نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس بازار خودرو با دو خبر ویژه سورپرایز شد / جاده مخصوص شلوغ می شود؟ از گوشت بوفالو تا ماهی؛ میزان گوشت و مرغ نابود شده در انفجار بندر اعلام شد بورس در انتظار بازگشایی نماد دومین غول خودروساز انتقاد شدید وزیر جنگ اسبق اسرائیل از نتانیاهو با حکم رسمی سپاه؛ سرهنگ حمید کمالی فرمانده جدید بسیج بندرعباس شد المیادین: دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به زودی آغاز می‌شود خبر مهم از افزایش قیمت بنزین/ جزئیات طرح جدید توزیع سوخت آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند وزیر دفاع به تهدید آمریکا واکنش نشان داد وعده معاون رئیس جمهور به معلمان خبر فوری درباره عرضه آرد در کشور اعلام شد پشت پرده جذب ماتزاری در استقلال/ مخالفت‌های داخلی و شرایط سخت سرمربی ایتالیایی

حکم تزریق واکسن کرونا برای روزه‌ دار

آیا تزریق واکسن کرونا موجب باطل‌شدن روزه می‌شود؟در ادامه استفتا مراجع در این باره را بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 09
کد خبر: ۱۲۸۶۹۴

به گزارش راهبرد معاصر یکی از موضوعاتی که در مورد آن پرسش‌های زیادی مطرح می‌شود مسائل مبطلات روزه و تزریق  واکسن ،  سرم و  آمپول است.

بر مبنای استفتا حضرت آیت الله خامنه ای تزریق واکسن کرونا موجب ابطال روزه نمی شود. 

آیت الله خامنه‌ای در کتاب استفتائات پاسخ می دهند که احتیاط واجب آن است که روزه‬ ‏دار از آمپول‌های مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق می‌شود و نیز انواع سرم‌ها خودداری کند، لکن آمپول‌های دارویی که در عضله تزریق می‌شود و نیز آمپول‌هایی که برای بی‌حسّ کردن به کار می‌رود، مانعی ندارد.

آیت الله سیستانی در پاسخ به این سوال پاسخ می دهند : تزریق واکسن روزه را باطل نمی‌کند.

 آیت الله وحید خراسانی  در رساله توضیح المسائل خود به این پرسش  پاسخ داده اند. : تزریق آمپولی که به جای دوا به کار می‌رود یا عضو را بی حس می‌کند، اشکال ندارد، و احتیاط مستحب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای آب و غذا به کار می‌رود خودداری کند.

رساله توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی : تمام انواع آمپول‌های دارویی یا تقویتی که به صورت عضلانی تزریق می‌شوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد ، ولی تزریق آمپول‌ها و سرم‌های وریدی (که در رگ تزریق می‌شوند) جایز نیست.

همچنین، تزریق خون بنا بر احتیاط واجب، روزه را باطل می‌کند؛ امّا باید تا آخر روز از کار‌هایی که روزه را باطل می‌کند خود داری نماید و بنا بر احتیاط واجب قضای آن روز را نیز بجا آورد.

رساله توضیح المسائل آیت الله شبیری زنجانی  : مساله ۱۵۸۵ - روزه‌دار باید از استعمال سرم و آمپولی که به جای غذا به کار می‌رود خودداری کند، ولی تزریق آمپول دوایی و آمپولی که عضو را بی‌حس می‌کند، اشکال ندارد .

 
 
مطالب مرتبط
ارسال نظر