درخواست فرهنگیان برای اصلاح قوانین نقل و انتقالات-راهبرد معاصر

درخواست فرهنگیان برای اصلاح قوانین نقل و انتقالات

۱۴ هزار فرهنگی نسبت به شیوه‌نامه نقل و انتقالات نیرو‌های رسمی، آزمایشی، پیمانی و قراردادی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱ گلایه دارند و خواهان اصلاح آن هستند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 25
کد خبر: ۱۳۰۸۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، شیوه نامه نقل و انتقالات نیرو‌های رسمی، آزمایشی، پیمانی و قراردادی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱دچار تغییرات اساسی شده که به گلایه فرهنگیان انجامیده است.

۲۹ فروردین ۱۴۰۱، این شیوه‌نامه به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شد، اما چند روز زودتر، برخی جزئیات آن توسط عباس نجار سرپرست مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش اطلاع‌رسانی شده بود و همین هم موجب شد که از همان زمان، تعدادی از فرهنگیان نسبت به تغییرات آن گلایه کردند.

آنچه در این بخشنامه می‌توان تغییر اساسی خواند، حذف نقل و انتقال اضطراری و افزایش مدت سنوات برای انتقال دائم و موقت است؛ بر این اساس، حداقل سنوات متقاضیان انتقال موقت و دائم به تفکیک درون و برون استانی شامل موقت درون و برون استانی، ۱۰ سال و دائم درون استانی ۱۰ سال و دائم برون استانی ۱۵ سال است.



* فرهنگیان: سنوات نقل و انتقال ۲ سال شود

تاکنون حدود ۱۴ هزار فرهنگی  با ثبت سوژه‌هایی با عناوینی، چون «لغو شرایط سخت نقل و انتقالات فرهنگیان» و «مطالبه بازنگری در بخشنامه ارسالی نقل و انتقالات فرهنگیان» خواستار پیگیری هستند.

فرهنگیان در این سوژه‌ها عنوان کردند: «با توجه به شرایط جدید اعلامی برای نقل و انتقالات فرهنگیان از جمله شرط سوابق تجربی ۱۰ سال و یا بیشتر و همچنین یک مرحله‌ای شدن نقل و انتقالات و حذف انتقال اضطراری، ما فرهنگیان خواستار لغو این شرایط و نیز اخذ تدابیری جهت سهولت در نقل و انتقالات هستیم».

یکی از فرهنگیان در این خصوص گفت: بخشنامه نقل و انتقالات فرهنگیان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ در حالی تدوین و ارسال شده است که در این بخشنامه شرط ورود به فرایند نقل و انتقالات حتی برای انتقال موقت حداقل ۱۰ سال سنوات تجربی اعلام شده است. این در حالی است که بسیاری از معلمان به خصوص دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان با استناد به بخشنامه سال تحصیلی گذشته که حداقل سنوات تجربی مورد نیاز به نقل و انتقالات موقت را ۲ سال اعلام کرده بود، مشغول به ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری هستند و با بخشنامه جدید این فرهنگیان بلاتکلیف مانده‌اند. از طرفی سایر فرهنگیان که هر ساله با استناد به همین بخشنامه به دلایل مختلف مانند درمان بیماری و موارد خاص و... به شهر‌های دیگر به طور موقت منتقل شده‌اند نیز با این مشکل مواجه هستند.

وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد توجه در بخشنامه جدید، حذف نقل و انتقالات اضطراری فرهنگیان است که از عنوان آن، ضرورت وجود این نقل و انتقالات واضح است. به طور مثال یک فرهنگی که همه شرایط نقل و انتقالات را دارد و کنکور ارشد و دکتری شرکت کرده است در اردیبهشت ماه هنوز از نتیجه خود خبر ندارد که درخواست نقل و انتقالات خود را ثبت کند در حالی که پس از اعلام نتایج این آزمون‌ها در مرداد در صورت وجود نقل و انتقالات اضطراری در شهریور ماه امکان ثبت درخواست برایش وجود دارد.

این فرهنگی اضافه کرد: ما فرهنگیان خواستار بازگشت حداقل سنوات تجربی مورد نیاز به جهت امکان ثبت درخواست در سامانه نقل و انتقالات به ۲ سال و فعال شدن مجدد انتقال اضطراری فرهنگیان هستیم.



* چون ۱۵ سال سابقه ندارم، اجازه انتقال ندارم

یکی دیگر از فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: بنده یک هفته قبل از ارسال شیوه‌نامه نقل و انتقال، درخواست انتقالی‌ام مورد موافقت قرار گرفته بود؛ یعنی موافقت اولیه را در ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ و نامه موافقت قطعی را از ۲۱ فروردین دارم، اما با آمدن شیوه‌نامه جدید، این موافقت‌نامه منحل شد.

وی با بیان اینکه درخواست جابجایی از یک استان به استان دیگر را دارم، افزود: بنده ۹ سال سابقه در آموزش و پرورش دارم و کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی هستم و از آموزشی به اداری درخواست دادم، اما حالا، چون ۱۵ سال سابقه ندارم، اجازه انتقال ندارم.

این فرهنگی ادامه داد: قاعده انتقال اداری در گذشته متفاوت بود، اما حالا آموزش و پرورش می‌گوید که انتقال اداری با انتقال آموزشی یکسان است.

هنوز آموزش و پرورش نسبت به اعتراضات متعدد فرهنگیان پاسخی نداده است. خبرنگار فارس این موضوع را در دست پیگیری دارد و یک منبع آگاه در وزارت آموزش و پرورش عنوان کرده است که این وزارتخانه در حال بررسی مجدد این شیوه‌نامه هست./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار