عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

پوتین:باید نقش دلار در مبادلات تجاری جهان کمرنگ شود

رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه در همایش بین‌المللی «سن‌پترزبورگ» خواستار تجدیدنظر در نقش دلار با توجه به استفاده دولت آمریکا از آن به عنوان ابزار فشار شده است
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۳ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 07
کد خبر: ۱۲۹۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه امروز جمعه (۱۷ خرداد/ ۷ ژوئن) با اشاره به اینکه دولت آمریکا از دلار به عنوان ابزار فشار استفاده کرده خواستار تجدید نظر در نقش این ارز شد.

منبع:فارس

 

رئیس‌جمهور روسیه که در همایش بین‌المللی «سن‌پترزبورگ» سخنرانی می‌کرد گفت آمریکا به دنبال آن است که صلاحیت قضایی خودش را به تمام دنیا گسترش دهد.

 

پوتین پیش از این هم اقدام دولت آمریکا در اعمال محدودیت‌هایی علیه مبادلات دلاری را «اشتباه» توصیف کرده و گفته چنین سیاستی اعتماد به دلار به عنوان ارز ذخیره‌ای را تضعیف خواهد کرد.

 

چند روز پیش وزیر توسعه اقتصادی روسیه با بیان اینکه دلار به تدریج جایگاه خود را به عنوان ارز مرجع در جهان از دست می‌دهد گفت که مسکو روند «دلارزدایی» را آغاز کرده است.

 

در همین راستا، رؤسای جمهور چین و روسیه چهارشنبه برای کند کردن لبه تحریم‌های آمریکا قراردادی امضا کردند که به موجب آن دلار از مبادلات تجاری دو کشور حذف می‌شود. طبق این توافق، مبادلات دو کشور از این پس با ارز ملی «روبل» و «یوآن» انجام خواهد شد.

 

توسل مفرط آمریکا به تحریم‌ها به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های خود و به خصوص استفاده از آن به عنوان ابزاری برای جنگ اقتصادی با رقبای تجاری مدت‌ها است حتی متحدان آمریکا را به جستجوی راه‌هایی جایگزین برای کنار گذاشتن استفاده از دلار وادار کرده است.

 

آنچه این روند را تسریع کرده روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و به خصوص تصمیم او برای احیای تحریم‌های تجاری علیه ایران بعد از خروج «برنامه جامع اقدام مشترک» یا توافق هسته‌ای ایران بود.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار