به گزارش راهبرد معاصر دانشمندان مؤسسه کورچاتوف به همراه محققان دانشگاه مسکو، مرکز تحقیقات ملی پیوند و اندامهای مصنوعی و سایر مؤسسات علمی روسیه در حال بررسی خواص «تارهای عنکبوتی مصنوعی» هستند.
این ماده منحصر به فرد که از آن میتوان بانداژ درست کرد، توسط دانشمندان با کمک قارچهای مخمر به دست آمده است. برای به دست آوردن آن، مخمر با ژنهای مهندسی شده مخصوصی که مسئول تولید آنالوگهای پروتئینی هستند، کاشته میشود که عنکبوتها از آن برای تولید قویترین تارهای خود استفاده میکنند. هنگامی که داخل زخم قرار میگیرند، بازسازی بافت را تحریک میکنند، بهبود را تسریع میبخشند و میتوانند از ایجاد اسکار جلوگیری کنند.
ولادیمیر بوگوش عضو موسسه کورچاتوف در بیانیهای به روزنامه "ایزوستیا" اشاره میکند که از اواخر دهه هشتاد قرن بیستم توجه بر پروتئینهای تولید شده توسط عنکبوتها در ایجاد شبکه آنها متمرکز شده است. این به دلیل دوام و وزن سبک آن است که از تمام مواد تولید شده توسط انسان پیشی میگیرد. اخیراً مشخص شده است که این پروتئینها با بدن انسان زیست سازگار هستند و بر بافتهای آن تأثیر مثبت میگذارند.
او میافزاید، اما اشکال اصلی استفاده از «تار عنکبوت مصنوعی» دشواری تولید آن است. زیرا فناوری تولید چند مرحلهای است و به توسعه محصول مخمر، تصفیه پروتئین و بسیاری از فرآیندهای پیچیده دیگر نیاز دارد.
بنابراین، کارشناسان مرکز تحقیقات ملی پیوند و پروتز، «تار عنکبوت مصنوعی» بهدستآمده توسط دانشمندان مؤسسه کورچاتوف را که آن را «ابریشم عنکبوت» نامیده اند، با ابریشم کرم ابریشم ترکیب کردند که ساخت آن آسان و مقرون به صرفه است. نتایج آزمایشها بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که مواد ارزانتری که از این طریق به دست میآیند، خواص احیا کنندگی بالای خود را حفظ میکنند./باشگاه خبرنگاران