گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

نقض آتش بس در قره باغ توسط نیروهای جمهوری آذربایجان

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش جمهوری آذربایجان با نقض آتش بس  یکی از نیروهای مسلح جمهوری خودخوانده آرتساخ را هدف گلوله قرار دادند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 13
کد خبر: ۱۲۹۴۳۱

به گزارش راهبرد معاصر وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که آتش‌بس بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان روز سه‌شنبه توسط نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان نقض شد.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست» وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش جمهوری آذربایجان با نقض آتش بس  یکی از نیروهای مسلح جمهوری خودخوانده آرتساخ را هدف گلوله قرار دادند.

این حادثه در نزدیکی منطقه «پاروخ» مکانیکه نیروهای جمهوری آذربایجان ماه گذشته از خط مرزی عبور کرده بودند، رخ داد. نیروهای جمهوری آذربایجان ماه مارس از خط تماس نزدیک روستای پاروخ در آرتساخ (قره باغ کوهستانی) عبور کردند. یک روز بعد، یک پهپاد بیرقدار جمهوری آذربایجان حملاتی را علیه نیروهای آرتساخ انجام داد که در نتیجه آن سه نظامی ارمنستانی کشته شدند.

به گفته وزارت دفاع روسیه، نیروهای حافظ صلح روسیه روز سه شنبه موفق به حل این مشکل شدند.

در همین رابطه،«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، روزچهارشنبه از نیروهای حافظ صلح روسیه خواست تا جمهوری آذربایجان نیروهای خود را از منطقه تحت مسئولیت نیروهای حافظ صلح خارج کند.

پاشینیان گفت:«این یک ضرورت مطلق و یک محک بسیار جدی برای ماموریت حافظ صلح روسیه در قره باغ کوهستانی است.»

ارمنستان و جمهوری آذربایجان هفته گذشته اعلام کردند که پس از ده‌ها سال درگیری که هزاران کشته برجای گذاشته و به جنگی همه‌جانبه در سال ۲۰۲۰ منجر شده، خود را برای گفت‌وگوهای صلح آماده می‌کنند.دو کشور از دهه ۱۹۹۰ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی درگیر مناقشه ارضی بودند.

این منطقه کوهستانی در مرکز یک جنگ ۶ هفته‌ای در سال ۲۰۲۰ قرار داشت که پیش از پایان یافتن آن با توافق آتش بس با میانجیگری روسیه، بیش از ۶۵۰۰ قربانی گرفت. این پیمان باعث شد که جمهوری آذربایجان بخش‌هایی از اراضی اشغالی قبلی خود را از ارمنستان پس بگیرد.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان و علی اف هفته گذشته در  شهر «بروکسل» در بلژیک با میانجیگری «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا دیدار کردند.

این دیدار پس از شعله ور شدن آتش در قره باغ کوهستانی در ماه مارس بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفت.  در این دیدار، سران دو کشور به وزرای خارجه خود دستور دادند تا مقدمات گفتگوهای صلح میان دو کشور را آغاز کنند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز در این زمینه گفت: «پیشرفت در انعقاد چنین سندی یک واقعیت بسیار مثبت است و مورد استقبال قرار می‌گیرد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر