قالیباف: کشور دچار ناترازی در مدیریت است برخورد قاطع پلیس با تحصن غیرقانونی مقابل مجلس / پایان ۴۰ روز تجمع بدون مجوز پزشکیان ۱۲ قانون مصوب مجلس را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد تشریح جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب وزیر اطلاعات: به هر تهدیدی پاسخ محکمی می‌دهیم شمخانی: پاسخ نامه ترامپ «خویشتندارانه» است امام جمعه تهران: نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است / آمریکا نمی‌فهمد تهدیدات بی‌اثر خواهد بود سردار نقدی: باید برای یک عملیات بزرگ آماده شویم قطعنامه راهپیمایی روز قدس: نتانیاهو قصاب غزه باید محاکمه شود قالیباف در مراسم روز جهانی قدس: تعرض به حریم ایران جرقه در انبار باروت است پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند جیش الظلم حمله به واحد گشت انتظامی ایرانشهر را بر عهده گرفت | اولین تصویر از شهید حسین تیمورپور مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهر‌های کشور آغاز شد تیراندازی به عوامل گشت انتظامی در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال یکی از با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

دولت ادعا می کند ۶ درصد از سهام خودروسازان را در اختیار دارد، اما این‌ عدد خیلی بیشتر است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بیان توضیحاتی درباره ادعای دولت مبنی بر در اختیار داشتن سهام خودروسازان پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 05
کد خبر: ۱۲۰۷۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره علت به سرانجام نرسیدن خصوصی سازی دو خودروساز کشور گفت: دولت دستش را از سر خودرو سازان بردارد و این حوزه کاملا خصوصی شود.

 

بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در سال ۸۴ قرار شد تا دولت از بنگاه داری خارج شود و تنها ۲۰ درصد از سهام شرکت‌های خودروساز را در اختیار داشته باشد، بر همین اساس ۱۴ درصد از سهام ایران خودرو و ۱۷.۳۱ درصد از سهام سایپا در دست دولت باقی ماند و مابقی سهام واگذار شد.

 

به گفته سیاهکلی دولت اگر سهم خودش را واگذار کند خصوصی سازی کامل می شود. دولت هنوز پاسخ دقیقی درباره چرایی عدم به سرانجام رسیدن خصوصی سازی به ما نداده است.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید دولت ادعا می کند که فقط شش درصد از سهام خودروساران را در اختیار دارد و ۹۴ درصد سهام به بخش خصوصی واگذار شده است، در حالی که اطلاعات ما نشان می دهد که این درصد اعلامی خیلی بیشتر از این است. با این شیوه فعلی مدیریت خودروسازان سرِ خود دولت هم دارد کلاه می رود. باید دولت کل سهام را به بخش خصوصی واگذار کند. خودروسازی ها اگر به بخش خصوصی واگذار شود مشکلات ما حل می شود.

در حال حاضر دولت در هر دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا زیر ۲۰ درصد سهام دارد و آن‌طور که رحمانی می گفت قرار بود کل آن واگذار شود، اما این مسئله از آن زمان تاکنون پشت گوش انداخته شده که پیامد‌های زیادی برای بازار خودرو داشته است.

 

از طرفی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم اخیراً درخواست فروش بخشی از سهام متعلق به دولت ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است.

 

خاندوزی، به استناد جز دوم بند الف تبصره ۲ ماه واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، درخواست واگذاری ۴ درصد سهام دولت از شرکت‌های ایران خودرو و سایپا را ارائه کرده است. وقتی دولت از خودروسازی کنار برود، قطعه‌سازان، بخش خصوصی صنعت خودرو و البته شرکت‌های خارجی می‌توانند در فضایی آزاد به رقابت با یکدیگر بپردازند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر