گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین امروز در استانبول حمله یک فرد با کوکتل مولوتف به جمعیت حامی اسرای صهیونیست در کلرادو کابینه سودان منحل شد وال‌استریت‌ژورنال: کاخ سفید دستور توقف همه فعالیت‌های جدید تحریمی علیه ایران را صادر کرد حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا

استعفای اجباری «ترزا می» از نخست‌وزیری انگلیس

رسانه‌های انگلیسی روز گذشته (پنجشنبه) گزارش دادند که نخست‌وزیر انگلیس با درخواست اعضای حزب محافظه‌کار در معرض استعفای اجباری قرار گرفته است
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 24
کد خبر: ۱۱۹۹۵

به گزارش راهبرد معاصر ، «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس امروز (جمعه) با اعلام استعفای خود گفت که در تاریخ هفتم ژوئن (17 خرداد) رسما از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

خانم می طی سخنرانی در مقابل دفتر نخست‌وزیری انگلیس در خیابان داونینگ گفت: «در یک دموکراسی، اگر به مردم گزینه‌ای برای انتخاب بدهید، وظیفه دارید تصمیمی که می‌گیرند را اجرا کنید».

 

وی با اشاره مخالفت مجلس عوام انگلیس با توافقی که بعد از مذاکره با اتحادیه اروپا درباره برگزیت به‌دست آورده بود، توضیح داد: «هرچه در توان داشتم برای قانع کردن نمایندگان پارلمان جهت حمایت توافق انجام دادم. اما متاسفانه موفق نشدم. سه بار تلاش کردم».

 

ترزا می با اعلام استعفا از پست نخست‌وزیری انگلیس، افزود: «اکنون برای من روشن شده که به نفع کشور است تا یک نخست‌وزیر جدید، تلاش‌ها (برای برگزیت) را هدایت کند. پس امروز اعلام می‌کنم که به‌عنوان رهبر حزب محافظه‌کار در روز جمعه 7 ژوئن استعفا می‌دهم تا نفر بعدی انتخاب شود».

 

وی همچنین از لزوم اجرای فرایند انتخاب رهبر جدید برای محافظه‌کار انگلیس طی هفته آینده خبر داد.

خانم می با بیان اینکه تا زمان تکمیل فرایند انتخاب رهبر جدید برای حزب محافظه‌کار، به‌عنوان نخست‌وزیر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، تصریح کرد: « همواره از اینکه نتوانستم توافق برگزیت را تصویب کنم، افسوس خواهم خورد. نفر بعدی باید راهی پیدا کند که به نتیجه همه‌پرسی (خروج از اتحادیه اروپا) احترام بگذارد».

 

وی همچنین درباره وظیفه نخست‌وزیر بعدی انگلیس درقبال توافق خروج از اتحادیه اروپا اضافه کرد: «او برای موفق شدن باید در پارلمان، اجماع نظر ایجاد کند؛ کاری که من نتوانستم. چنین اجماعی فقط زمانی به‌دست می‌آید که طرفین مباحثات حاضر به سازش باشند».

 

ترزا می ضمن اشاره به همه‌پرسی سال 2016 برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گفت: «آن همه‌پرسی نه تنها فقط یک درخواست برای خروج از اتحادیه اروپا نبود بلکه درخواستی برای تغییر بزرگ در کشورمان بود... اما مطمئنم که می‌توانیم توافق برگزیت را اجرا کنیم».

وی پیش از پایان بغض‌آلود صحبت‌هایش، با چشمانی اشک‌بار گفت: «این شغل افتخار زندگی من بود. دومین نخست‌وزیرِ زن (انگلیس). که البته قطعا آخرین (نخست‌وزیر زن) نخواهم بود».

 

این در حالی است که ساعتی پیش از سخنرانی خانم می، «هلن گرانت» نماینده پارلمان انگلیس و معاون حزب محافظه‌کار از سمت خود استعفا داده بود. گفته می‌شود احتمال دارد که او یکی از نامزدهای رهبری حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیری انگلیس باشد.

 

بعد از سه بار رد شدن توافق برگزیت در پارلمان انگلیس، تهدید اتحادیه اروپا به خروج اجباری انگلیس بدون توافق و همچنین استعفای معاون پارلمانی دولت، رسانه‌های انگلیسی روز گذشته (پنجشنبه) گزارش دادند که نخست‌وزیر انگلیس با درخواست اعضای حزب محافظه‌کار در معرض استعفای اجباری قرار گرفته است.

 

ترزا می به مدت 3 سال، از سال ۲۰۱۶ و بعد از استعفای «جیمز کامرون»، نخست‌وزیری دولت انگلیس و رهبری حزب محافظه‌کار را برعهده داشت.

 

بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است. در همه‌پرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان انگلیس رای به خروج داده بودند.

منبع : فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار