زائران حج تمتع ۱۴۰۱ باید چند دز واکسن بزنند؟-راهبرد معاصر

زائران حج تمتع ۱۴۰۱ باید چند دز واکسن بزنند؟

امسال حدود ۴۰ هزار ایرانیِ زیر ۶۵ سال به حج تمتع مشرف می‌شوند که یکی از شروط عربستان برای پذیرش زائران، انجام واکسیناسیون است، اما بسیاری از افراد واجد شرایط، هنوز واکسن کرونا نزده یا روند واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 24
کد خبر: ۱۳۰۶۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، امسال سعودی‌ها از پذیرش بیش از یک میلیون زائر در ایام حج تمتع خبر دادند که به گفته معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر از کشورمان به حج تمتع مشرف می‌شوند.

یکی از موضوعاتی که عربستان برای صدور ویزا و پذیرش زائر در ایام حج تمتع اشاره داشته، انجام واکسیناسیون است. بر همین اساس، افراد واجد شرایط برای تشرف به سرزمین وحی در حج تمتع سال جاری باید نسبت به این امر اقدام کنند.


خانه خدا؛ روز گذشته

این امر در حالی است که به گفته یک منبع آگاه، بر اساس آمار دریافتی مسؤولان سازمان حج و زیارت از وزارت بهداشت، تعداد قابل توجهی از افراد واجد شرایط برای تشرف به حج تمتع سال جاری، نسبت به تزریق واکسن کرونا اهتمام نداشته و برخی هم دُز دوم یا سوم را تزریق نکرده‌اند.

بر اساس اعلام عربستان، امسال افراد زیر ۶۵ سال که واکسینه شده باشند، امکان تشرف به حج تمتع را دارند. البته عربستان هنوز درباره واکسن مورد تأیید برای عملیات حج تمتع سال جاری اطلاعیه‌ای صادر نکرده است. با این وجود، در اطلاعیه اولیه، ورود زائران به عربستان را منوط به داشتن کارت واکسیناسیون مورد تأیید وزارت بهداشت کشور خودشان و گواهی منفی آزمایش PCR دانسته است.

پیش از این عربستان واکسن‌های فایزر، مدرنا، جانسون، آسترازنکا، سینوواک و سینوفارم را برای پذیرش زائر خارجی عمره مفرده مورد تأیید قرار داده بود که واکسن‌های سینوفارم و آسترازنکا در سبد واکسیناسیون کشورمان قرار داشت. حتی در برهه‌ای عربستان از پذیرش زائرانی که واکسن سینوفارم زده بودند، امتناع کرد. بر همین اساس هم مسؤولان کشومان از زائران خانه خدا خواستند که واکسن آسترازنکا تزریق کنند.

در آستانه برپایی مراسم حج تمتع و با توجه به محدودیت عربستان برای پذیرش زائران، حدود نیمی از سهمیه ایران در سال ۹۹ امکان تشرف به حج تمتع را دارند. هنوز تفام‌نامه حج تمتع بین ایران و عربستان منعقد نشده است و برای اسکان و تغذیه یا حتی هزینه این سفر معنوی باید منتظر انعقاد تفاهم‌نامه با طرف سعودی بود.

با این حال با توجه به الزامی بودن واکسیناسیون برای زائران حج تمتع، مسؤولان از افراد واجد شرایط می‌خواهند که به تزریق واکسن کرونا اهتمام داشته باشند تا مشکلی در روند اعزام ایجاد نشود.

همچنین به دلیل اهمیت حفظ سلامت زائران کشورمان، تزریق سه دُز واکسن کرونا برای زائران حج تمتع الزامی است و افراد واجد شرایط که قصد تشرف به خانه خدا در ایام حج تمتع را دارند، باید سه دُز واکسن کرونا بزنند و در صورت تکمیل نکردن روند واکسیناسیون، امکان ثبت‌نام یا اعزام افراد وجود نداشته و عواقب آن بر عهده متقاضی خواهد بود.

به گزارش فارس، در ۲ سال گذشته عربستان هیچ زائر خارجی برای ایام حج تمتع پذیرش نکرد و فقط افراد ساکن عربستان در ایام حج به زیارت خانه خدا مشرف شدند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار