درمان زخم با تارهای عنکبوت-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

درمان زخم با تارهای عنکبوت

دانشمندان روسی با استفاده از تارهای عنکبوت درصدد درمان زخم ها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 28
کد خبر: ۱۲۴۳۰۱

به گزارش راهبرد معاصر دانشمندان مؤسسه کورچاتوف به همراه محققان دانشگاه مسکو، مرکز تحقیقات ملی پیوند و اندام‌های مصنوعی و سایر مؤسسات علمی روسیه در حال بررسی خواص «تار‌های عنکبوتی مصنوعی» هستند.

این ماده منحصر به فرد که از آن می‌توان بانداژ درست کرد، توسط دانشمندان با کمک قارچ‌های مخمر به دست آمده است. برای به دست آوردن آن، مخمر با ژن‌های مهندسی شده مخصوصی که مسئول تولید آنالوگ‌های پروتئینی هستند، کاشته می‌شود که عنکبوت‌ها از آن برای تولید قوی‌ترین تار‌های خود استفاده می‌کنند. هنگامی که داخل زخم قرار می‌گیرند، بازسازی بافت را تحریک می‌کنند، بهبود را تسریع می‌بخشند و می‌توانند از ایجاد اسکار جلوگیری کنند.

ولادیمیر بوگوش عضو موسسه کورچاتوف در بیانیه‌ای به روزنامه "ایزوستیا" اشاره می‌کند که از اواخر دهه هشتاد قرن بیستم توجه بر پروتئین‌های تولید شده توسط عنکبوت‌ها در ایجاد شبکه آن‌ها متمرکز شده است. این به دلیل دوام و وزن سبک آن است که از تمام مواد تولید شده توسط انسان پیشی می‌گیرد. اخیراً مشخص شده است که این پروتئین‌ها با بدن انسان زیست سازگار هستند و بر بافت‌های آن تأثیر مثبت می‌گذارند.

او می‌افزاید، اما اشکال اصلی استفاده از «تار عنکبوت مصنوعی» دشواری تولید آن است. زیرا فناوری تولید چند مرحله‌ای است و به توسعه محصول مخمر، تصفیه پروتئین و بسیاری از فرآیند‌های پیچیده دیگر نیاز دارد.

بنابراین، کارشناسان مرکز تحقیقات ملی پیوند و پروتز، «تار عنکبوت مصنوعی» به‌دست‌آمده توسط دانشمندان مؤسسه کورچاتوف را که آن را «ابریشم عنکبوت» نامیده اند، با ابریشم کرم ابریشم ترکیب کردند که ساخت آن آسان و مقرون به صرفه است. نتایج آزمایش‌ها بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که مواد ارزان‌تری که از این طریق به دست می‌آیند، خواص احیا کنندگی بالای خود را حفظ می‌کنند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر