پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

دولت ادعا می کند ۶ درصد از سهام خودروسازان را در اختیار دارد، اما این‌ عدد خیلی بیشتر است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بیان توضیحاتی درباره ادعای دولت مبنی بر در اختیار داشتن سهام خودروسازان پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 05
کد خبر: ۱۲۰۷۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره علت به سرانجام نرسیدن خصوصی سازی دو خودروساز کشور گفت: دولت دستش را از سر خودرو سازان بردارد و این حوزه کاملا خصوصی شود.

 

بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در سال ۸۴ قرار شد تا دولت از بنگاه داری خارج شود و تنها ۲۰ درصد از سهام شرکت‌های خودروساز را در اختیار داشته باشد، بر همین اساس ۱۴ درصد از سهام ایران خودرو و ۱۷.۳۱ درصد از سهام سایپا در دست دولت باقی ماند و مابقی سهام واگذار شد.

 

به گفته سیاهکلی دولت اگر سهم خودش را واگذار کند خصوصی سازی کامل می شود. دولت هنوز پاسخ دقیقی درباره چرایی عدم به سرانجام رسیدن خصوصی سازی به ما نداده است.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید دولت ادعا می کند که فقط شش درصد از سهام خودروساران را در اختیار دارد و ۹۴ درصد سهام به بخش خصوصی واگذار شده است، در حالی که اطلاعات ما نشان می دهد که این درصد اعلامی خیلی بیشتر از این است. با این شیوه فعلی مدیریت خودروسازان سرِ خود دولت هم دارد کلاه می رود. باید دولت کل سهام را به بخش خصوصی واگذار کند. خودروسازی ها اگر به بخش خصوصی واگذار شود مشکلات ما حل می شود.

در حال حاضر دولت در هر دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا زیر ۲۰ درصد سهام دارد و آن‌طور که رحمانی می گفت قرار بود کل آن واگذار شود، اما این مسئله از آن زمان تاکنون پشت گوش انداخته شده که پیامد‌های زیادی برای بازار خودرو داشته است.

 

از طرفی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم اخیراً درخواست فروش بخشی از سهام متعلق به دولت ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است.

 

خاندوزی، به استناد جز دوم بند الف تبصره ۲ ماه واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، درخواست واگذاری ۴ درصد سهام دولت از شرکت‌های ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است. وقتی دولت از خودروسازی کنار برود، قطعه‌سازان، بخش خصوصی صنعت خودرو و البته شرکت‌های خارجی می‌توانند در فضایی آزاد به رقابت با یکدیگر بپردازند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار