رشد شاخص‌های عملکردی بورس هم‌زمان با ابطال معاملات بانکی‌-راهبرد معاصر

رشد شاخص‌های عملکردی بورس هم‌زمان با ابطال معاملات بانکی‌

در حالی امروز بازار سرمایه با رشد در شاخص‌ها کار خود را به پایان رساند که ناظر بازار سرمایه معاملات بانکی‌ها را باطل کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 16
کد خبر: ۱۲۶۵۴۶

به گزارش راهبرد معاصر  بورس اوراق بهادار تهران در حالی آخرین روز معاملاتی هفته را پشت سر گذاشت که همه شاخص‌های عملکردی بازار سرمایه روند رو به رشدی را نشان می‌دهد، اما هنوز هم می‌توان تردید سهامداران حقیقی را در معاملات انجام شده، مشاهده کرد. امروز هم تقابل سهم‌های ریالی و دلاری بازار را به دو بخش تقسیم کرده بود. سبزپوشی سهم‌های خودرویی نشان می‌دهد، باز هم این گروه لیدری بازار سهام را در دست گرفته است.

به عبارت دیگر، در جریان معاملات امروز، دو سوی دلاری و ریالی بازار حرکتی متضاد داشتند. در صورتی که بازار به همین صورت حرکت کند، می‌توان روزهای سبز و متعادلی را برای سال آینده پیش بینی کرد.

البته نباید از این نکته هم بگذریم که افزایش قیمت دلار نیز بر بازار سرمایه در این روزها سایه افکنده است، البته با تاخیر یک یا دو روز این تاثیر خود را در بازار سرمایه نشان می‌دهد.

* معاملات بانکی‌ها باطل شد

نکته جالب توجه در جریان معاملات امروز ابطال معاملات در گروه بانک و موسسات اعتباری بوده است. ناظر بازار سرمایه و با اعلام مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق  بهادار تهران کلیه معاملات نماد‌های بانکی ابطال شد. به عبارت دیگر، معاملات بانک خاورمیانه (وخاور)،  بانک تجارت (وتجارت)، بانک صادرات ایران (وبصادر)، بانک کارآفرین (وکار)، بانک ملت (وبملت)، بانک پاسارگاد (وپاسار)، بانک پارسیان (وپارس) و بانک اقتصاد نوین (ونوین) مورد تأیید قرار نگرفت، هنوز دلیل این اقدام ناظر بازار سرمایه مشخص نشده است.

در جریان معاملات روز چهارشنبه قیمت سهام اغلب نمادهای گروه شرکت‌ های چند رشته ‌ای صنعتی، فعالیت‌ های جنبی مرتبط با واسطه‌گری مالی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم و خودرو و ساخت قطعات افزایش قیمت داشتند و این 4 گروه سبزترین گروه ‌های بازار بودند.

* رشد دسته جمعی شاخص‌های بورس

در معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با رشد 7 هزار و 808 واحدی نسبت به روز سه‌ شنبه به رقم یک میلیون و 345 هزار و 30 واحد رسید، بازدهی این شاخص مثبت 0.58 درصد بوده است.

 شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 2 هزار و 623 واحدی در سطح 342 هزار و 797 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 0.77 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 76 واحد بالا آمد و در سطح 18 هزار و 204 واحد قرار گرفت.

* ورود پول حقیقی به بازار پس از 6 روز 

امروز پس از 6 روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 20 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. این رقم ورود پول توسط سهامداران حقیقی نشان می‌دهد اعتماد این سرمایه‌گذاران  به بازار سرمایه تا حدودی ترمیم شده است.

در معاملات روز چهارشنبه بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای مبین (شرکت مبین انرژی خلیج فارس)، وخارزم (شرکت سرمایه گذاری خوارزمی) و حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) اختصاص داشت. در آن سوی بازار نیز سهم های فملی (ملی صنایع مس ایران)، سپید (سپید ماکیان) و ومعادن (توسعه ‌معادن ‌و فلزات‌) شاهد خروج بیشترین پول حقیقی بودند.

* رشد ارزش کل معاملات بورس

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 12 هزار و 709 میلیارد تومان افزایش یافت. این رقم نسبت به روز گذشته رشد 28 درصدی را نشان می‌دهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 66 میلیارد تومان بود که 8 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 565 میلیارد تومان رسید که 20 درصد از معاملات کل بازار را شامل می‌‌شود.

* کاهش مازاد تقاضا در پایان معاملات امروز بازار سهام

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 417 نماد رشد قیمت را تجربه کردند، یعنی 66 درصد بازار رشد قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 50 درصد افت کرد و در رقم 46 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا)، خساپا (شرکت سایپا) و وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه،214 نماد کاهش قیمت را تجربه کردند، یعنی 34 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز سه‌شنبه 51 درصد کاهش یافت و 30 میلیارد تومان شد. بدین ترتیب معاملات روز چهارشنبه با مازاد تقاضای 16 میلیارد تومانی بسته شد.

بیشترین صف فروش نیز به سهم های غدشت (شرکت دشت مرغاب)، تکشا (شرکت گسترش صنایع و خدمات کشاورزی) و کدما (شرکت معدنی دماوند) تعلق داشت.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده