به گزارش راهبرد معاصر، نماینده دادستان درباره نقش مدیران بانک سرمایه در به یغما بردن ۱۴ هزار میلیارد تومان از اموال فرهنگیان توضیحاتی داد.
در ابتدای دادگاه قاضی مسعودی مقام گفت: جلسه روز گذشته (سهشنبه بیست و یکم خرداد ماه) آخرین دفاعیات احسان دلاویز متهم ردیف دوم پرونده اخذ شد و امروز به ادامه دفاعیات وکیل مدافع دلاویز گوش میدهیم
جعفرزاده وکیل مدافع احسان دلاویز در دفاع از موکلش اظهار کرد: از صبر و حوصله دادگاه برای استماع دفاعیات متهمان تشکر میکنم.
وی افزود: روز گذشته آقای قهرمانی نماینده دادستان گفتند که با موکلم و همسر ایشان برای حضور در دادسرا تماس گرفته شد، اما متهم از دسترس خارج بود که موکلم اظهار میکند هیچ تماسی با وی گرفته نشده است.
جعفرزاده ادامه داد: همچنین نماینده دادستان گفتند که بیشترین موجودی حساب موکلم قبل از سال ۹۲، ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود و بعد از سال ۹۲، گردش حساب وی به بالای ۳۰ میلیارد تومان رسیده است که این مطالب درست نیست و موکلم امروز صبح پرینتی از یکی از حسابهای خود گرفته است که نشان میدهد موجودی حساب او قبل از سال ۹۲ بیشتر از رقم اعلامی در دادگاه است.
وی گفت: آقای قهرمانی فرد باهوشی است که گفتند گردش مالی حساب موکلم بعد از سال ۹۲، ۳۰ میلیارد تومان است، زیرا اگر یک میلیارد تومان وارد حساب و بعد از مدتی برداشت شود، در گردش مالی دو برابر محاصره میشود.
قهرمانی نماینده دادستان گفت: ما با متهم تماس گرفتیم، اما پاسخگو نبود.
قاضی مسعودی مقام گفت: من تمام مستندات تماس با متهم و همسر ایشان را مشاهده کردم. با احسان دلاویز از دادستانی تماس گرفته شده که پاسخگو نبوده است.
جعفرزاده وکیل دلاویز گفت: کار دادستانی بعد از صدور کیفرخواست تمام میشود، مگر اینکه متهم پرونده دیگری داشته باشد، به همین دلیل گرفتن پرینت از حساب موکلم بعد از صدور کیفرخواست توسط دادستانی درست نبوده است.
وی خطاب به نماینده دادستان گفت: شما از موکلم خواستید در مورد ۲ میلیارد تومان که برایتان ابهام داشت توضیح دهد، شما چطور در رابطه با موضوعی که در خصوصش ابهام داشتید، کیفرخواست صادر کردید.
وکیل دلاویز تصریح کرد: اولین بار رضوی بحث ۲ میلیارد تومان را مطرح کرد، این پول بابت هزینههای فیلم شهرزاد بود.
در ادامه قاضی مسعودی مقام خطاب به رضوی و دلاویز گفت: شما میدانید پولها را برای چه گرفتید. من اینجا از گفتن برخی مطالب معذورم، اما بعدا به شما پاسخ میدهم. من بارها به شما تذکر دادم که صداقت را رعایت کنید و ما میدانیم که این پولشوییها کجا رفته است و در آینده تمام موارد روشن میشود، سعی نکنید که به گونهای رفتار کنید که از هیچ چیز خبر ندارید. شما از همه موارد اطلاع دارید و بهتر از همه آگاه هستید.
وکیل دلاویز خطاب به قاضی گفت: من این مواردی که گفتید اطلاع ندارم و فقط ۱۱ فقره چک رد و بدل شده است که بابت تبلیغات فیلم شاهگوش بودند.
وی افزود: خانم شریف کاظمی در اقاریر خود ۲ میلیارد تومان را ۵ تا ۶ میلیارد تومان عنوان کرده است.
وکیل دلاویز گفت: اتهام اصلی موکلم معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی عنوان شده است.
وی افزود: در ماده ۱۲۶ آیین دادرسی کیفری در سه بند مصادیق معاونت در اخلال در نظام اقتصادی بیان شده است، اما در کیفرخواست اشاره نشده است که معاونت در اخلالی که به موکلم نسبت داده شده است، با کدام یک از سه بند اشاره شده در قانون مطابقت دارد.
بعد از اخذ آخرین دفاعیات از وکیل متهم دلاویز، قهرمانی نماینده دادستان کیفرخواست سایر متهمان را قرائت کر
قهرمانی بیان کرد: بانک سرمایه به عنوان ششمین بانک خصوصی با سرمایه اولیه ۳ هزار میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان، در دی ماه سال ۸۳ آغاز به کار کرد.
وی گفت: ۴۷ درصد سهام بانک سرمایه متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان و ۳۷ درصد متعلق به گروه ریخته گران است.
قهرمانی گفت: انتصاب مدیران متعدد از سوی دو گروه مذکور و پرداخت تسهیلات به نفع شرکتهای زیر مجموعه خود باعث از بین رفتن اموال معلمان شده است.
وی افزود: بی تدبیری مدیران تا حدی بود که تعدادی از آنها از سوی بانک مرکزی رد صلاحیت شده اند.
قهرمانی بیان کرد: عدم امانتداری مدیران وقت بانک سرمایه منجر به از بین رفتن ۱۴ هزار میلیارد تومان از اموال فرهنگیان شده است.
وی افزود: در این میان نقش ۸ مدیر وقت بانک سرمایه از جمله آقایان سید یاسر ضیایی، حیدر آبادی، باقری، بهمن خادم بسیار موثر است.
قهرمانی ادامه داد: صدها میلیارد تومان از سرمایه بانک سرمایه در اختیار گروههای سودجو از جمله گروه ریخته گران قرار داده شده است. ردیابی اموال نشان میدهد تسهیلات پرداختی در مسیر اشتغالزایی خرج نشده است، بلکه صرف خرید ملک و خودور و سفرهای خارجی تسهیلات گیرندگان شده است.
قهرمانی گفت: محمدرضا خانی مهتم ردیف چهارم پرونده ۵۱ ساله، کارمند سابق بانک مسکن و بازداشتی با قرار تأمین مناسب طی سالهای ۹۵ تا ۹۶ مدیر عامل بانک سرمایه بوده و اقدام به پرداخت تسهیلات به ۱۱ فقره شرکت به مبلغ یک هزار و ۹۶ میلیون تومان کرده است.
وی افزود: خانی با برخی از تسهیلات گیرندگان اقدام به تهاتر غیر قانونی املاک برای پرداخت تسهیلات کرده است که کلیه تسهیلات پرداختی در وضعیت مشکوک الوصول است.
قهرمانی گفت: خانی دو فقره چک به مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان در مجموع ۲۱۶ میلیون تومان برای شرکت سایه گستر متعلق به بانک سرمایه را بدون هیچ مصوبهای تصاحب کرده است.
نماینده دادستان تصریح کرد: خانی متهم به ۱۳ فقره خیانت در امانت به میزان یک هزار و ۳۳۹ میلیارد و ۴ میلیون تومان، تحصیل مال به میزان ۳۵۶ میلیون تومان، دریافت ۶۴۰ میلیون تومان از داریوش امان برای خرید فرش عظیم زاده، ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید خودروی BMV برای برادرزاده اش، ۲۱۶ میلیون تومان از شرکت سایه گستر است.
وی گفت: خانی در شعبه اول دادسرای پولی و بانکی برای جرائم انتسابی در خصوص تحصیل مال از شرکت پترو مال دارای پرونده مفتوح است.
قهرمانی افزود: شرکت توسعه پایدار قشم به حیات خلوت مدیران بانک سرمایه برای پرداخت تسهیلات تبدیل شده بود و ۳۷۷ میلیارد تومان از وجوه بانک سرمایه که در اختیار شرکت توسعه پایدار قشم قرار داشت با دستور خانی به شرکتهای مختلف به عنوان تسهیلات داده شده است.
وی گفت: ۲۵۰ میلیارد تومان از این مبلغ به شرکت پتروتجارت هرمس متعلق به برادران ریختهگران، ۸۰ میلیارد تومان به شرکت پدیده تجارت سیوان متعلق به علیرضا نیکویی، ۲۵ میلیارد تومان به فولاد البرز ایرانیان متعلق به قاسم خلیلی، ۱۵ میلیارد تومان به عظیمپترو متعلق به آقای عظیمزاده و ۱۱ میلیارد تومان به شرکت متعلق به آقای امینیان پرداخت شده است.
نماینده دادستان بیان کرد: مطابق گزارش پلیس آگاهی ناجا، معاون نظارت بانک مرکزی، اظهارات متهمان و اقاریر متهم، پرداخت تسهیلات غیرقانونی به شرکت توسعه پایدار توسط شخص خانی رهبری و هدایت شده است.
وی در ادامه به اظهارات آرمان علمایی مشاور وقت مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: با اعلام نفوذ امامی در قندالی، خانی به عنوان مدیرعامل بانک سرمایه منصوب شد و آقای یارمحمدی به عنوان نماینده امامی به بانک سرمایه مراجعه میکرد و خانی، ریختهگران و امامی مصوبات متعددی را برای پرداخت تسهیلات صادر کرده بودند و از این طریق بخشی از مشکلات امامی حل و فصل شده بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان