به گزارش راهبرد معاصر مهرداد ملکزاده، باستانشناس و از شاگردان خطیب شیهدی خبر درگذشت این استاد باستانشناس را تایید کرده است. همچنین جبرئیل نوکنده، رییس موزه ملی ایران درگذشت خطیب شهیدی را برای جامعه باستانشناسی ایران ضایعهای اسفناک توصیف کرد.
حمید خطیب شهیدی سال ۱۳۲۷ در مراغه زاده شد. در سال ۱۳۵۱ کارشناسی باستانشناسی خود را از دانشگاه تهران گرفت و در سال ۱۹۷۵ میلادی دکتری خود را از دانشگاه ناپل شرقی ایتالیا دریافت کرد. دکتر خطیب شهیدی به زبانهای انگلیسی، ترکی و ایتالیایی مسلط بود. تخصص اصلیاش بررسی وجوه تاریخی و فرهنگی برآمدن تمدن "اورارتو" در شمال غرب ایران و نیمه شرقی فلات آناتولی بود و در اینباره کتابها و مقالات متعددی به فارسی و انگلیسی و ایتالیایی منتشر کرد.
او از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۶۵ کارشناس مرکز باستانشناسی ایران بود. در فاصله سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۸ استادیار دانشگاه فارابی اصفهان شد و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۰ استادیار گروه آموزشی باستانشناسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس بود. خطیب شهیدی نزدیک به ۴۰ فصل برنامه میدانی باستانشناختی را در ایران، از جمله محوطههای آغاز دوران تاریخی و فرهنگ و تمدن اورارتویی، همچون بسطام و حسنلو سرپرستی و راهبری کرده بود.
خطیب شهیدی از میانه دهه ۸۰ خورشیدی عضو مؤثر کارگروه واژهگزینی باستانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.
سیدمحمد بهشتی، رییس اسبق پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سال ۹۷ در شب حمید خطیب شهیدی که به همت مجله بخارا برگزار شد، وجود "خطیب شهیدی" را در جامعه باستانشناسی یک غنیمت دانسته و گفته بود: اگر پنج نفر در جهان حرفی برای گفتن درباره دوره "اورارتویی" داشته باشند، یکی از آنها خطیب شهیدی است./ایسنا