چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

پشت پرده ادعای عجیب حامیان احداث پتروشیمی میانکاله چیست؟

سازمان محیط زیست در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ ضمن بر شمردن ۴ ابهام در ساخت پتروشیمی در ۵ کیلومتری میانکاله، هرگونه عملیات اجرایی قبل از مطالعات تکمیلی را ممنوع اعلام کرد؛ با این اوصاف، علت اصرار حامیان این پروژه بر اجرای آن چیست؟!
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 16
کد خبر: ۱۲۹۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، اصرار متولیان پروژه پتروشیمی میانکاله بر ادامه ساخت و ساز‌ها در صورتی است که حتی پیش از نظر دادستان، سازمان محیط زیست به دلیل ابهاماتی که در پروژه بوده هرگونه عملیات اجرایی قبل از مطالعات تکمیلی را ممنوع اعلام کرده بود.

در نامه‌ای که در تاریخ ۱۴۰۰/۱/۱۷ توسط «مسعود عالیخانی»، معاونت انسانی سازمان محیط زیست به مدیرعامل پتروشیمی امیرآباد ارسال شد، ۴ ابهام در خصوص این پروژه مطرح و تأکید شده تا زمان صدور مجوز محیط زیستی، هرگونه عملیات اجرایی ممنوع است.

در متن نامه به ابهامات زیر اشاره شده است:

۱. ارزیابی توان اکولولوژیک جهت بارگذاری واحد‌های پتروشیمی، آب‌شیرین‌کن و پروژه‌های پی‌آیند.

۲. بررسی اثرات تجمعی آب‌شیرین‌کن بر مناطق تحت مدیریت سازمان و اکوسیستم دریا

۳. بررسی میزان و اثرات ناشی از خروجی‌های آلاینده گازی و پساب صنعتی حاصل از فرآیند بر اساس اسناد فنی طرح (ارزیابی اثرات زیست محیطی)

۴. ارائه برنامه مدیریت و پایش زیست محیطی مناسب

لازم به ذکر است صدور مجوز زیست محیطی، تابع نتایج حاصل از انجام مطالعات مذکور و بررسی در کمیته ارزیابی سازمان می‌باشد. ضمناً تأکید می‌شود از هرگونه عملیات اجرایی قبل از انجام مطالعات تکمیلی و صدور مجوز محیط زیست اجتناب شود. "



از سوی دیگر، بر خلاف این نامه که ساخت‌وساز را تا زمان انجام مطالعات ممنوع کرده است، بر اساس صورت‌جلسه‌ای که در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ با حضور نمایندگان سازمان محیط زیست، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان پروژه پتروشیمی میانکاله برگزار شده بود، به نظر می‌رسد که افراد حاضر در جلسه اجازه آغاز عملیات احداث پتروشیمی همزمان با ادامه مطالعات زیست محیطی پروژه را داده اند.

در حال حاضر نیز متولیان ساخت پتروشیمی در ۵ کیلومتری میانکاله برای ادامه ساخت و ساز‌ها به این دستور جلسه استناد می‌کنند در حالی که تاریخ این جلسه مربوط به بهمن‌ماه ۱۴۰۰، اما نامه‌ای که در آن هر گونه ساخت وساز تا زمان اتمام مطالعات را ممنوع کرده است، مربوط به ۱۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ است.

در این صورت‌جلسه آمده است:

۱. از نظر سازمان محیط زیست، تخصیص زمین، آب و خوراک برای پتروشیمی بلامانع بوده و مجوز اولیه صادر می‌شود.

۲. پس از اخذ زمین، همزمان با آغاز عملیات احداث پتروشیمی، جزئیات مطالعه مشاور‌های پروژه در حوزه زیست محیطی جهت بررسی و اعلام نظر به سازمان محیط زیست تحویل شود.



از سوی دیگر، «غلامرضا شریعتی»، نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم در این باره گفت: در سومین جلسه بررسی مجوز‌های زیست محیطی پروژه پتروشیمی در نزدیکی میانکاله در تاریخ ۱۴۰۰/۷/۱۷، دفتر ارزیابی سازمان محیط زیست با صدور مجوز برای این پروژه موافقت کرده و صدور نهایی مجوز را به معاونت انسانی سازمان واگذار کرده است.

صنایع آلاینده محیط زیست، سازمان محیط زیست، صنایع آلاینده محیط زیست، سازمان محیط زیست.

لازم به ذکر است که پیگیری  از «حمید جلالوندی»، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست در رابطه با گفته‌های نماینده مردم بهشهر بی‌نتیجه بود و پاسخ درستی در خصوص این ابهام دریافت نشد./تسنیم


مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار