پاسخ تهیه‌کننده معمای شاه به ادعاهای عباس نعمتی/ نشراکاذیب شگرد سازندگان پروژه ناموفق «از یادها رفته»-راهبرد معاصر

پاسخ تهیه‌کننده معمای شاه به ادعاهای عباس نعمتی/ نشراکاذیب شگرد سازندگان پروژه ناموفق «از یادها رفته»

تهیه‌کننده مجموعه «معمای شاه» نسبت به اظهارات اخیر «عباس نعمتی» درباره هزینه‌های تولید این سریال واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 10
کد خبر: ۱۳۲۵۸

به گزارش راهبرد معاصر ، نعمتی در این مصاحبه عنوان می کند که در زمان تولید مجموعه معمای شاه دقیقه ای ۳۰ میلیون تومان هزینه تولید این اثر شده و تاکید می کند که با توجه به تفاوت قیمت‌ها از ۵ سال پیش تا امروز هزینه تولید از یادها رفته نسبت به معمای شاه چیزی حدود یک‌ششم می‌شود: آن زمان که دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان خرج «معمای شاه» شد، سریال معمولی با دقیقه‌ای ۲ میلیون تومان مصوب می‌شد، امروز هزینه سریال معمولی به ۵ میلیون رسیده اما برای سریال تاریخی از این جنس به ۹.۸۰۰ کاهش پیدا کرده است.

 

این اولین بار است که یکی از افراد صاحب سمت در تلویزیون، دست به مقایسه ۲ اثر که ربطی به هم ندارند زده و تلاش کرده برای پوشاندن معایب اثری دست به تخریب اثر دیگری بزند.

مجموعه «معمای شاه» در دی ماه سال ۹۱ و در موزه ملت کاخ سعدآباد کلید خورد. این سریال که روایتگر تاریخ معاصر و زندگی محمدرضا پهلوی است، از بازگشت وی از مصر و ازدواج با فوزیه آغاز می‌شود و تا زمان انقلاب اسلامی ایران ادامه دارد. در حالی که سریال «از یادها رفته» یک اثر تاریخی است که تا نیمی از آن به یک مثلث عاشقانه ضعیف می پرداخت و پس از مرگ یکی از شخصیت های اصلی، شیرازه سریال از هم پاشید و مخاطب با اثری الکن مواجه شد که تنها تلاشی برای پر کردن آنتن بود.

 

برای روشن شدن ماجرا و اینکه آیا ادعاهای عباس نعمتی درباره مجموعه معمای شاه درست است، به سراغ «علی لدنی» تهیه کننده این مجموعه رفتیم و از کم و کیف این مقایسه جویا شدیم.

«علی لدنی» در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، ضمن ابراز تعجب از چنین مقایسه اشتباهی گفت: آقای نعمتی ادعاهای بی‌پایه و اساسی را مطرح کرده که باید آنها را ثابت کند. اگر تلویزیون دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان به ما پرداخت کرده است، ایشان سند و مدرک این پرداخت را ارائه کند.

 

وی ادامه داد: آقای نعمتی اگر در سریالی که خودش دست اندرکار بوده، به مشکل خورده و کارش ضعیف از کار درآمده درباره اثر خودش صحبت کند نه اینکه موضوع را به حاشیه بکشاند و مسائل بی‌پایه و اساس عنوان کند. مگر من طی این سالها از سختی‌هایی که در مواجه با تلویزیون داشته‌ام صحبتی کرده‌ام که حالا یک مدعی دیگر پیدا می‌شود و حرف‌های دروغ می‌زند؟ نشراکاذیب شگرد پروژه ناموفق از یادها رفته است.

لدنی تصریح کرد: سه سال از ماجرا گذشته و نمی‌دانم چه دلیلی وجود دارد که ایشان دست به چنین دروغ پراکنی‌هایی می‌زند. اصلا آقای نعمتی که الان در سازمان برو و بیایی دارند و دستشان هم به همه چیز می رسد، اسناد این موضوع را ارائه دهند. نمی‌دانم چه منفعتی هنوز برایشان باقی است که دست به چنین کارهایی می‌زنند.

 

این تهیه کننده درباره هزینه تولید شده برای سریال معمای شاه گفت: در کل ۵۴ میلیارد تومان هزینه تولید این سریال شد که ۳ سال و دو ماه کار تصویربرداری آن به طول انجامید. از این رقم حدود ۱۶ میلیارد تومان هزینه ساخت دکورهای ماندگار نظیر خانه دکتر وزیری، خیابان انقلاب، سر در دانشگاه تهران، حلبی آباد، میدان شهدا و ... شد که هنوز هم پابرجا هستند و همین سریال از یادها رفته هم از برخی از این دکورها استفاده کرده بود.

وی ادامه داد: پس ۱۶ میلیارد هزینه دکور، هزینه سریال نشده بلکه سرمایه‌ای برای سازمان صداوسیما شده که هنوز هم پابرجاست و از آن بهره می‌برد و حتی فیلم‌ها و سریال‌های دیگر هم از آن بهره برده‌اند. نکته بعدی این است که ما در این سریال حدود ۴۰ میلیارد هم هزینه تولید کردیم. بخشی از این هزینه به اجاره بهای گزاف روزانه برخی لوکیشن‌های خاص ما اختصاص داشت.

 

لدنی با بیان اینکه معمای شاه اثری پر بازیگر بود، اظهارداشت: ما در این کار از حضور حدود ۸۵۰ بازیگر بهره برده ایم که ۲۰۰ نفر از آنها بازیگران شاخص بوده اند. ۲۰۰ هزار نفر هنرور داشته ایم و این سریال در بیش از ۴۰۰ لوکیشن تصویربرداری شده است. در نهایت ۲ هزار و ۵۰۰ سکانس تهیه شده و ما حدود ۴ هزار دقیقه تولید داشته ایم که در قالب ۹۶ قسمت و نه ۲۵ قسمت! روی آنتن رفته است.

وی افزود: ضمن اینکه ما در معمای شاه از پشتوانه تحقیقاتی بی‌نظیری برخوردار بودیم و گروه بی‌بدیلی ما را همراهی می‌کردند. مجموعه تحت نظر مورخین معتبر کشور به رشتۀ تحریر در آمد که هر کدام ده‌ها تألیف داشته که برخی از آن در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. صرف نظر از کار پژوهشی ۵۶۰۰ نسخه سند از ساواک، نخست وزیر، وزارت دربار و غیره در اختیار پروژه قرار داده شده که نمی‌توان آن را انکار کرد و فجایع رخ دادۀ عصر پهلوی را نادیده گرفت.

 

لدنی گفت: دلیل این قیاس‌های مضحک و اشتباه چیست. همانطور که گفتم معمای شاه در ۹۶ قسمت روی آنتن رفت و چندین مینی سریال و تله فیلم هم دل آن استخراج شد که در مناسبت‌های گوناگون تلویزیون آنها را پخش می‌کند. از رحلت امام(ره) گرفته تا قیام ۱۵ خرداد، دوره حکومت رضا شاه پهلوی و مرگ وی، معرفی محمدرضا به عنوان دومین شاه پهلوی،‌ ازدواج محمدرضا با فوزیه و تولد شهناز، ورود ثریا به سریال «معمای شاه»، ورود آیت الله طالقانی به سریال، مرگ علیرضا پهلوی،‌ ،‌ ورود نخست وزیران پهلوی از جمله رزم آرا،‌ هژیر، اردشیر،‌مصدق، ورود شعبان جعفری، کودتای ۲۸ مرداد،‌ تبعید مصدق، دستگیری فدائیان اسلام،‌ شهادت نواب صفوی و یاران،‌ شهادت دکتر فاطمی،‌ دستگیری توده‌ای ها، همکاری دو جانبه آیت الله کاشانی با مصدق،‌ سرگرمی‌های اشرف در این دوره و … اشاره کرد.

 

وی در پایان گفت: طبق چیزی که درباره هزینه تولید سریال معمای شاه گفتم، این اثر با برآورد دقیقه‌ای حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان ساخته شده که با آنچه که آقای نعمتی اشاره کرده، تفاوت فاحشی دارد. اگر ایشان بودجه یک ششم معمای شاه برای از یادها رفته هدر داده، باید گفت پس این سریال ۲۵ قسمتی با دقیقه‌ای حدود یک و نیم تا ۲ میلیون تومان ساخته شده است. امیدوارم رئیس سازمان صداوسیما برای برخورد با عوامل دخیل در این ماجرا و بررسی پرونده سیاسی و مالی سریال از یادها رفته دستور قاطعی صادر نمایند و قوه قضاییه هم در این پرونده ورود کند. مگر ساخت سریال با پول بیت المال بر ضد ارزش‌های اعتقادی و اخلاقی جرمی کمتر از جرم مثلا فلان روزنامه است؟!

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار