دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

درخواست نماینده سازمان ملل از عراق و همسایگان آن برای تقسیم آب

نماینده سازمان ملل متحد در عراق در بیانیه‌ای از عراق و همسایگان آن خواست که برای حل مشکل آب، در خصوص تقسیم آب و مدیریت آن وارد گفت‌و‌گو شوند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 23
کد خبر: ۱۲۷۱۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جنین پلاسخارت» نماینده سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه، از عراق و همسایگان آن خواست که در گفت‌و‌گوهای هدفمند تقسیم آب شرکت کنند.

 

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نماینده سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در هر کجای سیاره‌ ما، آب راز زندگی است. در عراق، در دسترس بودن و مدیریت صحیح منابع آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ماه گذشته، از مرداب‌های بین‌النهرین در جنوب [عراق] دیدن کردم و خود چالش‌های بسیاری را که عراق با آن دست و پنجه نرم می‌کند، دیدم».

 

جنین پلاسخارت ادامه داد: «کاهش بارش، کمبود آب، شوری خاک و آب، مدیریت نامؤثر منابع و رشد جمعیت همه جزء عواملی است که تمامی نقاط این کشور را تحت الشعاع قرار داده است. کاهش فعال جریان آب از کشورهای مجاور یک تهدید خطرناک دیگر است».

 

پلاسخارت در بخش دیگری از این بیانیه گفت: «تمام افراد ذی‌نفع عراق باید به عنوان یک مسئولیت مشترک و یک پرونده تعیین‌کننده که می‌بایست هر چه سریع‌تر و باجدیت حل و فصل شود، این مسئله را در اولویت قرار دهند و بر اختلافات سیاسی فائق آیند و مهم‌ تر آنکه بایست همسایگان عراق وارد یک گفت‌و‌گوی هدفمند در خصوص تقسیم آب و مدیریت آن شوند».

 

وی همچنین بیان کرد: «حقیقت تلخ این است که کمبود آب نه یک خطر موجود بلکه به علت تأثیر احتمالی آن بر فقر، آوارگی، جنگ‌ و پیامدهای خاطرناکش بر ثبات عراق و رونق آن در بلندمدت، به خطرات دیگر اضافه می‌شود. عنوان روز جهانی آب امسال "قابل رویت کردن آب‌های زیرزمینی‌ است" [در این روز] بر یک منبع گرانبها که در اکثر اوقات مورد غفلت قرار می‌گیرد، تمرکز می‌شود. به عنوان منبع اصلی آب‌ شیرین بایست از آب‌های زیرزمینی محافظت کرد».

 

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که «محمد کریم الخفاجی» وزیر کشاورزی عراق پس از پایان سی و ششمین دوره اجلاس سازمان غذا و کشاورزی «فائو» در تاریخ نوزدهم دی ماه گذشته از این سازمان خواست که نشست مشترکی میان تهران، بغداد و آنکارا در زمینه بحران آب برگزار کند.

 

حاکمیت بر منابع آبی یکی از موضوعات ژئوپلیتیکی است که حل آن به مسئله‌ای دشوار مبدل شده است. حرکت آب به عنوان یک منبع سیال درون سفره‌های زیرزمینی و یا روی سطح زمین به شکل رودخانه‌ها موجب شده است که آب از مرزهای قراردادی بین کشورها عبور نماید. عملکرد کشورهایی که در بالای رودخانه قرار دارند می‌تواند تاثیرات وخیمی را بر استفاده کنندگان پایین دست رودخانه داشته باشد. سیاست سدسازی ترکیه بر روی رود دجله و فرات و تأثیر آن بر روی عراق و سوریه و ایران یا آبگیری نمونه بارزی از این مسأله در غرب آسیا است.

 

مردادماه سال گذشته «عون ذیاب» سخنگوی وزارت منابع آبی عراق همزمان با تشدید بحران آب در منطقه از سفر یک تیم فنی از بغداد به تهران خبر داده بود. سخنگوی منابع آبی عراق در این خصوص بیان کرده بود که مسئله اروند رود نیازمد قطعی شدن است تا این مورد هر سال تکرار نشود.

 

وی همچنین گفته بود: «این بهتر‌ین راه‌حل است. اگر برای ایجاد چنین سدی با ایران به توافقی از این دست برسیم، به‌نحوی که در آن گذرگاه‌هایی برای دریانوردی وجود داشته باشد، [این گام] اروند رود و کیفیت آب آن را در طول سال حفظ خواهد کرد. در نتیجه، این مورد که از سال ۲۰۱۸ تداوم داشته، تکرار نخواهد شد. این مسئله نیازمند یک راه‌حل بنیادین است»./ فارس

 

ارسال نظر