جنگ سرد نمادهای کوچک و سهم‌های بزرگ در بورس-راهبرد معاصر

جنگ سرد نمادهای کوچک و سهم‌های بزرگ در بورس

بازار سرمایه در شرایطی برای سومین روز متوالی خروج پول حقیقی را تجربه کرده است که شاخص کل هم‌وزن و شاخص کل روندی متفاوتی داشته‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 24
کد خبر: ۱۳۰۷۱۲

به گزارش راهبرد معاصر در هفته گذشته روند صعودی داشت و تا روز سه ‌شنبه 5 روز صعودی پیاپی را پشت سر گذاشت، اما در آخرین روز کاری هفته تعداد نمادهای قرمزپوش بیشتر شد و شاخص 818 واحد افت کرد. روند تغییرات شاخص در روز چهارشنبه پرنوسان بود و سه بار تغییر مسیر داد.

اما امروز نیز شاخص کل با افت مواجه شد و در سرتاسر زمان انجام معاملات این افت ادامه دار بود. برخی از تحلیلگران، محافظه ‌کاری معامله ‌گران و افت شاخص در روز چهارشنبه را نیاز شاخص به تعدیل و استراحت می دانند. به عبارت دیگر، این افراد معتقدند، پس از 5 روز صعود، شاخص به استراحت و تعدیل نیاز داشت.

اما کاهش شاخص در جریان معاملات روز یکشنبه به مساله ترس سهامداران از طولانی شدن زمان و کاهش زیاد قیمت سهم‌ها در این دوره تعدیلی باز می‌گردد.

سهامداران با توجه به تجربه تلخ دو سال گذشته، در هر منفی در بازار سهام، شروع به خروج پول خود کرده و همین مساله نیز باعث افت بیشتر شاخص می‌شود.

البته نباید از تقابل موجود در بازار سرمایه میان گروه های کوچک با نمادهای بزرگ چشم پوشی کرد. روند برعکس شاخص کل و شاخص کل هموزن نشان می دهد، سهامداران در حال حاضر استقبال بیشتری به سهم‌های کوچک بازار دارند.

* تقابل شاخص‌های عملکردی بورس

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با افت هفت هزار و 487 واحدی به سطح یک میلیون و 504 هزار و 432 واحدی رسید. بازدهی امروز این شاخص منفی 0.5 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بر خلاف شاخص کل افزایش 977 واحدی داشت و به سطح 402 هزار و 408 واحدی رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.24 درصد بوده است. شاخص فرابورس نیز با کاهش 16 واحدی در عدد 20 هزار و 746 واحدی ایستاد.

* محصولات شیمیایی رکورد دار خروج پول حقیقی

امروز برای سومین روز پیاپی شاهد منفی شدن تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی در بازار سهام بوده ایم. 255 میلیارد تومان پول توسط سهامداران حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد 104 درصدی را نشان می‌دهد.

گروه‌های محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و فراورده‌های نفتی، کک بیشترین خروج پول را شاهد بودند و نمادهای فملی (صنایع ملی مس ایران)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و بپاس (بیمه پاسارگاد) بیشترین میزان خروج پول حقیقی را تجربه کرده‌اند.

از دیگر سو، گروه های عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، لاستیک و پلاستیک و زراعت و خدمات وابسته سبزپوش ترین گروه بورس بودند. سهام شرکت های وکبهمن (مدیریت سرمایه گذاری کوثر بهمن)، پکویر (کویر تایر) و سپید (سپید ماکیان) نیز بیشترین ورود پول حقیقی را به خود اختصاص دادند.

* رشد کل معاملات و افت معاملات خرد در بازار سهام

در جریان معاملات روز یکشنبه بازار سهام، ارزش کل معاملات بورس با رشد 2 درصدی به عدد هفت هزار و 782 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 563 میلیارد تومان بود که 7 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد نیز با افت 7 درصدی به عدد چهار هزار و 765 میلیارد تومان کاهش یافت. حدود 61 درصد از کل معاملات بورس به معاملات خرد تعلق داشته است.

* غلبه قرمزپوش‌ها بر سبزپوش‌ها در بازار سرمایه

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 222 نماد رشد قیمت داشتند و 72 نماد نیز در صف خرید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 47 درصد بازار رشد قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 11 درصد افت کرد و در رقم 278 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای ثامید (شرکت توسعه و عمران امید)، مادیرا (شرکت صنایع مادیران) و ثرود (شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود)  در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 251 نماد کاهش قیمت داشتند و 13 نماد نیز در صف فروش معاملات را به پایان رساندند. به عبارت دیگر، 52 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 50 درصد افزایش یافت و 18 میلیارد تومان شد.

در پایان معاملات امروز 13 نماد صف فروش داشتند. نماد سنیر (شرکت سیمان سفید نی ریز) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای فلوله، توسن، تلیسه و زملارد بیشترین صف فروش را به نام خود ثبت کردند.

ارسال نظر
آخرین اخبار