فساد در رژیم صهیونیستی به روایت آمارهای رسمی-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

فساد در رژیم صهیونیستی به روایت آمارهای رسمی

 خسارات سالانه تخمین زده شده در رژیم صهیونیستی از سوی اداره بازرسی دولتی ناشی از اختلاس بین 6 تا 9 میلیارد شکل (1 میلیارد و 760 میلیون دلار تا 2 میلیارد و 600 میلیون دلار) است. 80 درصد از اختلاس‌های کشف شده در دو سال گذشته توسط اعضای ارشد سازمان‌ها انجام شده است. با وجود این، هیچ وزارتخانه دولتی سیاست مدیریت یا کمیته راهبری برای مدیریت ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 16
کد خبر: ۱۳۳۸۳۷

فساد در رژیم صهیونیستی به روایت آمارهای رسمی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ چند روز قبل «اداره بازرسی دولتی» در رژیم صهیونیستی گزارشی از بررسی عملکرد نهادهای دولتی، وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های عمومی این رژیم در موضوعات مختلف منتشر کرد که رسانه‌های عبری‌زبان، هر یک بخشی از این گزارش را در وب سایت‌های خود منتشر کردند که در این مطلب به مهمترین مباحث آن پرداخته می‌شود:

 

اختلاس‌های میلیارد دلاری از خزانه ملی

این گزارش نشان داد خسارات سالانه تخمین زده شده در اسرائیل ناشی از اختلاس بین 6 تا 9 میلیارد شکل (1 میلیارد و 760 میلیون دلار تا 2 میلیارد و 600 میلیون دلار) است. 80 درصد از اختلاس‌های کشف شده در دو سال گذشته توسط اعضای ارشد سازمان‌ها انجام شده است. با وجود این، هیچ وزارتخانه دولتی سیاست مدیریت یا کمیته راهبری برای مدیریت ندارد.

 

این گزارش همچنین نشان داد 63 درصد شرکت‌های دولتی و فقط 18 درصد (4 مورد) از وزارت‌خانه‌های دولتی دارای خط تلفنی برای ثبت شکایات و گزارش‌ها دارند. در بررسی‌ها همچنین کمبودهایی در زمینه سیستم‌های اطلاعاتی یافت شد از جمله، 32 درصد از وزارتخانه های دولتی و 25 درصد از شرکت‌های دولتی مورد بررسی، هیچ کنترلی برای شناسایی ناهنجاری‌ها و روندهایی که ممکن است نشان دهنده رفتار نادرست باشد، ندارند. در حوزه وصول و در زمینه وسایل پرداخت نیز نقص‌هایی مشاهده شد.

 

رقم دقیق بدهی دولت مشخص نیست

براساس بررسی اداره بازرسی دولتی، 44 درصد از بدهی‌های دولتی به صورت دستی ثبت می شود و دولت نمی‌داند واقعاً چقدر بدهی دارد. نحوه مدیریت وصول بدهی دولت که معادل حدود 5 درصد تولید ناخالص داخلی را است، مورد انتقاد شدید این سازمان قرار دارد.

 

در این راستا ارزش تمام دارایی‌هایی که دولت اسرائیل دارد چقدر است؟ هیچ کس احتمالاً نمی‌داند. زیرا گزارش‌های مالی دولت که توسط اداره محاسبات عمومی وزارت مالیه تهیه شده، فاقد بسیاری از داده‌های اساسی است. از سویی، گزارش‌های کل دولت  شامل همه نهادهای دولتی نمی‌شود.

 

تخلفات انتخاباتی در دو انتخابات اخیر پارلمان

اداره بازرسی دولتی در بخشی از گزارش خود، به عدم موفقیت در برگزاری انتخابات سالم اشاره کرده است. فصلی از این گزارش به کار کمیسیون مرکزی انتخابات در مارس 2020 اختصاص دارد. در این قسمت آمده است افراد غیرمجاز از دوربین در شعب اخذ رأی استفاده می‌کردند و دقیقاً در شعبه‌هایی که نظارت بیشتری لازم بود بازرسان کمتر از حد متوسط مستقر شدند. 34 درصد قادر به استفاده از یک برنامه اختصاصی که در آن گزارش‌های مشکوک به نقض سلامت انتخابات مخابره می‌شد، نبودند.

 

بین انتخابات مارس 2020 تا مارس 2021 کل هزینه‌های کمیته مرکزی انتخابات در خصوص سیستم نظارت بر سلامت انتخابات سه برابر شد و از 17 میلیون شکل به 51 میلیون شکل رسید.

 

در زمان انتخابات مارس 2021 نیز، در 283 شعبه رأی‌گیری حساس بازرس وجود نداشت. این گزارش همچنین نشان می‌دهد در این انتخابات، دوربین‌ها در شعبه‌های اخذ رأی حساس توسط افرادی به غیر از ناظرانی که برای این کار آموزش‌های ویژه دیده بودند، مورد استفاده قرار گرفت.

 

همچنین علیرغم افزایش چشمگیر تعداد بازرسان و به تبع آن افزایش چشمگیر هزینه‌های نظارت، در 18 درصد از شعب اخذ رأی که خود کمیته از نظر سلامت انتخابات، به عنوان شعبه‌های رأی‌گیری حساس تعریف کرده بود، بازرس حضور نداشت.

 

دولت اسرائیل شهروندانش را در معرض جرایم سایبری قرار می‌دهد

در بررسی وضعیت جرایم سایبری، علی‌رغم خسارت اقتصادی قابل توجهی که این جرایم بر اسرائیل تحمیل می‌کند، مشخص نشد پلیس برنامه‌ای برای مقابله با این پدیده جرم و جنایت منحصر به فرد تدوین کرده باشد.

 

همچنین مشخص شد طبق نظرسنجی سال 2019، حدود نیمی از قربانیان جرایم در فضای آنلاین که این موضوع را به پلیس گزارش داده‌اند از برخورد پلیس راضی نبودند و 84 درصد از آنها از رویکرد پلیس ابراز نارضایتی کردند.

 

در سال 2020، همچنین 51 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی پاسخ دادند اگر از جرایم سایبری آسیب ببینند، آن را به افراد غیر پلیس گزارش می‌دهند یا اصلا ًگزارش نمی‌دهند.

 

چند دانشگاه‌ در معرض ورشکستگی اقتصادی قرار دارند

در این گزارش به بررسی وضعیت مالی مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه‌ها و آموزشکده‌ها پرداخته شده که براساس آن، بسیاری از این نهادها از نظر مالی سالم نیستند، یعنی در خطر سقوط اقتصادی و مواجه با کسری بودجه قرار دارند. مهمترین این دانشگاه‌ها، دانشگاه حیفا، عبری بیت‌المقدس، تل‌آویو و بار-ایلان است که کسری تجمعی این چهار نهاد در 3 میلیارد و 228 میلیون دلار ذکر است. لذا در محدوده قرمز قدرت مالی قرار دارند. بخشی از این کسری شامل بدهی‌های بازنشستگی است.

 

مراقبان بدون آموزش و مهدکودک‌های بدون نظارت

 گزارش اداره بازرسی دولتی تصویر نگران‌کننده‌ای از آموزش نوزادان و کودکان نوپا 0 تا 3 ساله ارائه داده است: بیش از نیمی از مراقبان در مهدکودک‌ها بدون آموزش رسمی کار می‌کنند این امر به دلیل مشکلات در دسترسی و اختصاص زمان برای شرکت در دوره‌های آنلاین بوده است. همچنین بیشتر آنها نیز در سال اول از کار خود استعفا می‌دهند که این مسئله باعث شد در دو سال گذشته، بین 35 تا 48 درصد از کل مراقبان در مهدکودک‌ها تغییر کنند. همچنین مشخص شد مقامات محلی و اپراتورهای خصوصی به طور منظم در مورد میزان نیروی انسانی و غیبت‌ها گزارش نمی‌دهند و قانون نظارت جدید در آنها اجرا نمی‌شود.

 

کمبود 10 هزار کلاس درس

طبق گزارش اداره بازرسی دولتی، در اسرائیل 10 هزار کمبود کلاس (از مهدکودک تا دبیرستان) وجود دارد و لذا انتظار می‌رود کلاس‌ها در یک دهه آینده شلوغ باشند. براین اساس وزارت آموزش و پرورش به اهداف دولت برای کاهش ازدحام کلاس‌ها نرسیده است و هیچ هدف نیز در این راستا وجود ندارد.

 

 این گزارش همچنین دریافت وزارتخانه آموزش و پرورش تصویر واقعی از کمبود کلاس‌های درس ندارد و بسیاری از دانش‌آموزان مجبور به تحصیل در ساختمان‌های سیار به عنوان یک راه حل موقت هستند. این کمبود در بخش عربی حادتر است.

 

فقط 13 درصد کودکان عرب از مهدکودک‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند

مراکز مهدکودک یارانه‌ای تنها به 13 درصد از کودکان نوپا در جامعه عرب خدمات می‌دهند. این در حالی است که نسبت کودکان نوپا در سراسر اراضی اشغالی که از مهدکودک‌های یارانه‌ای خدمات دریافت می‌کنند 27 درصد و در جامعه یهودیان حریدی این رقم حدود 40 درصد است.

 

اختلاف بین اعداد به دلیل کمبود مهدکودک‌های یارانه‌ای در مناطقی است که جمعیت آن با وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین نیز روبرو هستند. این برخورداری اندک از مهدکودک‌های یارانه‌ای، می‌تواند تأثیرات منفی بر تشویق اشتغال زنان عرب و همچنین بر تحقق پتانسیل‌های رشدی-آموزشی کودکان نوپا در این محلات بگذارد.

 

شکست دولت‌های رژیم صهیونیستی در مأموریت خود برای حفظ تنوع زیستی در طبیعت اسرائیل

به نقل از روزنامه معاریو؛ طبق گزارش مذکور، در 89 درصد از اکوسیستم‌های اسرائیل، تنوع زیستی بدتر شده است. خسارات تخمین زده شده توسط گونه‌های مهاجم، طبق آمار وزارت حفاظت محیط زیست، بین (146 هزار تا 440 هزار دلار) است.

 

یک طرح ملی برای حفاظت از تنوع زیستی از سال 2010 وجود دارد، اما طبق قابل اجرا نیست، استانداردهای بین‌المللی را برآورده نمی‌کند و شامل اهداف یا ارزیابی خطر برای بخش کشاورزی و امنیت غذایی ملی، سلامت عمومی، تعادل اکولوژیکی و غیره نمی‌شود.

 

در این باره، سازمان «انسان، طبیعت و قانون» اعلام کرده است «دلیل اصلی شکست در این مأموریت این است که دولت اسرائیل به کنوانسیون‌های بین‌المللی که مشخصه کشورهای توسعه‌یافته است، می‌پیوندد اما زحمت تصویب، بودجه‌بندی یا انجام بیشتر تعهدات را به خود نمی‌دهد.»

 

منابع:

https://www.bhol.co.il/news/1383431

https://www.themarker.com/news/.premium-1.10788541

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/sjl11oc4uq

https://www.themarker.com/news/.premium-1.10788541

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/sjl11oc4uq

https://www.srugim.co.il/672321

https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.10789518

https://www.maariv.co.il/news/environment/Article-916866

 

ارسال نظر
آخرین اخبار