وزیر خارجه سوریه طی ساعات آتی به مسکو می‌رود رایزنی عراقچی و همتای تاجیکستانی دیدار عراقچی با امامعلی رحمان؛ عزم ایران برای گسترش روابط با تاجیکستان بازگشت ۱۲ صیاد آزاد شده در عربستان به ایران گزارش غریب آبادی از پیگیری‌های حقوقی بین‌المللی بعد از تجاوزات اخیر سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، گفت‌وگو می‌کنیم رسانه عبری مدعی شد: حماس «مدل حزب‌الله» را برای پساجنگ غزه پیشنهاد داد المیادین: واشنگتن مخالفت خود را با پیش‌نویس قانون نیرو‌های حشد الشعبی به نخست وزیر عراق اطلاع داد غرق شدن کشتی در شرق لیبی با ۱۸ کشته؛ ۵۰ نفر هنوز مفقودند پاسخ پکن به هشدار واشنگتن درباره خرید نفت تحریمی روسیه و ایران: خرید نفت بر پایه سیاست‌های داخلی چین صورت می‌گیرد ترامپ: روسیه ۱۰ روز فرصت دارد تا به جنگ در اوکراین پایان دهد؛ در غیر این صورت با تحریم‌های جدید مواجه خواهد شد زلزله ۸.۵ ریشتری در روسیه / چین و پرو هشدار وقوع سونامی صادر کردند بیانیه بی‌سابقه علیه اسرائیل؛ ۱۴۲ کشور فلسطین را به رسمیت شناختند/ضرب‌الاجل ۱۵ ماهه برای تشکیل کشور فلسطین وزارت خارجه مکلف به تهیه بانک اطلاعات ایرانیان خارج از کشور شد سنگاپور آماده به رسمیت شناختن کشور فلسطین است

تظاهرات عراقی‌ها در اعتراض به نامزدی «هوشیار زیباری» برای ریاست جمهوری

بغداد، امروز (دوشنبه) شاهد تظاهرات مردمی در اعتراض به نامزدی «هوشیار زیباری» برای ریاست‌جمهوری این کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 31
کد خبر: ۱۲۰۱۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، امروز (دوشنبه؛ ۳۱ ژانویه)، میدان «النسور» در مرکز بغداد، شاهد برگزاری تظاهرات مردمی در رد نامزدی «هوشیار زیباری» برای پست ریاست‌جمهوری عراق است.

کانال تلگرامی «صابرین نیوز» تصاویری از این تظاهرات را منتشر کرد که در آن معترضان با در دست داشتن تصاویری از هوشیار زیباری، او را فاسد و جدایی‌طلب توصیف کردند.

دلیل اعتراض شدید در میان مردم و احزاب کُرد به نامزدی هوشیار زیباری برای ریاست‌جمهوری، وجود پرونده‌های فساد متعدد علیه او است. پرونده‌هایی که پیشتر موجب استیضاح و برکناری وی از پست وزارت شده است.


در حالی که بیش از سه ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی عراقی می‌گذرد اما هنوز تکلیف دو پست ریاست‌جمهوری و نخست‌وزیری عراق مشخص نیست. در عرف سیاسی عراق، که از اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵ میلادی تا به امروز ادامه داشته، پست ریاست پارلمان به گروه‌های اهل سنت، پست ریاست جمهوری به کُردها و پست نخست وزیری به شیعیان اختصاص دارد.




ریاست جمهوری عراق از زمان سقوط صدام، طبق یک توافق داخلی میان دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق، در اختیار اتحادیە میهنی کردستان بودە اما در دورە پیشین و سال ۲۰۱۸ حزب دموکرات کردستان عراق نیز برای تصدی آن تلاش کرد و این موضوع موجب بروز اختلاف و کشمکش جدیدی میان دو حزب شد.

اکنون نیز در حالی که حزب اتحادیه میهنی کردستان بر ضرورت نامزدی مجدد «برهم صالح» برای تصدی این پست تاکید دارد، حزب بارزانی‌ در تلاش است تا این‌بار، امتیاز تصدی پست ریاست‌جمهوری را برای خود کسب کند. در همین راستا نیز تحرکاتی را آغاز کرده است.

همزمان با برگزاری این تظاهرات، منابع رسانه‌‌ای عراقی اعلام کردند که «محمد الحلبوسی»، رئیس مجلس عراق و «نچیروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق برای دیدار با «مقتدی الصدر» وارد نجف اشرف شده‌اند.

خبرگزاری رسمی عراق (واع) در این خصوص نوشت که الحلبوسی و بارزانی برای دیدار با مقتدی الصدر وارد نجف اشرف شده‌اند. هفته آینده قرار است جلسه پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور برگزار شود./فارس

ارسال نظر