به گزارش راهبرد معاصر ، مزایای روزه گرفتن در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و مردم نه تنها برای اهداف مذهبی بلکه به منظور ارتقای سلامت برای روزه گرفتن مشتاق هستند.
محدود کردن مصرف غذا متابولیسم بدن را افزایش میدهد و محققان معتقدند این فرآیند به مبارزه با پیری کمک میکند، همچنین روزه باعث بهبود سلامت روده میشود و محققان در پژوهشی دریافتند ریتم روزانه و سلامت کلی بدن با روزه گرفتن تضمین میشود.
تحقیقات جدید بر نوع خاصی از روزه و تاثیر آن بر شرایط مربوط به چاقی تمرکز کرده است، پژوهشگر این مطالعه و همکارانش روش اسلامی روزه گرفتن در ماه رمضان یعنی ممانعت از خوردن در مدت طلوع آفتاب تا غروب آن را امتحان کردند و نتایج نشان داد روزه گرفتن در مدت ۳۰ روز سطح پروتئینی که نسبت به انسولین مقاومت دارد را افزایش میدهد، همچنین آثار نامطلوب رژیم حاوی چربی و نمک را از بین میبرد.
این محقق و تیمش ۱۴ نفر را که در سلامت کامل به سر میبردند و ۱۵ ساعت نسبت خوردن ممانعت میکردند مورد مطالعه قرار دادند تا نتایج مذکور را دریافتند.
محققان پیش از شروع مطالعه، آزمایش خون از آزمایش شوندگان گرفته بودند و پس از ۴ هفته بار دیگر این آزمایش تکرار شد که نتایج نشان میدهد پروتئینی موسوم PPM که نقش در تنظیم انقباض ماهیچهای و اسکلتی دارد افزایش پیدا کرده است، همچنین این پروتئین سلامت سلولهای موثر در مقاومت انسولینی را تضمین میکند و نمونههای تخریب شده را ترمیم خواهد کرد.
با توجه به این شرایط محققان دریافتند مدت زمان بین مصرف وعدههای غذایی تاثیر بسزایی بر مقابله با چاقی و بیماریهای مربوط به آن دارد؛ طبق اطلاعات سازمان بهداشت جهانی بیش از ۶۵۰ میلیون نفر در سراسر دنیا در معرض بیماریهای متعدد قرار دارند.