اجرای حکم اعدام متهم پرونده خانه وحشت متوقف شد/ ماجرا چیست؟ تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۶؛ فرصت دوباره برای جاماندگان وضعیت هوای فردا یکشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۵ | کدام استان‌ها بارانی می‌شوند؟ تومور یک‌ونیم کیلویی از بدن بیمار ۶۰ ساله در آباده خارج شد حکم انفصال از خدمت شهردار اوشان فشم میگون صادر شد رگبار و رعدوبرق در اغلب مناطق کشور تا سه‌شنبه پلیس راهور: موتورسیکلت بدون پلاک و گواهینامه نداریم تردد روان در تمام محورهای شمالی کشور بارش باران و صاعقه در 25 استان تا سه‌شنبه هشدار پلیس فتا درباره شگرد وعده درآمدهای بالا در آگهی‌های استخدامی میانگین دریافتی معلمان فقط ۲۹ میلیون تومان است ۱۳۰۰ مدرسه آسیب دیده از جنگ در کشور بازسازی شد تاکید بر پرداخت مطالبات مالباختگان؛ تعیین ضرب‌الاجل چگونه از پزشک خانواده و نظام ارجاع خدمات بگیریم؟ هوای قابل‌قبول تهران با شاخص 98 سامانه بارشی جدید در راه ایران / هشدار نارنجی برای ۱۲ استان / باران، برف و رعدوبرق تا شنبه ادامه دارد

تراژدی پرندگان در خوزستان / قتل‌عام هزاران پرنده با دانه سمی

تراژدی پرندگان در خوزستان / قتل‌عام هزاران پرنده با دانه سمی انتشار تصاویر هزاران لاشه بی‌جان و انباشته شده پرندگان مهاجر و بومی در خوزستان، فعالان محیط‌زیست و مسئولان محلی را شوکه کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 22
کد خبر: ۲۶۹۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ شکارچیان غیرمجاز، هزاران پرنده مهاجر را مسموم و لاشه‌ها را برای فروش روانه بازار مصرف خوزستان کردند.

کشف ۲هزار لاشه پرنده مسموم در یکی از روستاهای خوزستان سبب نگرانی فعالان محیط‌زیست شد و مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز نسبت به ورود این لاشه‌ها به بازارهای محلی هشدار دادند. شکارچیان غیرمجاز در فصل مهاجرت پرندگان با استفاده از روش‌های مختلف اقدام به صید و شکار پرندگان می‌کنند که یکی از این روش‌ها، ریختن دانه‌های مسموم در محل تجمع پرندگان است.

آن‌ها همچنین با مسموم کردن پهنه‌های آبی، پرندگان مهاجر را مسموم و لاشه آن‌ها را برای فروش به مردم به بازار خوراک وارد می‌کنند. انتشار تصاویر هزاران لاشه بی‌جان و انباشته شده پرندگان مهاجر و بومی در خوزستان، فعالان محیط‌زیست و مسئولان محلی را شوکه کرد.

بررسی‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست مشخص کرد، این پرندگان با دانه‌های آغشته به سم قتل‌عام و شکار شده‌اند تا سودجویان با فروش آن‌ها در بازارهای محلی منافع مالی خود را تامین کنند، اما شکارچیان فرصت جمع‌آوری تمام لاشه‌های مسموم شده را نیافتند و محیط‌بانان توانستند ۲هزار لاشه پرندگان کشته شده را جمع‌آوری و امحا کنند. هنوز اما مشخص نیست چه تعداد از لاشه‌ها در بازارهای محلی توسط شکارچیان غیرمجاز فروخته شده است.

پرنده سمی نخرید

داوود میرشکار، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان: گزارشی از سوی مردم محلی مبنی بر سم‌ریزی در یک روستا در جنوب شرق اهواز اعلام شد. ابتدا چند لاشه پرنده در محل مشاهده شد، اما با توجه به اینکه صیادان متخلف برای جمع‌آوری لاشه‌ها صبح زود اقدام می‌کنند، محدوده موردنظر در روستای ام‌الطمیر در مسیر جاده قدیم خرمشهر را کنترل و پایش کردیم و تعداد پرندگان بیشتری کشف شد که به‌دلیل مسمومیت، تلف شده یا در حال تلف‌شدن بودند.

اگر لاشه‌ها روی زمین بمانند، پرندگان شکاری و گوشت‌خوارانی مانند شغال، روباه و دیگر حیوانات از آن‌ها تغذیه می‌کنند و مسموم می‌شوند، لاشه‌ها جمع‌آوری ونمونه‌برداری لاشه‌ها انجام و امحا شدند. برآورد اولیه از تلفات ۲هزار پرنده حکایت دارد. تعداد زیادی از لاشه پرندگان نیز توسط متخلفان جمع‌آوری و ذبح و برای مصرف مردم به بازار ارسال شده است؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم اگر پرندگانی مانند کبوتر، گنجشک وسار را در بازار دیدند، بدانند که گونه‌هایی هستند که با سم شکار شده‌اند. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار