خبر مهم رئیس سازمان اداری استخدام / محدودیت آزمون جذب ۵۰۰ مدیر جوان حذف شد؟ درگیری سپاه با گروهک تروریستی در مرز لار زاهدان/ شهادت ۳ تن از رزمندگان قرارگاه قدس مشاور فرمانده کل سپاه: شهید فخری زاده توسط اراذل و اوباش داخلی ترور شد عارف: به باز پیکربندی جدی در نظام مدیریتی کشور نیازمندیم وزیر ارتباطات: ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند معاون عملیات نیروی زمینی سپاه: در اوج آمادگی دفاعی هستیم / اجازه هیچگونه شرارتی را نخواهیم داد جزئیات سفر پزشکیان به قزاقستان و ترکمنستان یوسف پزشکیان استعفای وزیر راه و شهرسازی را تکذیب کرد وزیر ارتباطات: خسارت فیلترینگ بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است آیین‌نامه اجرایی مقابله و پیشگیری از جرائم پولشویی ابلاغ شد وزیر کشور: افزایش معنادار مشارکت در انتخابات را هدف‌گذاری کرده‌ایم فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: مردم به شایعات جنگ توجه نکنند؛ جای هیچ نگرانی نیست حضور پزشکیان در مراسم ختم خانواده سقاب اصفهانی اعلام ساعت کاری جدید ادارات زمستان ۱۴۰۴ + جزئیات تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه

رونمایی از دستاوردهای مهم در روز ملی فناوری هسته‌ای

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به تشریح برنامه‌های سازمان انرژی اتمی در سال جدید پرداخت و اعلام کرد: انشاءالله در روز ۲۰ فروردین، سالروز ملی فناوری هسته‌ای، برنامه‌ها و دستاوردهایی مهم در حوزه‌های سلامت، کشاورزی و پرتودهی محصولات و مواد غذایی را رونمایی خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 23
کد خبر: ۱۲۷۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  محمد اسلامی در ابتدای این گفت‌وگوی رادیویی ضمن آرزوی سلامتی، بهروزی و موفقیت برای کشور و مردم در سال جدید درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نکته مهمی درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی وجود دارد و آن، هجمه ظالمانه و غیرقانونی علیه برنامه هسته‌ای ایران است. رفع این موضوع مستلزم آن است که ما حرکت‌ دقیق و هوشمندانه‌ای در برنامه‌های سازمان انرژی اتمی داشته باشیم و با برقراری تعاملات درست، کشور را از این چالش و تنش‌های مصنوعی در حوزه هسته‌ای رها کنیم. در این چند ماه گذشته تلاش کردیم که این موضوع و چالش‌ها کمتر شود.

 

وی ادامه داد: فناوری هسته‌ای ابعاد گسترده‌ای دارد و متاسفانه رژیم غاصب صهیونیستی تلاش می‌کند تا با القای وجود انحراف در برنامه هسته‌ای ایران، فشارها را بر کشور تشدید کند و بر جریان صنعتی و توسعه‌ای کشور تاثیرگذار باشد.

 

اسلامی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی در خصوص توانمندی دانشمندان صنعت هسته‌ای کشور و ورود ایران به باشگاه کشورهای قدرتمند دارنده فناوری هسته‌ای گفت: موضوع حضور ایران در بین قدرت‌های هسته‌ای جهان بسیار راهبردی و حائز اهمیت است. هفته‌ گذشته مقامات آمریکایی به‌صراحت و برای اولین بار اعتراف کردند که تحریم‌های هسته‌ای بر ایران تأثیری نخواهد داشت و باید نگاهی دیگر به ایران داشته باشیم. این اعترافات، تسلیم‌شدن در برابر اراده ملت ایران را نشان می‌دهد.

 

وی در خصوص شعار سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» و تاثیر فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی بر تحقق این شعار بیان کرد: موضوعی که مقام معظم رهبری برای شعار سال بیان فرمودند، برای آینده کشور بسیار با اهمیت و حیاتی است. در متن بحث «دانش‌بنیان» موضوع فناوری‌های نوین از جمله هسته‌ای سهم بزرگی دارد و ما با پایه‌گذاری که در سند جامع توسعه راهبردی صنعت هسته‌ای انجام دادیم، در گستره وسیعی هدف‌گذاری جهت توسعه فناوری‌های نو را خواهیم داشت و اجرای این سند با تحقق شعار سال کاملاً منطبق است. انشاءالله در روز ۲۰ فروردین، سالروز ملی فناوری هسته‌ای، برنامه‌ها، جهت‌گیری‌ها و دستاوردهای مهمی را در این خصوص رونمایی خواهیم کرد.

 

رییس سازمان انرژی اتمی درباره اهم دستاوردهایی که در سالروز ملی فناوری هسته‌ای سال ۱۴۰۱ رونمایی می‌شود، خاطرنشان کرد: برای ما سلامت مردم بسیار مهم بوده و لازم است با دانش هسته‌ای شرایطی را ایجاد نماییم که با حداقل عارضه و حداکثر تاثیر بتوانیم سرطان و بیماری‌های مشابه آن را درمان کنیم. در این راستا رادیودارویی کاملاً بومی و با طراحی داخلی برای درمان سرطان تولید شده است و دوره آزمایشگاهی آن به اتمام رسیده، پس از دریافت مجوز از وزارت بهداشت، وارد فاز بالینی می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تولید رادیوداروها جزو کشورهای پیشتاز جهان محسوب می‌شویم و انشاءالله تلاش‌های دانشمندان صنعت هسته‌ای در حوزه درمان و سلامت مثمر ثمر باشد.

 

اسلامی ادامه داد: در بخش «فناوری پلاسما» که یک قسمتی از حوزه گسترده فناوری هسته‌ای است، اقدامات ویژه‌ای داشته‌ایم و برای درمان سرطان، دیابت و حوزه مواد غذایی و کشاورزی ... از این روش به صورت حرفه‌ای استفاده خواهیم کرد.

 

وی در پایان با اشاره به دستاوردی مهم در زمینه‌ی پرتودهی محصولات کشاورزی و مواد غذایی تصریح کرد: یک مورد از دستاوردهای جدید سازمان، فناوری در حوزه پلاسما مربوط به سم‌زدایی از محصول پسته است که با بهره‌گیری از این تکنولوژی مشکل آفت پسته قابل پیشگیری و رفع خواهد بود. پسته ایران سهم بزرگی در صادرات و ارزش اقتصادی برای کشور دارد که انشاءالله با این روش ارزش اقتصادی بالایی در صادرات این محصول ایجاد می‌شود./ایسنا

 

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار