کشف نابغه علم فیزیولوژی جهان درباره تاثیر روزه داری بر مکانیسم بدن-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

کشف نابغه علم فیزیولوژی جهان درباره تاثیر روزه داری بر مکانیسم بدن

در ۳ اکتبر ۲۰۱۶، آکادمی نوبل جایزه نوبل فیزیولوژی را به یک دانشمند ژاپنی اهدا کرد که کشفی جالب در خصوص تاثیر حالتی مشابه با روزه داری بر مکانیسم بدن انجام داده بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 17
کد خبر: ۱۱۴۴۱

به گزارش راهبرد معاصر ،  آکادمی نوبل جایزه نوبل فیزیولوژی را به یک دانشمند ژاپنی اهدا کرد که کشفی جالب در خصوص تاثیر حالتی مشابه با روزه داری بر مکانیسم بدن انجام داده بود.

 

یوشینوری اسومی، کشف خود را با نامی جالب معرفی کرد. این نام دقیقا معرف جزئیات دستاورد او است. چرا که از ترکیب اتو (خود) و فاژی (خوردن) تشکیل شده است و به معنای خودخوری است. البته این خودخوری، با واژه خودخوری در معنار روانی متفاوت است و توضیحی فیزیکی دارد.

 

بر اساس پژوهش اسومی، اساسا مکانیسم بدن استداد خاصی برای خلاص شدن از تمامی سلول‌های شکسته و قدیمی، پروتئین‌ها و غشا‌های سلولی دارد این اتفاق دقیقا زمانی رخ می‌دهد که بدن انسان دیگر انرژی کافی برای حفظ این سلول‌ها ندارد. این یک فرآیند منظم برای تخریب و بازیافت اجزای سلولی است.

 

یکی از مشابه‌ترین فرایند‌های زیستی به این فرایند، «اپوتوسیس» نام دارد که به عنوان مرگ برنامه ریزی شده سلولی شناخته می‌شود و بر اساس این فرایند تعدادی از سلول ها، پس از مدت زمانی معین و بر اساس یک برنامه ریزی قبلی فدای سلامتی می‌شوند. درواقع این روند برای حفظ سلامتی خوب است.

 

به عنوان مثال، فرض کنید شما یک ماشین دارید که بسیار دوستش دارید و خاطرات خوبی نیز از آن دارید، اما بعد از چند سال، این ماشین مرتب خراب می‌شود و سالانه نیز هزاران دلار هزینه دارد. بدیهی است شما تصمیم می‌گیرید از شر آن خلاص شوید و در نهایت نیز ماشین جدیدی را می‌خرید.

 

این دقیقا همان چیزی که در بدن اتفاق می‌افتد. سلول‌ها قدیمی و ناکارامد جای خود را به سلول‌های سالم و مفید می‌دهند. این واقعا بی رحمانه به نظر می‌رسد، اما این دقیقا همان مفهوم اصیل زندگی است و به سلامت کلی بدن کمک می‌کند. همین فرآیند نیز در سطح زیر سلولی اتفاق می‌افتد. شما لزوما نیازی به جایگزینی کل ماشین ندارید. گاهی اوقات شما فقط باید باتری را جایگزین کنید، یکی از قدیمی‌ها را بردارید و یک باتری جدید را انتخاب کنید. این موضوع نیز در سلول‌ها اتفاق می‌افتد. به جای کشتن کل سلول شما می‌توانید با روزه داری فقط برخی از قطعات سلولی را جایگزین کنید.

 

یکی از سوالات اصلی این است که چه چیزی اتوفاژی را فعال می‌کند؟ به نظر می‌رسد محرومیت از مواد مغذی عامل اصلی رفع سلول‌های بیمار است. به خاطر داشته باشید که گلوکاگون نوعی هورمون مخالف انسولین است. این مثل یک بازی الاکلنگ است که در بچگی بای می‌کردیم مثلا اگر گلوکاگون پایین می‌آید انسولین بالا می‌رود و معکوس این روند. هنگامی که ما غذا نمی‌خوریم انسولین پایین می‌آید و گلوکاگون بالا می‌رود. این افزایش در گلوکاگون باعث تحریک روند اتوفاژی می‌شود. در واقع، روزه گرفتن (افزایش گلوکاگون) بیشترین تاثیر را در بروز اتوفاژی دارد.

 

این در اصل یک فرم پاک کردن سلولی است. بدن دستگاه‌های قدیمی و نامناسب سلولی را شناسایی می‌کند و آن‌ها را برای تخریب می‌شناسد. انباشت این حجم سلول‌های مخرب می‌تواند روند پیری را تسهیل کند. نکته جالب این است که روزه گرفتن بسیار مفید‌تر از تحریک اتوفاژی با کمک دارو یا هورمون تراپی است.

 

عواقب جمع شدن پروتئین‌های ناسالم قدیمی در سراسر بدن می‌تواند منجر به بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان یا بروز آلزایمر شود؛ بنابراین اتوفاژی مانع از بروز این بیماری‌ها می‌شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار