رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

رشد 11.5 دلاری قیمت جهانی گندم در یک روز

در آخرین روز کاری بازارهای جهانی، محصولات اساسی رکورد های جدید افزایش قیمت را رقم زدند، گندم 11.5 دلار در یک روز افزایش داشت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 06
کد خبر: ۱۲۱۰۰۴

به گزارش راهبرد معاصر در آخرین روز کاری بازارهای جهانی قیمت انواع محصولات اساسی رکورد های جدید  افزایش را رقم زدند، به طوری که قیمت گندم تنها در یک روز 11.5 دلار رشد کرد وهر بوشل از این محصول به قیمت 763 دلار و 25 سنت معامله شد.

دیگر محصولات اساسی هم رشد قابل ملاحظه ای داشتند به طوری که قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می شود رشد 3.75 دلاری داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 620 دلار و 50 سنت به فروش رفت.

دانه های روغنی هم از این افزایس قیمت ها عقب نماندند سویای روغنی 9.25 دلار افزایش قیمت داشت و سویای خوراکی هم رشد 6.8 دلاری را تجربه کرد،‌اما گیاه روغنی کانولا کاهش 8.2 دلاری داشت.

اهیمت کالاهای اسای در تامین امنیت غذایی در جهان بسیار مهم است و وزن زیادی را در سبد خانوارها دارد به این دلیل هر گونه نوسان قمیت تاثیر زیادی در خروج ارز از کشور و معیشت زندگی خانوارها دارد.

ایران در تولید گندم با وجود خودکفایی که در سالهای گذشته داشت اما امسال نزدیک به 8 میلیون تن واردات داشتیم.

در تولید دانه های روغنی هم 90 درصد وابسته به واردات هستیم و 70 درصد نهاده های دامی کشور را از طریق واردات تامین می کنیم.

*دلایل رشد قیمت کالاهای اساسی

افزایش قیمت کالاهای اساسی در یکسال اخیر پس از شیوع بیماری کرونا شتاب بیشتری گرفته است.

دو دلیل عمده در این افزایش قیمت تاثیر داشته نخست اینکه با  شیوع این بیماری کشورها دستورالعمل های صادرات و واردات خود را سختگیرانه کردند و مبادلات کالاهای اساسی با مشکلاتی مواجه شد.

دوم؛ کشورهای عمدتا صادرکننده، تامین نیاز اصلی کشورهای خود را در اولویت قراردادند و به دنبال آن صادرات را محدود یا متوقف کردند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار