینان خاطر و رفع نگرانی افکار عمومی رژیم صهیونیستی پس از تجهیز ارتش سوریه به چهار سامانه پرتابگر اس-300 بود.


روس ها در دهم مهر ماه جاری چهار سامانه پرتابگر اس-300 را به همراه لوازمات جانبی به سوریه ارسال و تحویل ارتش سوریه دادند و این سامانه های دفاعی در کنار دیگر سامانه های پدافند هوایی سوریه همچون سام پنج (اس-200) و سام شش گانیفول و آتشبار ضد هوایی اس – 75 قسمتی دیگر از سامانه پدافند هوایی فعال ارتش این کشور به حساب می آید که در کنار هم موجب تقویت دفاع هوایی آن شده است.


حمله موشکی (راکتی) رژیم صهیونیستی به برخی از مواضع ارتش سوریه در جنوب پایتخت این کشور با پاسخ واحدهای معمولی پدافند سوریه مواجه شد و علیرغم اینکه این حمله به نظر برای تست سامانه پدافند هوایی اس-300 سوری‌ها به شمار می‌رفت، اما آنها با هوشیاری کامل سعی کردند با همان سامانه های پیشین خود'بوک ام 2 ای' و'پانتسیر اس 1' با این تهدید مقابله کرده و از اس-300 های خود در مقابل موشک پرانی های رژیم‌صهیونیستی استفاده نکنند. احتمالا سوریه با همراهی روسیه سامانه موشکی اس-300 را برای مقابله با جنگنده رادار گریز 'اف 35' آمریکا نگه داشته که از جنگنده های رژیم صهیونیستی پیشرفته تر هستند.


این روزنامه فرامنطقه ای تاکید کرد: به نظر می رسد رژیم صهیونیستی دیگر نمی تواند در آسمان خاورمیانه قلدری کند و آمریکا هم در این بین ضرر کرده و جنگنده های آمریکایی 'اف 15' اسرائیل هم دیگر مثل قبل فعال نیستند.


پدافند هوایی سوریه در تاریخ 21 بهمن 1396 توانست با سامانه پدافند هوایی سام پنج یا همان اس-200 که با کمک همپیمانان سوریه ارتقا یافته بود، دو فروند جنگنده - بمب افکن پیشرفته متجاوز اف16 رژیم صهیونیستی را در خاک سوریه هدف قرار دهد که یک فروند آن کاملا منهدم و یک فروند دیگر نیز آسیب جدی دید؛ این اقدام سامانه پدافند هوایی سوریه موجب نگرانی سران رژیم صهیونیستی شد.


رأی الیوم در ادامه کم کار شدن و ناکارآمدی سامانه موشکی 'پاتریوت' آمریکا در مواجهه با موشک های بالستیک جبهه ' انصار الله ' یمن را شکست دیگر ایالات متحده در غرب آسیا توصیف کرد و افزود: تلاش های ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی در یمن نیز با وجود حمایت های اطلاعاتی و لجستتیکی آمریکا راه به جایی نبرده است و به نظر می رسد سلاح های آمریکایی تنها در شرایطی موفق می شوند که طرف مقابل مسلح نباشد.


در همین راستا اندیشکده آمریکایی 'نشنال اینترست' هم، پس از آن که روسیه اقدام به فروش سامانه های موشکی پیشرفته و در رأس آن سوریه کرد، مقالات بسیاری درباره ناکارآمدی سلاح های آمریکایی در خاورمیانه منتشر کرده و ایالات متحده بسیاری از کشورهایی که اقدام به خرید سامانه اس- 300 یا اس-400 کرده اند را تهدید به تحریم کرده است.



ارسال نظر
آخرین اخبار