تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۷ تا ۱۰ آبان در برخی از جاده‌های کشور این ربات انسان‌نما اتاق را مرتب و لباس‌ها را تا می‌کند جاده چالوس یکطرفه شد/ محدودیت‌های جدید اعلام شد اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعا‌های فائزه هاشمی هشدار دادگستری تهران درباره مراکز غیرمجاز خدمات زیبایی تشکیل پرونده قضائی برای فائزه هاشمی زمان توزیع کارت آزمون کانون وکلا اعلام شد تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری ادارات/ سازمان اداری و استخدامی کشور مسئول اجرای ساعات کاری ادارات جدید شد مدارس این شهر‌ها فردا چهارشنبه ۷ آبان تعطیل شد/ تاخیر در فعالیت ادارات خوزستان + جزئیات  وکیل مدافع پژمان جمشیدی: موکلم ممنوع الخروج نبوده است  خروج سهامدار اصلی بانک آینده از کشور صحت دارد؟ قاتل داروساز بازنشسته پای میز محاکمه؛ انگیزه جنایت خونین چه بود؟ قاتل امیر محمد خالقی بخشیده شد/ پزشکیان پیام داد هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است

کاهش نگران کننده منابع آبی کشور

کاهش حجم بارش‌ها، شرایط دشواری را برای ساکنان ایران بخصوص در مناطق مرکزی و کویری ایجاد کرده است به طوری که با گذشت چهار ماه از ابتدای سال آبی جدید، حجم آب ذخیره شده در پشت سد‌های مهم کشور کمتر از ۱۰ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۲۶۹۲۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، وضعیت منابع آبی کشور به حد نگران کننده‌ای کاهش یافته و این درحالی است که مصرف آب در بخش‌های مختلف به شدت ادامه دارد که ادامه این روند ناترازی شدیدی را بویژه در ماه‌های گرم سال رقم خواهد زد.

وضعیت سد‌های بزرگ و مهم کشور در روز‌های ابتدایی دومین ماه زمستان نشان می‌دهد که شرایط نامساعد است؛ براساس تازه‌ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا آخر دی ماه ۶ سد مهم و بزرگ کشور کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب موجودی آب دارند یعنی در صورت تداوم این وضعیت تابستان خوبی از نظر تامین آب کشور در راه نیست.

براین اساس سد طرق در استان خراسان رضوی تنها چهار میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است؛ حجم موجودی آب سد سرنی در استان هرمزگان تا پایان دی ماه ۹ میلیون متر مکعب گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

همچنین سد نهرین خراسان جنوبی هم ۱ میلیون متر مکعب آب دارد و سد دامغان هم ۹ میلیون مترمکعب حجم موجودی آب در خود جای داده است.

طبق آمار‌ها سد رودبال داراب در استان فارس نیز از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی ماه ۲ میلیون متر مکعب آب در خود جای داده و سد تنگوئیه سیرجان در استان کرمان هم فقط ۳ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش یافته است.

باید یادآور شد که سد‌های شمیل و نیان در استان هرمزگان همچنان خالی از آب هستند و هیچ ورودی از بارش‌های سال جاری نداشته‌اند.

خالی بودن ۵۷ درصدی حجم سد‌ها

بر این اساس در مجموع کل سد‌های مهم و بزرگ کشور فقط ۴۳ درصد پرشدگی دارند و ۵۷ درصد حجم سد‌ها خالی است.

بررسی آمار دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور نشان از آن دارد که ورودی آب به سد‌های کشور در آستانه ورود به دومین ماه زمستان ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاسته شده است.

براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی ماه پنج میلیارد و ۹۹۰ میلیون متر مکعب آب وارد سد‌ها شده است درحالی که سال گذشته این رقم ۶ میلیارد و ۳۱۰ میلیون متر مکعب بوده است.

در سه درصدی خروجی آب از سد‌ها

در شرایطی که وضعیت ورودی آب به سد‌ها مناسب نیست، اما میزان مصارف آب برای بخش‌های مختلف بارشد سه درصدی همراه شده است.

از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی ماه هشت میلیارد و ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌ها برای مصارف مختلف خارج شده است در حالی که سال گذشته در همین بازه زمانی هفت میلیارد و ۷۲۰ میلیون متر مکعب آب از سد‌ها برای مصارف خارج شده بود.

رشد ۹ درصدی حجم آب موجود در سد‌ها

از ابتدای سال آبی جاری حجم آب موجود در سد‌ها ۲۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون متر مکعب شده درحالی که سال گذشته این عدد ۲۰ میلیارد و ۶۵۰ میلیون مترمکعب بوده است.

در همین رابطه محمدرضا کاویانپور رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفته است که میزان پرشدگی سد‌های کشور در مقایسه با متوسط تاریخی تفاوت چندانی ندارد و این به دلیل مدیریت کارآمد و مناسب درخصوص میزان خروجی از سد‌های کشور است در غیر این صورت اکنون در کشور با چالش بزرگی رو‌به‌رو می‌شدیم./ ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار