چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

درمان زخم با تارهای عنکبوت

دانشمندان روسی با استفاده از تارهای عنکبوت درصدد درمان زخم ها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 28
کد خبر: ۱۲۴۳۰۱

به گزارش راهبرد معاصر دانشمندان مؤسسه کورچاتوف به همراه محققان دانشگاه مسکو، مرکز تحقیقات ملی پیوند و اندام‌های مصنوعی و سایر مؤسسات علمی روسیه در حال بررسی خواص «تار‌های عنکبوتی مصنوعی» هستند.

این ماده منحصر به فرد که از آن می‌توان بانداژ درست کرد، توسط دانشمندان با کمک قارچ‌های مخمر به دست آمده است. برای به دست آوردن آن، مخمر با ژن‌های مهندسی شده مخصوصی که مسئول تولید آنالوگ‌های پروتئینی هستند، کاشته می‌شود که عنکبوت‌ها از آن برای تولید قوی‌ترین تار‌های خود استفاده می‌کنند. هنگامی که داخل زخم قرار می‌گیرند، بازسازی بافت را تحریک می‌کنند، بهبود را تسریع می‌بخشند و می‌توانند از ایجاد اسکار جلوگیری کنند.

ولادیمیر بوگوش عضو موسسه کورچاتوف در بیانیه‌ای به روزنامه "ایزوستیا" اشاره می‌کند که از اواخر دهه هشتاد قرن بیستم توجه بر پروتئین‌های تولید شده توسط عنکبوت‌ها در ایجاد شبکه آن‌ها متمرکز شده است. این به دلیل دوام و وزن سبک آن است که از تمام مواد تولید شده توسط انسان پیشی می‌گیرد. اخیراً مشخص شده است که این پروتئین‌ها با بدن انسان زیست سازگار هستند و بر بافت‌های آن تأثیر مثبت می‌گذارند.

او می‌افزاید، اما اشکال اصلی استفاده از «تار عنکبوت مصنوعی» دشواری تولید آن است. زیرا فناوری تولید چند مرحله‌ای است و به توسعه محصول مخمر، تصفیه پروتئین و بسیاری از فرآیند‌های پیچیده دیگر نیاز دارد.

بنابراین، کارشناسان مرکز تحقیقات ملی پیوند و پروتز، «تار عنکبوت مصنوعی» به‌دست‌آمده توسط دانشمندان مؤسسه کورچاتوف را که آن را «ابریشم عنکبوت» نامیده اند، با ابریشم کرم ابریشم ترکیب کردند که ساخت آن آسان و مقرون به صرفه است. نتایج آزمایش‌ها بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که مواد ارزان‌تری که از این طریق به دست می‌آیند، خواص احیا کنندگی بالای خود را حفظ می‌کنند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار