آیت الله رئیسی: کارخانه خصوصی شده را انبار پیاز کردند-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

آیت الله رئیسی: کارخانه خصوصی شده را انبار پیاز کردند

رئیس جمهور با بیان اینکه واگذاری شرکت‌ها و دارایی‌ها به زیرمجموعه‌های دولتی خصوصی‌سازی نیست، گفت: ترسیم بایدها و نبایدهای صحیح در خصوصی‌سازی یک ضرورت است و بیش از همه، دولتمردان باید به آنها ملتزم باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 21
کد خبر: ۱۳۴۵۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  آیت‌‌الله سید ابراهیم رئیسی در نخستین رویداد خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران اظهار داشت: برای همه فعالان اقتصادی، اساتید و مجریان کاری که تاکنون انجام شده روشن است؛ اما بازنگری در آنچه انجام شده یک ضرورت است. برای همه روشن است که اقتصادی که 80 درصد آن دولتی است با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه براساس قانون اساسی، اقتصاد کشور باید از 3 بخش دولتی، تعاون و بخش خصوصی تشکیل شده باشد، گفت: برای همه روشن است که سیاست‌های اصل 44 باید در حوزه اجرا مورد تأکید قرار بگیرد. در برنامه‌های توسعه نیز به وضوح و روشنی بر عدم تصدّیگری دولت تأکید شده است. دولت باید هدایت‌گر، نظارتگر و حمایتگر باشد و نباید در تصدی‌گری دخالت کند. اگر به قوانین برگردیم، تفاوت آنچه باید انجام می‌شد و آنچه انجام شده است را در می‌یابیم.

 

رئیس جمهور افزود: همه باور داریم که دولت نباید تصدی‌گری کند و باید حمایت و هدایتگری داشته باشد. بازنگری به تابلو خصوصی‌سازی و نگاه نقادانه کمک می‌کند تا مسیر پیش رو را اصلاح کنیم. نگاه ما باید کاملاً دقیق باشد و به موارد مختلفی توجه داشته باشیم. باید ببینیم اشکال در ساختارها بوده یا رفتارها. اگر ایراد از ساختارها باشد، هر چقدر مدیران را تغییر دهیم تفاوتی ندارد، در صورتی که رفتارها نیز غلط بود باید اصلاح شوند.

 

وی ادامه داد: در پاسخ به این سؤال که چرا سیاست‌های اصل 44 آنچنان که مورد نظر قانون سیاست‌گذار بود، عمل نشد باید گفت دیدگاه همه صاحب‌نظران و کسانی که در این میدان فعالیت دارند و سرمایه خود را آورده‌اند باید در این زمینه شنیده شود تا مشکلات و علل موفقیت به طور دقیق شناسایی شود.

 

رئیسی با اشاره به اینکه بازنگاه در مسیر گذشته یک ضرورت است، گفت: سیاست‌های ما همان سیاست‌های گذشته و ذیل سیاست‌های اصل 44 قرار دارد. سیاست اقتصاد مقاومتی و میدان دادن به بخش خصوصی واقعی است. اینکه واگذاری‌ها به بخش‌های دولتی مختلف انجام شود و تنها اسم آن را عوض کنیم و عنوانی مانند «خصولتی» بر آن بگذاریم به هیچ عنوان مورد قبول نیست. آیا واگذاری به بانک‌ها و شهرداری‌ها خصوصی‌سازی است؟ این اقدامات به معنای تداوم تصدی‌گری دولت با عناوین دیگر است.

 

وی افزود: اگر بخش خصوصی بگوید که فضا برای سرمایه‌گذاری مناسب است قابل قبول خواهد بود اما اگر وضعیت موجود را تأیید نکند، نیاز به تغییر فضا وجود دارد. مسئله فسادها در مرحله دوم قرار دارد اما در گام اول عدم اجرای قانون و سیاست‌های اصل 44 است که نیاز به بازنگاه دارد. ما باید اصلاح ساختار و رفتار را داشته باشیم نه اینکه سرعت خصوصی‌سازی را کاهش دهیم. باید بر روی مشکلات به توافق و وحدت نظر برسیم.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه حتماً باید به بخش خصوصی واقعی میدان داده شود، گفت: ساختارهایی که در این رابطه وجود دارد، مانند هیئت واگذاری باید کارآمدی لازم را داشته باشد. در لرستان یک مجموعه خصوصی‌سازی را دیدیم که هم نمونه خصوصی‌سازی خوب و هم نمونه خصوصی‌سازی بد بود. در بازه زمانی به مدیران نااهل واگذار شده بود اما پس از آن به بخش خصوصی واقعی واگذار شد که نتیجه آن اشتغال و موفقیت آن شرکت بود. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در موارد مختلف کارخانه‌ها را به انبار سیب‌زمینی و پیاز تبدیل کرده‌اند و یا دستگاه‌ها را فروخته‌اند.

 

وی تأکید کرد: این موضوع حاصل روش‌هایی است که منجر به پرونده‌های فساد می‌شود. ما به دولت آمدیم که ساختارها را اصلاح کنیم تا پرونده‌های این‌چنینی ایجاد نشود. بر فرض که هدف ما و سیاست‌گذار رشد اقتصادی و تولید در کشور است. رشد اقتصادی که تعیین شده مانند شعار است.

 

رئیسی با اشاره به اینکه رشد اقتصاد بر دو پایه استوار است، گفت: یکی افزایش سرمایه‌گذاری و دیگری افزایش بهره‌وری است. باید ببینیم چه باید کنیم تا سرمایه‌گذار احساس امنیت کند و بداند سود او تضمین شده است. این مسئله نیز در عمل باید رخ دهد. اگر این امنیت ایجاد شود ولی سرمایه‌گذاران را دعوت کنیم خودشان خواهند آمد و ما به دنبال این اتفاق هستیم. رشد اقتصادی کشور در گرو حمایت جدی از بخش خصوصی واقعی است. پس از واگذاری نباید بخش خصوصی را رها کرد و تازه حمایت‌های دولت در این مرحله آغاز می‌شود. توانمندسازی بخش خصوصی در این مرحله باید رخ دهد و اگر تسهیلات و حمایت‌هایی لازم دارند از آنها داشته باشیم. بخش خصوصی که وارد این میدان می‌شود در حقیقت به پشتیبانی دولت آمده است پس باید از آن حمایت شود.

 

رئیس جمهور در ادامه گفت: در صورتی که این نگاه مشترک شکل بگیرد و ساختارها بر همان اساس اصلاح شود، می‌توانیم انتظار بهبود شرایط را داشته باشیم. در عرصه اقتصادی باید پیام مثبت ایجاد شود. پیام مثبت زمانی شکل می‌گیرد که اقدام متناسب همراه با ساختار مناسب انجام شود. اقدامی که امروز در راستای بازنگری در تابلوی خصوصی‌سازی صورت گرفته قابل قبول است و باید نقد منصفانه صورت بگیرد نه اینکه تقصیرها را به عهده مدیران گذشته بیاندازیم. نباید نگاه افراطی و یا تفریطی داشته باشیم. ترسیم بایدها و نبایدهای صحیح در خصوصی‌سازی یک ضرورت است و بیش از همه دولت‌مردان باید به آنها ملتزم باشند.

 

وی گفت: نگاه به گذشته بسیار مثبت است، به خصوص اگر واگذاری‌های مختلف با بررسی‌های علل شکست و موفقیت صورت بگیرد. در مورد بخش خصوصی و یا تعاون خود همین بخش‌ها باید نظر دهند. ما باید اصلاحات را انجام دهیم تا کشتی خصوص‌سازی بتواند این مسیر را ادامه بدهد.

 

رئیسی تأکید کرد: دانشگاه‌ها اتاق فکر دولت هستند و باید از نظرات آنها استفاده کرد. ضمن اینکه باید به بازار و فعالان اقتصادی توجه جدی شود و افرادی که نظر متفاوتی با دولت دارند باید نظرات خود را ذکر کنند تا به یک نقطه مشترکی برسیم و کشور در یک مسیر صحیح حرکت کند. ما قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم و ممکن است عده‌ای با آنها مخالف باشند. اما اقدامات دولت باید زمینه محکمی داشته باشد تا اگر کسی دلایل آن را شنید قانع شود.

 

رئیس‌ جمهور در پایان گفت: تردیدی نیست که همه نسبت به رشد و پیشرفت اقتصادی کشور دغدغه دارند و باید با اعتماد به خداوند و داشته‌های خودمان به این هدف برسیم./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار