وزیر آموزش‌وپرورش: اصلاح ساختار نظام آموزشی آغاز شد چالوس عصر یکطرفه می‌شود تداوم گرمای شدید در مرزهای اربعین؛افزایش دما در نجف و کربلا کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول اعلام جرم دادستانی علیه حامیان تروریست‌های اعدامی دادستان تهران: قرارداد غیرقانونی 12.5 هزار میلیارد ریالی فسخ شد آمار تکان دهنده از سن ورود به اینترنت تا استفاده از فیلترشکن  قاتلان ۲ بسیجی شهید حادثه تروریستی مشهد دستگیر شدند ورود ربات‌های چینی به آمریکا ممنوع شد هشدار هواشناسی برای ۸ استان؛ رگبار، رعد و برق و سیلاب در راه است جزئیات استخدام آموزش و پرورش ۴۰ هزار نیرو / تعیین تکلیف حق التدریسی‌ها و مشمولان ماده ۲۸ شیوع بیماری تب دنگی در جهان/ آمار ابتلا به تب دنگی در کشور/ بیشترین انتقال محلی در این مناطق وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی از مهرماه حضوری خواهد بود هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت درگیری‌های اخیر ایران و آمریکا چند شهید و مصدوم داشت؟ هشدار هواشناسی؛ دمای این استان به ۴٨ و ۴٩ می‌رسد

یک جاذبه مهم گردشگری در ایران از بین رفت+ تصاویر

یک جاذبه مهم گردشگری در ایران از بین رفت+ تصاویر یکی از جاذبه‌های طبیعی گردشگری جزیره هرمز به نام روزنه دریا فروریخت و از فهرست مناطق دیدنی جزیره حذف شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 09
کد خبر: ۱۳۲۸۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، روزنه دریا نامی بود که محلی‌ها برای یکی از جاذبه‌های طبیعی جزیره هرمز انتخاب کردند. در واقع فرسایش خاک و پایین رفتن آب باعث شده بود حفره‌ای در یکی از صخره‌های رو به دریا در ضلع جنوب شرقی جزیره هرمز، در فاصله یک کیلومتری ساحل لاک پشت‌ها و غار رنگین کمان به وجود بیاید.

خیلی از گردشگران در زمان بازدید از جاذبه‌های مختلف جزیره هرمز به این منطقه هم می‌رفتند و تصاویر یادگاری زیادی از این محل گرفته شد.

در این میان بودند افرادی که به صورت گروهی در جزیره هرمز کمپ می‌زنند و باعث بهم خوردن جو حاکم بر جزیره می‌شوند. بازخورد رفتار‌های خارج از عرف این افراد چه در حوزه رعایت جامعه محلی و چه زیست محیطی زیاد بوده است هر چند که تا کنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

اما حالا با ریزش صخره روزنه دریا و از بین رفتن این جاذبه طبیعی در جزیره، بسیاری از افراد عامل این اتفاق را انسانی دانسته و معتقدند افرادی که بالای این صخره کمپ زده و میخ چادر‌های خودشان را در صخره فرو کرده باعث شده اند تا این صخره دیگر تاب نداشته باشد و فرو بریزد.

یک جاذبه مهم گردشگری در ایران از بین رفت+ تصاویر

البته در روز‌های اخیر که این ریزش اتفاق افتاده کسی روی آن صخره نبوده است، اما به مرور زمان صخره دچار فرسایش شده و در نهایت ریخته است حالا اثبات اینکه عامل انسانی بوده یا در اثر فرسایش طبیعی این اتفاق رخ داده شاید کمی سخت به نظر برسد.

اما این موضوع را هم نباید فراموش کرد که گردشگری بدون تدبیر و سفر‌های مدیریت نشده به جزیره هرمز کم نیست و باید منتظر بود جایی مانند غار رنگین کمان نیز در اثر رفت و آمد گردشگران بی مسئولیت در مسیر تخریب قرار بگیرد.

 


با این وجود در پی تخریب روزنه دریا افراد مختلف اظهارنظر کردند یکی از کارشناسان زمین شناسی در فضای مجازی نوشت: فرسایش در سواحل صخره‌ای با یک شکاف شروع و با پیشرفت فرسایش، شکاف به غار و طاق دریایی تبدیل می‌شود. در نهایت با ریزش سقف و یا دیواره طاق، بسته به اینکه جنس و استحکام سنگ‌ها چگونه باشد ممکن است ستون دریایی شکل بگیرد یا نگیرد. در این صورت فقط خرده سنگ‌ها دیده می‌شوند. جنس سنگی طاق دریایی هرمز مارن (سازن مارن میشان) بود که از سازند‌های زمین شناسی با استحکام و مقاومت پایین محسوب می‌شوند.

یک جاذبه مهم گردشگری در ایران از بین رفت+ تصاویر

محمد زرنگاری سرپرست بخشداری هرمز نیز گفته که این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش‌های ضعیف‌تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.

سرپرست بخشداری هرمز اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار