آلمان توپ را به زمین ایران انداخت-راهبرد معاصر
لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت

آلمان توپ را به زمین ایران انداخت

صدر اعظم آلمان همچون دیگر شرکای اروپایی و آمریکایی خود، توپ را در زمین ایران انداخت و گفت که رسیدن به توافق در مذاکرات برجامی وین به ایران بستگی دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 07
کد خبر: ۱۲۱۰۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» همان رویه‌ای که طرف‌های اروپایی و آمریکایی در مذاکرات وین در پیش گرفته‌اند را ادامه داد و در خصوص روند مذاکرات وین برای لغو تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، توپ را در زمین ایران انداخت و گفت که رسیدن به توافق در مذاکرات وین به ایران بستگی دارد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه فاصله تا رسیدن به توافق در مذاکرات وین چه اندازه است، گفت: «به ایران بستگی دارد. ما به آن‌ها پیام روشنی دادیم مبنی بر اینکه اکنون زمان تصمیم گیری و پیشرفت و نه طولانی کردن این روند است. ما توانایی ایران را در داشتن بمبی که قابل استفاده باشد، نمی‌پذیریم. لحظه تعیین‌کننده‌ای است و امیدواریم که آن‌ها از این فرصت استفاده کنند. زمان زیادی برای ما باقی نمانده است. زیرا ما از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران اطلاع داریم».

خبرنگار روزنامه واشنگتن‌پست در سؤال دیگری از شولتز درباره راهبردی که در صورت شکست مذاکرات وین باید در قبال ایران به کار گرفته سؤال کرد که صدر اعظم آلمان گفت: «هم‌اکنون در موقعیتی هستیم که منتظر پاسخ هستیم. بگذارید منتظر بمانیم».

این مقام ارشد آلمان در پاسخ به سؤالی درباره لزوم تعمیم مذاکرات هسته‌ای وین به دیگر موضوعات از جمله مسئله موشک‌های بالستیک ایران و مسائل منطقه‌ای گفت: «فکر می‌کنم که همه ما می‌دانیم وقتی به ایران نگاه می‌کنیم باید به مسائل زیادی بپردازیم. هم‌اکنون در حال گفتگو در خصوص نحوه رویارویی با این توافق [هسته‌ای]وی اینکه آیا آینده‌ای وجود دارد که تأثیر خوبی بر صلح و اوضاع آن داشته باشد؛ بنابراین قطعاً بسیار مهم است که هم‌اکنون بشنویم که آیا ایران تمایل به حل این موضوع دارد».

شولتز:ما به ایران پیام روشنی دادیم که اکنون زمان تصمیم‌گیری است نه طولانی‌کردن این روند. امیدواریم از این فرصت استفاده کنند.



در شرایطی که وقفه یک هفته‌ای در مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها علیه ایران به وجود آمده، آمریکا و شرکای اروپایی‌اش تلاش می‌کنند در مناسبات مختلف از گزینه زمانبندی برای اعمال فشار به ایران برای احیای برجام استفاده کنند و مقام‌های آمریکایی نیز در روز‌های گذشته در مناسبات مختلف به طور مکرر گفته‌اند که زمان برای احیای برجام اندک است.

با اینحال مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند که برای احیای برجام عجله‌ای ندارند و اهداف جمهوری اسلامی از جمله لغو تمامی تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی باید محقق شود و آمریکا به پایبندی کامل تعهداتش ذیل برجام بازگردد.

در همین راستا، تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه، انگلیس) روز شنبه هفته جاری، در بیانیه‌ای مشترک، در ارتباط با معافیت‌های تحریمی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای اعلام کردند: «این (معافیت‌ها) باید بحث‌های فنی لازم برای حمایت از مذاکرات برای بازگشت به برجام در وین را تسهیل کند. ما از ایران می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر از این فرصت استفاده کند، زیرا زمانبندی معافیت بر دیدگاه مشترک ما با آمریکا تأکید می‌کند مبنی بر اینکه زمان باقیمانده اندکی برای به نتیجه رسیدن موفقیت‌آمیز مذاکرات برجام باقیمانده است».

دولت پیشین آمریکا به ریاست ترامپ بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری»، علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند. او روز ۲۰ ژانویه سال گذشته میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود و به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار