به گزارش راهبرد معاصر، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان بار دیگر بر عدم فروش سلاح از سوی این کشور به اوکراین، در بحبوحه تنشها با روسیه تاکید کرد.
شولتز در مصاحبهای گفت، آلمان پنج هزار کلاه ایمنی نظامی را به اوکراین تحویل داده و این در حالی است که تدارکات تسلیحات به طور جدی محدود است.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره توضیح داد: «اول اینکه اوکراین درخواست کلاه ایمنی کرد و ما به این درخواست پاسخ دادیم. دوم، معیارهای سختگیرانه صادراتی وجود دارد که ما هنگام صادرات سلاح به مناطق بحرانی به آنها پایبند هستیم. محدودیتهای صادراتی آلمان در مورد تسلیحات که توسط دولت قبل انجام شده، ادامه خواهد داشت».
سفیر اوکراین در برلین بارها خواستار آغاز تحویل تسلیحات دفاعی شده است، اما دولت آلمان به رهبری شولتز اعلام کرده که سلاح به مناطق درگیری ارسال نخواهد کرد.
این در حالی است که علاوه بر آمریکاییها، انگلیس، کانادا، فرانسه، لهستان، ترکیه، لیتوانی، جمهوری چک، بلغارستان، رومانی و استونی در تامین تسلیحات اوکراین به ارزش میلیاردها دلار مشارکت دارند. مسکو بارها خواستار توقف ارسال تسلیحات به منطقه شده، زیرا معتقد است این امر میتواند کییف را به سمت ماجراجوییهای نظامی تحریک کند.
صدراعظم آلمان همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال تحریم خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به «نورد استریم ۲» گفت آلمان به همراه متحدانش قصد دارند در صورت تشدید اوضاع در اوکراین اقدامات لازم را علیه خط لوله روسیه اتخاذ کنند.
به نوشته ریانووستی، شولتز در اینباره اظهار داشت: «ما به همراه متحدانمان آمادهایم تا تمام اقدامات لازم را انجام دهیم؛ و با دولت ایالات متحده یک توافق بسیار روشن در مورد ترانزیت گاز و حاکمیت انرژی اروپا داریم».
وی ادامه داد: «همچنین توافق کردیم که از اوکراین حمایت خواهیم کرد و مبارزه برای ترانزیت گاز از طریق اوکراین را تشدید میکنیم. در صورت تهدید این ترانزیت گاز، ما بسیار قوی خواهیم بود. همچنین بسیار واضح است که در چنین شرایطی همه گزینهها در حال بررسی هستند. من وارد جزئیات نمیشوم، اما پاسخ ما متحد خواهد بود».
صدراعظم آلمان با اشاره به سفر آتی خود به مسکو در آینده نزدیک، گفت فعالانه با متحدان خود در اتحادیه اروپا درباره اوکراین همکاری میکند.
مقامهای اوکراینی طی هفتههای اخیر با دنبالهروی از ادعای دولتهای غربی مبنی بر تصمیم روسیه برای حمله به این کشور، از آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا خواسته بودند که تحریمهای سختی را بر مسکو اعمال کنند. این در حالی است که کشورهای اروپایی، خود نگران تحریمشدن از سوی روسیه مخصوصا در حوزه انرژی و صادرات گاز به این قاره، در صورت اعمال تحریمهای جدید بر این کشور هستند./فارس