مدارس مازندران به دلیل شیوع آنفولانزا، فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد تمام مقاطع آموزشی خراسان رضوی فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد تمام مدارس سیستان و بلوچستان فردا چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ مجازی شد کشف قلک‌های ۱۸۰۰ساله مملو از سکه پنجمین پرواز بارورسازی ابر‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شد مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا سه‌شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ اطلاعیه مهم درباره فعالیت مدارس مازندران فردا سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ جولان آنفلوآنزا در کشور؛ شیوع بیش از سه‌برابری نسبت به حد هشدار! مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری تا پایان هفته تعطیل شد  کلاهبرداری کلان با وعده پرداخت وام فوری دومین آزمون استخدامی ویژه معلولان پیش از عید برگزار می‌شود هشدار سیل در ۳۲ استان؛ بارش‌های گسترده در آسمان غرب ایران  بارش‌های سیل‌آسا در سراسر کشور / هشدار بارش برف، باران و طوفان وضعیت تعطیلی تهران در روز دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات  مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ سامانه بارشی قدرتمند وارد غرب کشور می‌شود

واکنش بنیاد شهید به شایعات درباره فعالیت اقتصادی این سازمان

معاون اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید، به ادعاهای مطرح شده در برخی فیلمهای موجود در شبکه های اجتماعی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 February 28
کد خبر: ۱۲۴۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر اخیراً فیلمی از اعتراض چند تن از ایثارگران در مقابل مجلس شورای اسلامی منتشر شده است که در آن مدعی شده‌اند، سازمان اقتصادی کوثر صاحب 13 نیروگاه است و 86 درصد از تولید مرغ و تخم مرغ کشور را در دست دارد. برای پیگیری صحت این اظهارات با یکی از مسئولان سازمان اقتصادی کوثر که مجموعه اقتصادی متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران است گفتگو کردیم.

سازمان تنها 75 درصد سهم یک نیروگاه را دارد نه 13 نیروگاه!

جواد وکیلی، معاون اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر، در پاسخ به خبرنگار ما درباره ادعای مالکیت سازمان بر 13 نیروگاه گفت: سازمان اقتصادی کوثر در حال حاضر سهامدار ۷۵ درصد نیروگاه زاگرس است که عملاً با توجه به تعلق ۲۵ درصد از سهام آن به مردم، حتی یک شرکت نیروگاهی را هم به صورت کامل در اختیار ندارد و کمتر از یک نیروگاه در اختیار سازمان اقتصادی کوثر است.

در بازار سرمایه نیز کمتر از ۵ درصد سهام نیروگاه دماوند در اختیار سازمان است که در معاملات بورس اوراق بهادار خریداری شده است. جمعاً در پرتفوی سرمایه‌گذاری سازمان، کمتر از یک نیروگاه داریم و ما به هیچ عنوان صاحب نیروگاه کامل نیستیم چه برسد به اینکه 13 نیروگاه داشته باشیم.

ادعای عجیب درباره سهم بنیاد از تولید گوشت مرغ

وی با تکذیب ادعای عجیب تولید 86 درصد مرغ کشور توسط بنیاد شهید گفت: سازمان اقتصادی کوثر از گوشت مرغ تولید و توزیع شده بازار که به صورت گرم و منجمد توزیع می شود، کمتر از یک درصد و کمی بیشتر از نیم درصد سهم دارد. در خصوص تولید جوجه یک روزه گوشتی که آن هم فقط مورد نیاز مرغداری‌های کشور است، سهم تولید سازمان سهم بیشتری است.

بنیاد شهید حتی یک سهم هم در شرکت مینو ندارد

معاون اقتصادی سازمان کوثر همچنین مالکیت بنیاد شهید بر شرکت مینو را رد کرد و توضیح داد: سهامدار اصلی کارخانجات مینو، گروه اقتصادی و خودکفایی آزادگان است که نماد «خودکفا» را در بازار سرمایه دارد و مجموعه‌ای از سهامداران آزاده‌ای هستند که در سال‌های قبل با هم یک مجموعه اقتصادی تشکیل دادند و حتی زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران نیستند و یک شرکت تقریباً خصوصی است. سهامداران آن جمعی از ایثارگران هستند که شخصاً سهام را خریداری کردند و این شرکت هیچ ارتباطی به سازمان اقتصادی کوثر و مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران ندارد.

مجموعه اقتصادی و خودکفایی آزادگان، شرکت‌هایی مثل شرکت پخش قاسم ایران، شرکت صنعتی پارس مینو، گروه صنعتی مینو و غیره را دارد. البته گروه خدمات مالی و مدیریت معین آزادگان و پنج درصد شرکت سرمایهگذاری ملی ایران که وابسته به بانک ملی است سهامداران مجموعه کارخانه مینو هستند. یقیناً می‌شود گفت که در مجموع هیچ سهمی حتی یک سهم از مجموعه گروه مینو در اختیار سازمان اقتصادی کوثر و بنیاد شهید نیست.

درآمد سازمان کوثر به کجا می رود و چه می شود؟

وکیلی در واکنش به اظهارات یکی از حاضران در تجمع مقابل مجلس که مدعی است هلدینگهای بنیاد شهید به ایثارگران چیزی نمی دهند گفت: سازمان اقتصادی کوثر یک نهاد اقتصادی است که ذیل بنیاد شهید و امورایثارگران فعالیت می کند. این مجموعه به صورت هیأت امنایی اداره می شود و اعضای هیأت امنا مدیرعامل این مجموعه را انتخاب می کنند. سالانه جلسه‌ای به عنوان جلسه مجمع سازمان با حضور هیأت امنا برگزار می شود که در این جلسه صورت‌های مالی سالانه بررسی شده و بودجه تخصیص یافته برای سال بعد بررسی و تصویب و به سازمان ابلاغ می شود.

سازمان موظف است بر اساس بودجه ابلاغ شده با صرف منابع و انجام هزینه، به یک میزان سود مشخص شده در بودجه دست پیدا کند. این سود مشخص شده، طبق قوانین با نظر هیأت امنا در مجمع تقسیم می‌شود که غالبا بخشی از آن به بنیاد شهید و امور ایثارگران تخصیص پیدا می کند و بخشی دیگر صرف سرمایه‌گذاری مجدد، تعمیر و نگهداری سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و همچنین هزینه‌های مجموعه خواهد شد. بنیاد شهید هم بر اساس اولویت‌های خود برای خدمت‌رسانی به ایثارگران از محل سود کسب شده اقدام می‌کند./فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار