طرح جایگزین انتقال پایتخت کلید خورد هشدار قرمز؛ ۱۱ شهر در محاصره آلودگی پلمب یک تالار پذیرایی به علت مسمومیت غذایی بیش از ۷۰ نفر/ ماجرا چیست؟ ازدواج با اتباع غیرایرانی قانونی می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای چالوس و هراز بحران دسترسی به انسولین / رنج مداوم بیماران دیابتی خدائیان: مردم باید از اطلاعات دستگاه‌ها مطلع شوند وضعیت ترافیک و شرایط جوی محورهای کشور پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ ‌آزادی موقت متهم پرونده موبایل موسوی با وثیقه سنگین هشدار هلال‌احمر درباره سیلاب در شمال کشور/ امدادگران به حالت آماده‌باش درآمدند جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان‌های دولتی سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد

بهترین راهکار مبارزه با سرطان

دکتر رویا زندیان با بیان اینکه سرطان سینه در خانم‌ها و نیز پروستات در آقایان شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان و ایران هستند، گفت: سرطان‌های گوارشی و ریه و پوست هم با شیوع روزافزون مواجه می‌باشند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 17
کد خبر: ۱۲۹۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، یک متخصص رادیو آنکولوژی گفت: خودمراقبتی و تشخیص زودهنگام بهترین راهکار مبارزه با سرطان می‌باشد.

دکتر رویا زندیان با بیان اینکه سرطان پایان زندگی نیست، اظهار کرد: در عصر امروز فرهنگ سازی اجتماعی برای آشنایی با علل ایجاد کننده سرطان و علائم بیماری و شناسایی زنگ خطر‌ها برای مراجعه زودهنگام از ضروریات است، زیرا اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود با پیگیری به موقع قابل درمان است.

وی با بیان اینکه سرطان سینه در خانم‌ها و نیز پروستات در آقایان شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان و ایران هستند، افزود: سرطان‌های گوارشی و ریه و پوست هم با شیوع روزافزون مواجه می‌باشند.

زندیان در خصوص سرطان سینه بعنوان مهمترین نوع سرطان در خانم ها، گفت: خوشبختانه با توجه به پیشرفت‌هایی که امروزه در درمان‌های آنکولوژی اتفاق افتاده می‌توان به علاج و درمان این بیماری امیدوار بود.

وی گفت: غربالگری سرطان سینه در تشخیص زودهنگام این بیماری بسیار موثر است و انجام معاینه شخصی توسط خود بانوان به صورت ماهیانه و مراجعه به پزشک در صورت لمس توده و یا مشاهده هر نکته مشکوک و نیز انجام ماموگرافی برای خانم‌های بالای ۴۰ سال هردو سال یکبار از روش‌های غربالگری این نوع از سرطان است.

این متخصص رادیو آنکلوژی در ادامه با بیان اینکه علائم و نشانه‌های بروز سرطان بستگی به عضو درگیر دارد، در خصوص علائم برخی سرطان‌ها عنوان کرد: در مورد سرطان گوارش می‌توان کاهش شدید و بدون دلیل وزن، بی اشتهایی، درد‌های شکمی، تهوع و استفراغ، در خصوص سرطان مری گیرکردن غذا و مایعات در زمان بلعیدن و در مورد سرطان ریه احساس تنگی نفس، سرفه و خلط خونی و درد‌های قفسه سینه را بعنوان مهمترین علائم نام برد.

زنیان افزود: درمورد علائم سرطان مثانه نیز می‌توان به خونریزی ادراری، درد‌های شکمی و سوزش ادرار و در مورد سرطان انتهای روده (رکتوم) به یبوست‌های شدید و خونریزی در هنگام دفع مدفوع اشاره کرد.

وی با بیان اینکه جراحی، شیمی درمان و پرتودرمانی سه روش اصلی درمان سرطان هستند که ترتیب انجام آن‌ها با توجه به نوع سرطان تعیین می‌شود، گفت:شیمی درمانی به معنی تزریق دارو‌هایی شیمایی از طریق سرم و در بعضی موارد به صورت خوردن قرص‌های خوراکی می‌باشد و فقط بعضی از این دارو‌ها موجب ریزش مو می‌شوند. پرتودرمانی نیز به معنی از بین بردن سلول‌های سرطانی از طریق اشعه است که از طریق دستگاه‌های شتاب دهنده و بسیار پیشرفته انجام می‌شود.

وی به روش‌های پیشگیری از سرطان هم اشاره کرد و گفت: این روش‌ها شامل رژیم غذایی پرمیوه و سبزیجات فراوان، ورزش، پرهیز از مصرف سیگار و قلیان (به عنوان مادر سرطانها)، پرهیز از مصرف غذا‌های فرآوری شده و نیز استفاده از کرم ضد آفتاب خصوصا در ساعاتی که شدت نور خورشید بیشتر است، می‌باشد./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار