آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد

سازمان محیط زیست اعتراف کرد! / توله سوم هم در معرض خطر است

سازمان محیط زیست اعتراف کرد! / توله سوم هم در معرض خطر است معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ضمن پذیرش اشتباهات در نگهداری از توله‌های یوزپلنگ گفت: بسیاری از دامپزشکان معتقدند که انتقال توله‌یوزها به تهران اشتباه بود چرا که در پایتخت ویروس دیستمپر و آلودگی سگ و گربه‌ها وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 19
کد خبر: ۱۳۴۴۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن اکبری در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به اشتباهات رخ‌داده در فرایند نگهداری و جابه‌جایی توله‌یوزها اظهار کرد: ما تجربه تولد یوزها و نگهداری از آن‌ها در شرایط اسارت را نداشتیم و دامپزشکان نیز مرتکب خطاهایی شدند. ما چیتا کیپر (نگهدارنده تخصصی یوز) نداشتیم چرا که پیش‌بینی نمی‌شد نیازمند عمل سزارین باشیم.

وی ادامه داد: انتقادات مطرح‌شده درباره دور بودن سایت تکثیر یوزها درست است و مکان‌یابی مرکز تکثیر یوز در اسارت از ابتدا اشتباه بود. قرارگیری این مرکز در زیستگاه طبیعی یوز سبب شد کار حفاظت نیز برای همکاران ما سخت شود و تمرکز ما به‌جای حفاظت از زیستگاه بر تکثیر در اسارت متمرکز شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ضمن اشاره به تهدیداتی که یوز سوم را تهدید می‌کند, خاطرنشان کرد: انتقال توله‌های یوزپلنگ به تهران با مشورت دامپزشکان انجام شده است اما دوستداران محیط زیست و دامپزشکان زیادی وجود دارند که معتقدند انتقال توله‌های یوز به تهران اشتباه بوده است چرا که پایتخت آلوده است و در آن "ویروس دیستمپر" (یک بیماری تنفسی ویروسی است که می‌تواند موجب آسیب مغزی شود) و سگ و گربه زیادی وجود دارد.

 

اکبری خاطرنشان کرد: کلاً خطاهایی وجود داشته است که ما آن‌ها را می‌پذیریم و باید آن‌ها را اصلاح کنیم تا با استفاده از ظرفیت‌های بعدی، این اشتباهات را جبران کنیم.

 

اکبری در رابطه با علت تلف شدن یوز دوم گفت: شیر مصرفی، کیفیت مناسبی نداشته و عامل تلف شدن توله‌یوز دوم شده است. متأسفانه شیر باکیفیت برای این گونه خاص در کشور نداریم و از یک نمونه شیر خارجی که توصیه شده بود استفاده می‌شد. برخی معتقدند این نوع شیر نباید طولانی‌مدت استفاده می‌شد و شیر خارجی دیگری بایست جایگزین می‌شد، شیر‌های خارجی و واکسن‌های لازم به‌سبب تحریم کشور ما به‌طور مستقیم قابل خرید نیستند و باید با واسطه و شرایط خاص تأمین شوند، این‌ها مشکلاتی است که در تکثیر یوزپلنگ وجود دارد و همین باعث شد که توله دوم را از دست بدهیم.

 

وی ادامه داد: توله سوم هم متأثر از همان شیری که مصرف کرده، آسیب دیده و از دیروز تاکنون در حال درمان است، اما خوشبختانه وضع بهتری دارد و امیدواریم که زنده بماند.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست بیان کرد: یوزپلنگ گونه خاصی است که ما دانش دامپزشکی کافی برای درمان این گونه را در کشور نداریم، البته از دامپزشکان خارج از کشور کمک گرفتیم و قرار بود در اواسط هفته پیشِ‌رو به ایران سفر کنند و کار معاینه و درمان و کار‌های درمانی توله یوز‌ها و مادرشان را انجام دهند، ان‌شاءالله با آمدن آن‌ها مجموعه‌ای از تجربه‌ها را بتوانیم به دامپزشکان ایرانی منتقل کنیم.

 

 روز 11 اردیبهشت ماه سال جاری 3 توله‌یوزپلنگ در سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی پارک ملی خارتوران متولد شدند که تولد آن‌ها متخصصان را به نجات گونه در معرض انقراض یوزپلنگ ایرانی امیدوار کرد اما فقط با گذشت 3 روز از تولد یوزها, یکی از آن‌ها تلف شد و روز گذشته نیز دامپزشک یوزپلنگ‌ها از تلف شدن یکی دیگر از توله‌ها خبر داد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار