به گزارش راهبرد معاصر؛ لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره علت به سرانجام نرسیدن خصوصی سازی دو خودروساز کشور گفت: دولت دستش را از سر خودرو سازان بردارد و این حوزه کاملا خصوصی شود.
بعد از ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ در سال ۸۴ قرار شد تا دولت از بنگاه داری خارج شود و تنها ۲۰ درصد از سهام شرکتهای خودروساز را در اختیار داشته باشد، بر همین اساس ۱۴ درصد از سهام ایران خودرو و ۱۷.۳۱ درصد از سهام سایپا در دست دولت باقی ماند و مابقی سهام واگذار شد.
به گفته سیاهکلی دولت اگر سهم خودش را واگذار کند خصوصی سازی کامل می شود. دولت هنوز پاسخ دقیقی درباره چرایی عدم به سرانجام رسیدن خصوصی سازی به ما نداده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید دولت ادعا می کند که فقط شش درصد از سهام خودروساران را در اختیار دارد و ۹۴ درصد سهام به بخش خصوصی واگذار شده است، در حالی که اطلاعات ما نشان می دهد که این درصد اعلامی خیلی بیشتر از این است. با این شیوه فعلی مدیریت خودروسازان سرِ خود دولت هم دارد کلاه می رود. باید دولت کل سهام را به بخش خصوصی واگذار کند. خودروسازی ها اگر به بخش خصوصی واگذار شود مشکلات ما حل می شود.
در حال حاضر دولت در هر دو شرکت ایرانخودرو و سایپا زیر ۲۰ درصد سهام دارد و آنطور که رحمانی می گفت قرار بود کل آن واگذار شود، اما این مسئله از آن زمان تاکنون پشت گوش انداخته شده که پیامدهای زیادی برای بازار خودرو داشته است.
از طرفی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم اخیراً درخواست فروش بخشی از سهام متعلق به دولت ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است.
خاندوزی، به استناد جز دوم بند الف تبصره ۲ ماه واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، درخواست واگذاری ۴ درصد سهام دولت از شرکتهای ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است. وقتی دولت از خودروسازی کنار برود، قطعهسازان، بخش خصوصی صنعت خودرو و البته شرکتهای خارجی میتوانند در فضایی آزاد به رقابت با یکدیگر بپردازند./باشگاه خبرنگاران