دیدار سناتور آمریکایی و نخست وزیر رژیم صهیونیستی با محور ایران-راهبرد معاصر

دیدار سناتور آمریکایی و نخست وزیر رژیم صهیونیستی با محور ایران

یک سناتور تندرو جمهوری‌خواه و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیداری، درباره مسائل منطقه گفتگو کرده و ادعا‌ها درباره ایران را تکرار کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 14
کد خبر: ۱۲۲۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا روز دوشنبه در قدس اشغالی با «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، دو طرف درباره مسائل مربوط به ایران و چالش‌های امنیتی منطقه و تقویت همکاری‌های واشنگتن و تل‌آویو گفتگو کردند.

بنت در پیامی توئیتری درباره دیدار با گراهام، او را «یکی از بهترین دوستان اسرائیل» توصیف کرد که «در برهه‌های چالشی» از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است.

این سناتور تندرو آمریکایی و یکی از نزدیکان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، یکشنبه شب نیز با «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار کرده بود.

گانتز در حساب توئیتری خود نوشت: «دیدار خوبی با سناتور گراهام داشتیم. این دیدار منعکس کننده پیوند بی نظیر و ناگسستنی میان آمریکا و اسرائیل است».

وی اضافه کرد، در دیدارش با گراهام علاوه بر همکاری‌های دوجانبه درباره چالش‌های امنیتی با تمرکز بر مساله ایران بحث و رایزنی صورت گرفته است.

گراهام در حالی به قدس اشغالی سفر کرده که روز جمعه به همراه «راب منندز» سناتور دموکرات آمریکا طرحی فراجناحی برای ایجاد یک بانک سوخت هسته‌ای در منطقه برای جلوگیری از غنی‌سازی بومی در ایران معرفی کرده‌اند.

در بخشی از این قطعنامه که توسط گراهام و منندز تهیه شده آمده است: «در حالی که برنامه هسته‌ای ایران سایر کشور‌ها را به سمت رقابت با توانمندی‌های غنی‌سازی این کشور سوق می‌دهد، ارزیابی مجلس سنا این است که ایجاد یک بانک سوخت هسته‌ای در منطقه یا توسعه بانک اورانیوم کم‌غنای فعلی می‌تواند بخشی از یک برنامه جامعه برای مقابله با منع اشاعه هسته‌ای در خاورمیانه باشد».

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده