دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

واکنش آمریکا و انگلیس به احتمال انجام خمله شیمیایی در اوکراین

انتشار برخی گزارش‌ها درباره احتمال حمله شیمیایی در بندر ماریوپل اوکراین، واکنش مقام‌های آمریکا و انگلیس را به دنبال داشت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 12
کد خبر: ۱۲۹۰۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که دولت مسکو چند هفته بود که درباره احتمال اقدام ارتش اوکراین در صحنه‌سازی حمله شیمیایی به این کشور هشدار می‌داد، کی‌یف و غرب بامداد سه‌شنبه آغاز این سناریو را کلید زدند.

«ولودیمر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در واپسین دقایق شامگاه دوشنبه مدعی شد که نیرو‌های روسیه ممکن است از سلاح‌های شیمیایی در اوکراین استفاده کرده باشند.

به نوشته روزنامه «تلگراف» این اظهارات زلنسکی در حالی است که گزارش‌های تایید نشده‌ای روز دوشنبه حاکی از استفاده از سلاح‌های شیمیایی در بندر ماریوپل در جنوب اوکراین است.

همزمان خبرنگاران ترکیه‌ای نیز گزارش دادند که سفارت اوکراین در آنکارا طی بیانیه‌ای ادعا کرده است: «حدود ساعتی پیش نیرو‌های روسیه از یک ماده سمی با منشأ نامعلوم علیه نظامیان و غیرنظامیان اوکراینی در شهر ماریوپول استفاده کردند که از پهپاد شلیک شده است. قربانیان نارسایی تنفسی دارند».

دقایقی بعد، «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس به عنوان اولین مقام ارشد غربی که هدایت‌کننده این سناریو شد، گفت: «گزارش‌ها حاکی از آن است که نیرو‌های روسی ممکن است از مواد شیمیایی در حمله به مردم ماریوپل استفاده کرده باشند».

تراس در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما فوراً با شرکای خود برای بررسی و تایید جزئیات همکاری می‌کنیم. هرگونه استفاده از چنین سلاح‌هایی، تنش‌زایی بی‌رحمانه‌ای در این درگیری خواهد بود و ما پوتین و رژیم او را مورد بازخواست قرار خواهیم داد».

بعد از وی، پنتاگون نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما از گزارش‌های رسانه‌های اجتماعی مطلع هستیم که ادعا می‌کنند نیرو‌های روسیه احتمالاً یک عامل شیمیایی را در ماریوپول استفاده کرده‌اند. ما در حال حاضر نمی‌توانیم تایید کنیم و به نظارت دقیق اوضاع ادامه خواهیم داد».

در ادامه بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است: «این گزارش‌ها، در صورت صحت، عمیقا نگران‌کننده و منعکس‌کننده نگرانی‌هایی هستند که ما در مورد پتانسیل روسیه برای استفاده از انواع عوامل کنترل شورش، از جمله گاز اشک‌آور مخلوط با عوامل شیمیایی، در اوکراین داشته‌ایم».

مقام‌های روسیه هنوز به این ادعا‌ها واکنشی نشان نداده‌اند.

این در حالی است که مقام‌های روسی بار‌ها درباره وجود آزمایشگاه‌های تحقیقات نظامی بیولوژیک در اوکراین، که زیر نظر پنتاگون فعالیت می‌کنند، و احتمال صحنه‌سازی حمله شیمیایی در این کشور هشدار داده بودند.

وزارت دفاع روسیه از تاریخ نهم مارس درباره این اقدام احتمالی رژیم کی‌یف هشدار داده و گفته بود: «ملی‌گرایان اوکراینی حدود ۸۰ تن آمونیاک را وارد روستایی در شمال غربی خارکیف کردند».

این وزارتخانه توضیح داد: «ملی‌گرایان اوکراینی اقدامی تحریک‌آمیز با مواد سمی برای متهم کردن روسیه به استفاده از سلاح‌های شیمیایی را آماده می‌کنند».

«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا نیز گفته بود دلیل اصلی نگرانی آمریکا برای اوکراین، دستیابی روسیه به «پاتوژن‌های» موجود در آزمایشگاه‌های بیولوژیک این کشور است./فارس

ارسال نظر