تعویق سفر ویتکاف و کوشنر به روسیه و اوکراین جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد

تاکید مسکو و آنکارا بر حضور ایران در مذاکرات شش جانبه قفقاز

تاکید مسکو و آنکارا بر حضور ایران در مذاکرات شش جانبه قفقاز روسیه و ترکیه بر حضور ایران در گفت و گوهای شش جانبه قفقاز تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 15
کد خبر: ۱۰۹۸۷۴

به گزارش راهبرد معاصر «آندری رودنکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه و «صدات اونال» همتای ترکیه‌ای وی بر اهمیت آغاز سریع ساز و کار مذاکرات 3+3 (ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ترکیه) برای قفقاز جنوبی تاکید کردند.

به نوشته خبرگزاری «تاس» وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طرفین درباره گسترده‌ترین موضوعات مهم همکاری روسیه و ترکیه در جنوب قفقاز و آسیای مرکزی گفت‌وگو کردند. در این رایزنی در چارچوب عادی سازی روابط بین باکو و ایروان، بر اهمیت اجرای نظام مند توافقات سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان که در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ و ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ به دست آمد و همچنین راه اندازی ساز و کارمشورتی منطقه‌ای ۳+۳ برای قفقاز جنوبی در آینده نزدیک تاکید شد.»

طرفین در مورد وضعیت آسیای مرکزی با توجه به تحولات جاری در افغانستان تبادل نظر کردند. دیپلمات‌های روسیه و ترکیه به افزایش همکاری های متنوع بین دو کشور اشاره کردند.

بر اساس این گزارش، ایده مذاکرات شش جانبه با مشارکت ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه و ترکیه درباره قره باغ کوهستانی و از سرگیری روابط اقتصادی و حمل و نقل در منطقه توسط «الهام علی اف» رئیس جمهور آذربایجان و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه مطرح شد. ایران از این پیشنهاد استقبال کرد و گفت که آماده کمک به گام‌هایی درایجاد صلح در منطقه است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز که در تهران به سر می‌برد روز دوشنبه گفت: «ترکیه علاقه مند به همکاری با ایران در قالب «3+3» (روسیه، ایران و ترکیه به اضافه جمهوری آذربایجان، گرجستان و ارمنستان) است.»

به نوشته «ترند نیوز» وی این سخنان را در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود «حسین امیر عبداللهیان» بیان کرد. چاووش اوغلو گفت که امروز نیز درباره ثبات در قفقاز جنوبی گفت‌وگوهایی انجام شد.

وزیر خارجه ترکیه همچنین افزود: «ترکیه خواستار توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در کنار روابط دوجانبه با ایران است.»

وزیر امور خارجه ترکیه خاطرنشان کرد که در سفر رئیس جمهور ترکیه به تهران، نقشه راه همکاری بین دو کشور امضا خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار