به گزارش راهبرد معاصر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابلاغی، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی این وزارتخانه را به عنوان رئیس سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در ابلاغ محمدمهدی اسماعیلی خطاب به یاسر احمدوند آمده است: نظر به ضرورت تحقق عدالت فرهنگی و اهمیت توسعه فرهنگ کتابخوانی و تسهیل دسترسی مردم به این کالای با ارزش فرهنگی، با توجه به بهره مندی جنابعالی از تجارب فرهنگی و اجرایی، به موجب این ابلاغ به عنوان رئیس سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب می شوید.
کوشش برای مبنا قرار دادن گفتمان ایرانی و اسلامی به منظور بسط شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه و ترویج فرهنگ مطالعه در سطح کشور، مردمی کردن فعالیت های فرهنگی مرتبط با نمایشگاه، حمایت از اصحاب فرهنگ، رونق و تقویت اقتصاد فرهنگ و بسیج تمامی امکانات برای عرضه مطلوب ابتکارات، مزیت های رقابتی و ظرفیت های همه ارکان و کنشگران صنعت نشر کشور (به عنوان پایه و اساس توسعه فرهنگی و اقتصادی)، تقویت دیپلماسی فرهنگی از طریق کمک به حضور ناشران در مبادلات فرهنگی و بازار جهانی نشر و استفاده از ظرفیتهای نمایشگاه برای توسعه ارتباطات بینالمللی با رویکرد اهتمام به برخورداری نمایشگاه از تنوع کیفیت و درونمایه خوب، بهره گیری از فناوری های نوین برای آسانکرد انتخاب مخاطبان و توجه به اصل و برنامه ریزی هماهنگی و هم افزایی از برجسته ترین نکات مورد انتظار برای برگزاری منسجم و موفق این نمایشگاه به عنوان رویدادی چند وجهی و جشنواره ای ملی و ارائه خدمات هرچه بهتر و بیشتر به مخاطبان فرهیخته آن و سرانجام تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران است.
در پایان این حکم آمده است: امید میرود با استعانت از خداوند متعال و با بهره گیری از ظرفیت های درون و برون سازمانی در پیشبرد اهداف فرهنگی نظام ارزشمند اسلامی و برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی موفق و موید باشید.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ۲۰ دی ماه از میزبانی مصلای امام خمینی (ره) برای برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
علی رمضانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با اشاره به نهایی شدن محل برگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران، گفت: با توجه فراهم نبودن شرایط برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب تا زمان تکمیل شدن امکانات مصلای تهران تنها گزینه باقی مانده برای برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۱ خواهد بود.
وی ادامه داد: برنامه ریزیهای خانه کتاب و ادبیات ایران برای برگزاری این نمایشگاه از ماههای گذشته آغاز شده است و پس از دو سال محدودیت های کرنایی، نمایشگاه فیزیکی با حضور مخاطبان به روش متفاوتی برگزار خواهد شد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، با بیان این که برای نهایی شدن زمان برگزاری نمایشگاه باید منتظر دستور ستاد کرونا باشیم، اظهار داشت: مجوزی که ستاد به ما داده، موقتی است و باید برای اعلام زمان برگزاری منتظر دستور نهایی این نهاد باشیم. پروتکل هایی برای بالا بردن سلامت برگزاری نمایشگاه در دست بررسی است تا بتوانیم واکسن زدن و موضوعاتی از این دست را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه اردیبهشت ماه زمان پیشنهادی ما برای برگزاری نمایشگاهست اما ممکن است این زمان دچار تغییراتی شود که از امروز قابل پیش بینی نیست، تاکید کرد: این نمایشگاه بعد از دو سال در حال برگزاری است و باید برنامه دقیقی برای آن در نظر بگیریم.
سی و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که قرار بود با شعار «کتاب یعنی زندگی» از ۲۶ فروردین تا ۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شود، به دلیل شیوع کرونا لغو شد.
نخستین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۱۳۶۶ در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران در بزرگراه چمران برپا شد و تا سال ۱۳۸۵ برگزاری آن در همین مکان ادامه یافت امّا از سال ۱۳۸۶ نمایشگاه کتاب در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار شد و در سال ۱۳۹۵، بیست و نهمین دوره محل برگزاری به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در آزادراه تهران-قم تغییر یافت که به علت دوری راه با انتقادهای فراوانی روبرو شد. در سال ۱۳۹۷ محل نمایشگاه کتاب دوباره به مصلای امام خمینی (ره) تغییر مکان یافت./ایرنا