ترامپ از بولتون عبور کرد-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

ترامپ از بولتون عبور کرد

یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص ایران و کره شمالی را به عنوان عبور او از دیدگاه‌های «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تعبیر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 29
کد خبر: ۱۲۳۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه نیویورک‌تایمز سخنان رئیس‌جمهور آمریکا در ژاپن در خصوص ایران و کره شمالی را به عنوان عبور او از دیدگاه‌های یکی از مشاورانش تعبیر کرده‌اند.


 یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص ایران و کره شمالی را به عنوان عبور او از دیدگاه‌های «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تعبیر کرده است.

 

عبور از بولتون

 

نیویورک‌تایمز نوشته رئیس‌جمهور ترامپ در روزهای گذشته علناً از دیدگاه‌های بولتون در خصوص ایران و کره شمالی عبور کرده است.

 

او در جریان سفر چهار روزه‌اش به ژاپن که سه‌شنبه به پایان رسید سخنان بولتون را نقض کرده و گفت که اقدام این کشور در آزمایش موشک‌های کوتاه‌برد نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل نبوده است.

 

ترامپ در خصوص ایران هم، بر خلاف بولتون که از براندازی نظام جمهوری اسلامی حمایت کرده گفت که به دنبال تغییر نظام ایران نیست.

 

نیویورک‌تایمز نوشته است: «به نظر می‌رسد سخنان رئیس‌جمهور اختلافات او با مشاور امنیت ملی‌اش را علنی کرد.»

 

تفاوت‌های ترامپ و بولتون

 

این روزنامه نوشته ترامپ در محافل خصوصی درباره شهرت بولتون به جنگ‌طلبی شوخی کرده و به مزاح گفته که بولتون او را وارد جنگ خواهد کرد.

 

ترامپ سال گذشته بولتون را به عنوان مشاور امنیت ملی خود منصوب کرد. او قبل از این در دولت چندین نفر از روسای جمهور محافظه‌کار آمریکا انجام وظیفه کرده بود و آخرین سمتش، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در دولت «جورج بوش» بود.

 

نیویورک‌تایمز نوشته جهان‌بینی ترامپ و بولتون از جهاتی با یکدیگر تفاوت‌های بنیادین دارد؛ ترامپ با وعده خارج کردن آمریکا از جنگ‌های برون‌مرزی وارد کاخ سفید شد. او دیپلماسی با کره شمالی را یکی از محورهای اصلی سیاست خارجی خود قرار داده است. بولتون، در مقابل طرفدار اقدام نظامی و مخالف مذاکره با کره شمالی است.

 

در خصوص ایران، ترامپ در سفر ژاپن مشخص کرد که موافق دیدگاه‌های بولتون در خصوص براندازی نظام ایران نیست. او گفت: «ایران با همین رهبران فرصت دارد به کشور بزرگی تبدیل شود. ما دنبال تغییر نظام نیستیم.»

 

خودداری بولتون از حضور در ضیافت شام

روزنامه آمریکایی نوشته بولتون بعد از این سخنان ترامپ هنوز اظهار نظری مطرح نکرده است. این مطلب از نظرها پنهان نماند که بعد از سخنان ترامپ درباره ایران، بولتون در مراسم ضیافت شام در ژاپن با حضور رئیس‌جمهور آمریکا شرکت نکرد.

 

بقیه مشاورهای ترامپ به نیویورک‌تایمز گفته‌اند بولتون و ترامپ هیچ‌گاه علناً با هم مجادله نکرده‌اند.

 

با وجود این، به گفته چندین مقام، بولتون در محافل خصوصی ناخرسندی خودش را از ترامپ ابراز کرده و از اینکه او تمایل ندارد در خاورمیانه تغییر ایجاد کند، گلایه کرده است.

 

ترامپ هم تصریح کرده که بولتون بیشتر از او تمایل به استفاده از زور نظامی دارد. یک مقام آمریکایی از قول ترامپ نقل کرده است: «اگر کار دست او بود، تا الان وارد چهار جنگ شده بودیم.»

 

پلیس خوب و پلیس بد؟

 

برخی کارشناسان از طرف دیگر تحلیل‌هایی مانند این گزارش نیویورک‌تایمز را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی می‌کنند.

 

این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفت‌وگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.

 

از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمب‌افکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمی‌کند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار