اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند
محمدعلی صادقی، کارشناس بازار انرژی در گفت‌وگو با راهبرد مطرح کرد؛

فرصت‌ها و تهدیدات جنگ اوکراین برای بازار انرژی ایران

محمدعلی صادقی، کارشناس بازار انرژی در خصوص چشم‌انداز نفت و گاز در سایه تحولات جنگ اوکراین گفت: هرچند در کوتاه‌مدت جایگزینی برای گاز و نفت روسیه وجود ندارد؛ اما تغییرات بنیادی در سیاست‌های انرژی کشورهای جهان در پس بحران اوکراین میتواند باعث افزایش جذابیت میادین انرژی ایران و جذب سرمایه‌های خارجی شود.
محمدعلی صادقی؛ کارشناس بازار انرژی
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 03
کد خبر: ۱۲۴۲۱۷

فرصت‌ها و تهدیدات جنگ اوکراین برای بازار انرژی ایران

 

به گزارش راهبرد معاصر، جنگ روسیه و اوکراین در مرزهای اروپا و بر روی شاهرگ‌های انتقال انرژی،  نگرانی‌ها را درخصوص تامین انرژی مورد نیاز جهان افزایش داده است و این امر می‌تواند آغازگر دوره جدیدی از عدم اطمینان در اروپا و جهان باشد و زنجیره تامین و اقتصاد جهانی را متحول کند. صادقی معتقد است که هرگونه اختلال در عرضه نفت‌وگاز، قیمت انرژی را در کوتاه‌مدت با جهش مواجه خواهد کرد و کشورها به‌ دنبال حامل‌های جایگزین خواهند رفت.

 

محمد علی صادقی کارشناس انرژی  در خصوص آثار مناقشه اوکراین بر تحولات بین‌الملل گفت: حمله روسیه به اوکراین مساله مهمی است که قطعا در تحولات منطقه‌ای و جهانی تاثیر می گذارد. اثرات اقتصادی و ژئوپلتیکی آن را باید در بخش‌های مختلفی چون انرژی، اقتصاد، سیاست و روابط بین الملل مورد  بررسی قرار داد.  این جنگ زمینه‌ساز تحولات گسترده در سیاست‌ کشورهای جهان در مسائل امنیتی و اقتصادی و حقوق بین‌الملل خواهد شد چراکه این بحران در تمامی بازخوردهای ارتباطی کشورهای مختلف و افزایش تنش ها تاثیر خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: اعلام حمایت روسیه از خودمختاری استان‌های شرقی اوکراین باعث تغییرات ژئوپولیتیکی در منطقه شده است که حتی با پایان بحران و رسیدن کشورها به توازن قوا در سطح جدید، اثرات قابل توجهی بر اقتصاد جهان و بازارهای مهمی چون نفت و گاز خواهد داشت.

 

محمد علی صادقی در خصوص میزان تاثیرپذیری بازارهای نفت و گاز از بحران روسیه و اوکراین گفت: شکی وجود ندارد که تولید، عرضه و قیمت انرژی یکی از شاخص‌های اصلی در شکل‌دهی به سیاست‌های اقتصادی و امنیتی جهان امروز است و نااطمینانی در این بازار باعث بسط آن به مسائل دیگر هم خواهد شد.. تعلل اروپا برای فعال‌کردن خط لوله نورداستیم2، با وجود سرمایه‌گذاری بالا در آن نشان میدهد که این کشورها نسبت به افزایش وابستگی به گاز روسیه نگران هستند.

 

جنگ اوکراین باعث افزایش تنش‌ها در بازار انرژی شده است و قیمت نفت به بالاترین رکوردهای ده‌ سال گذشته خود رسیده است. حتی پیشبینی میشود که قیمت‌های بالای انرژی با پایان بحران اوکراین همچنان ادامه خواهد داشت هرچند سیاستمداران تلاش میکنند تا در خصوص جنگ اوکراین با احتیاط موضع‌گیری کنند؛ اما اما وضعیت بازار انرژی جهان با بدبینی نسبت به تحولات آینده، به سمت افزایش قیمت و تقاضای بیشتر حرکت می‌کند. اما برای پیشبینی حد نهایی بحران، باید اندکی صبر کرد تا قطب‌بندی کشورهای حول بحران اوکراین شکل بگیرد. بازار نسبت به تداوم عرضه کافی نفت بسیار حساس است و هرگونه اختلالی در آن می‌تواند قیمت‌ها را در کوتاه‌مدت با جهش مواجه کند.

 

این کارشناس نفت در پاسخ به این سوال که بحران روسیه و اوکراین برای ما یک فرصت است یا یک تهدید، گفت: بحران روسیه و اوکراین هم برای ما می تواند فرصت باشد هم تهدید. ضمن اینکه باید به خاطر داشته باشیم که در صورت قطع صادرات گاز روسیه به اروپا که البته امکان چنین موضوعی بسیار کم و در حد نزدیک به صفر است، ایران و قطر به سرعت نمی‌توانند بازارهای اروپا را به دست بگیرند. اما در بلند‌مدت جایگاه کشورهای دارای ذخایر غنی انرژی در روابط بین‌الملل تقویت خواهد شد و انگیزه شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در میادین گاز و نفت ایران افزایش پیدا خواهد کرد. اما در کوتاه مدت، ایران تنها از رشد قیمت انرژی سود خواهد برد.

ارسال نظر