در کشور ما نیز بسیاری از افراد وارد این عرصه شدهاند و دست به خریدوفروش ارزهای دیجیتال میزنند، بااینحال، مسائل مربوط به تحریم که کشور ما با آنها روبهروست در کنار عدم تسلط بسیاری از افراد به زبان انگلیسی، سبب شده است که صرافیهای ارز دیجیتال، اصلیترین راه مبادله این دارایی برای کاربران ایرانی باشند.
در این مقاله، مسئله مجوز فعالیت صرافیهای دیجیتال و ویژگیهایی که به یک صرافی اعتبار میبخشند را بررسی میکنیم. درنهایت نیز نقاط ضعف و قوت سه صرافی معروف کشور در این زمینه را بیان خواهیم کرد. درصورتیکه قصد مبادله ارز دیجیتال را دارید، این مقاله میتواند به شما کمک کند.
در کشور ما تعداد بسیاری زیادی صرافی مشغول به فعالیت هستند که درواقع، هیچکدام از آنها فعلا مجوزی از بانک مرکزی برای فعالیت ندارند. درواقع، هنوز تصمیمی در مورد قانونگذاری برای فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال، گرفته نشده است. هرچند که به نظر میرسد، نهادهای مربوطه ازجمله کمیسیون اقتصادی مجلس و وزارت اقتصاد و دارایی در تلاش برای رفع این خلاء قانونی هستند.
بهاینترتیب، مشخص است که هرگونه ادعایی از سوی یک صرافی، مبنی بر داشتن مجوز از بانک مرکزی، باطل است. چنین ادعایی بیشتر از آنکه جلب اعتماد کند باید از کاربر سلب اعتماد کرده و به او هشدار دهد که صرافی موردنظر، شفافیت و صداقت لازم را ندارد.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا نظارتی بر روی کار صرافیهای ارز دیجیتال داخل کشور وجود ندارد؟ جواب این سؤال این است که صرافیهای معتبر که به قوانین اقتصادی و مالی کشور پایبند هستند با پلیس فتا و دیگر نهادها مانند دفتر ریاست جمهوری، همکاری دارند. به همین دلیل نیز صرافیهای معتبر از کاربران خود درخواست میکنند که پیش از خریدوفروش، اقدام به احراز هویت کنند. احراز هویت فرآیندی است که طی آن از کاربر درخواست میشود که اطلاعات هویتی و مالی خودش را در اختیار صرافی قرار دهد. این اقدام به دو منظور انجام میشود:
همانطور که گفتیم در حال حاضر برای فعالیت هیچیک از صرافیهای ارز دیجیتال در کشور ما، مجوزی از سوی بانک مرکزی صادر نشده است. بااینحال، نزدیک به دو ماه پیش، مصطفی قمریکیا مدیر روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد که بهزودی، ارز دیجیتال رمزریال، بهعنوان پول دیجیتال ملی کشور رونمایی شده و مردم میتوانند از این ابزار نیز در معاملات خود استفاده کنند. طبیعتا انتظار میرود که پسازآن، لیست صرافیهای مجاز نیز از سوی این بانک، اعلام شود.
در حال حاضر، بهمنظور سرمایهگذاری در یک صرافی باید بررسیهای جامعتری انجام داده و مطمئن شوید که صرافی موردنظر، اعتبار و ویژگیهای لازم را دارد. مهمترین این ویژگیها را در ادامه معرفی میکنیم.
با مراجعه به وبسایت صرافی موردنظر خود مطمئن شوید که صرافی، دارای شماره تلفنهای ثابت و پاسخگو و همچنین، آدرس محل فعالیت است. با مراجعه به وبسایت صرافی موردنظر خود راههای پشتیبانی آن را بررسی کنید. صرافیهای معتبر امکان چت آنلاین را برای کاربران خود فراهم کرده و بهخوبی به تماسهای آنان پاسخ میدهند.
با مراجعه به وبسایت یک صرافی متوجه خواهید شد که فعالیت آنها تا چه اندازه، حرفهای است. به این منظور، وبسایت موردنظر باید پیش از هر چیز دارای نشان امنیتی ssl باشد. در درجه بعدی در انتهای صفحه اول آن باید نشانهای نماد الکترونیک و مجوزهای مربوط به پرداخت الکترونیکی وجود داشته باشد. بهاینترتیب، هویت صاحب وبسایت، نزد نهادهای قانونی، مشخص خواهد بود. همچنین، هرچه وبسایت موردنظر شما کاربری آسانتری داشته باشد، بهمنزله این است که گردانندگان آن، به نیازهای کاربران متعهدتر هستند.
هرچه پلتفرم موردنظر از ارزهای دیجیتال بیشتری پشتیبانی کند به معنی حرفهایتر بودن آن است. بهاینترتیب، شما بهعنوان کاربر، امکان مبادلات بیشتری در صرافی خواهید داشت.
در شرایط معمول، درصورتیکه مثلا قصد فروش بیت کوین و خرید اتریوم را داشته باشید باید ابتدا بیت کوین خود را به دلار و سپس دارایی دلارتان را به اتریوم تبدیل کنید. این کار موجب بالا رفتن هزینه مبادلات شما میشود. یک صرافی حرفهای و معتبر، امکان مبادلات جفتارز را فراهم میکند.
با توجه به مطالب گفتهشده در بخشهای پیشین به این نتیجه میرسیم که قطعا همه صرافیها برای انجام مبادلات ارز دیجیتال، معتبر نیستند. در ادامه، سه صرافی تبدیل، نوبیتکس و والکس را بهاختصار معرفی میکنیم.
این صرافی، فعالیت خود را از سال 1396 در زمینه ارزهای دیجیتال آغاز کرده و از بیش از 70 ارز دیجیتال پشتیبانی میکند. خرید ارز دیجیتال از تبدیل با توجه به رابط کاربری آن آسان است و احراز هویت آن نیز معمولاً کمتر از ۲۴ ساعت زمان میبرد. از دیگر ویژگیهای این صرافی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این صرافی نیز یکی از صرافیهای معتبر کشور است که خصوصیات آن را میتوان بهصورت زیر، خلاصه کرد:
صرافی نوبیتکس نیز رابط کاربری آسانی را در اختیار مخاطبان خود قرار داده است. این صرافی، اولین پلتفرم دانشبنیان تبادل رمزارزها در صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی با تأییدیه از معاونت فناوری ریاست جمهوری محسوب میشود. از مزایا و معایب نوبیتکس، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مرسومترین راه مبادله ارزهای دیجیتال، استفاده از خدمات صرافیهای آنلاین است. فعالیت این صرافیها در کشور ما روزبهروز گسترش مییابد؛ هرچند که هنوز، شکافهای قانونی فعالیت آنها برطرف نشده است. درواقع، هیچکدام از صرافیهای داخلی، مجوزی از سوی بانک مرکزی ندارند. بااینحال با بررسی سوابق، آدرس، شماره تلفنها و وبسایت صرافی میتوان به اعتبار آن پی برد. سه صرافی تبدیل، والکس و نوبیتکس از معتبرترین صرافیهای ارز دیجیتال کشور هستند.
من با همه ی پلتفرم هایی که نوشته شده کار کردم
اما به نظرم صرافی پینگی عالیه حتما مورد برسی قرارا بدید لطفا
یکم فکر کنید کشور هیچ قانون جامعی واسه ارز دیجیتال نداره و تمام این سایتای صرافی ارز دیجیتال که میبینید مجوز کسب و کار اینترنتی دارن
ولی انصاف خوب چیزی هست مجوز را به شغلی میدن که قوانین برای اون شغل تعریف شده باشه این مورد را که قبول دارید
تو ایران که هیچ هنوز تو هیچ جای این کره خاکی هیچ قانون مشخص برای تجارت و جرایم در حوزه ارز دیجیتال صادر نشده با مدرک اینو میگم دوست داشته باشید ایمیل خود بلاچین که با نام فرستاده شده که به وضوح میگه قانون تعریف نشده
تو ایران پلیس فتا به وضوح میگه قانون مشخص نداره
صرافی های ایران مجوز ارز دیجیتال ندارن
مجوز خرید و فروش ارز سنتی دلار و یورو و..... را دارن که اونها قوانین خودش را داره
پس به نظر من بجای محوز بنویسید با توجه به عمل کرد یکساله خوب بوده تمام علی یارتون